Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Sombrero rewind: Αργεντινή-Βραζιλία

Στην Ντόχα διεξάγεται αύριο το απόγευμα το σημαντικότερο διεθνές παιχνίδι μεταξύ εθνικών ομάδων. Η Βραζιλία αντιμετωπίζει την Αργεντινή σε “φιλικό παιχνίδι”, έκφραση που φυσικά θα προκαλούσε σε οποιονδήποτε Βραζιλιάνο ή Αργεντινό το ίδιο γέλιο που προκαλεί στην πλειοψηφία των ανθρώπων το θέμα της φιλίας μεταξύ ενός άντρα και μιας (ωραίας) γυναίκας. Για εγκυκλοπαιδικούς λόγους και μόνο, σας ενημερώνουμε πως η Ντόχα είναι η πρωτεύουσα του Κατάρ, το οποίο προφανώς είχε και τα περισσότερα διαθέσιμα λεφτά να προσφέρει για να γίνει το παιχνίδι εκεί και να προωθηθεί η υποψηφιότητα της χώρας για το Μουντιάλ του 2022, το οποίο φυσικά όλοι οι τεχνολογικά πωρωμένοι παρακαλάνε να καταλήξει στην Ιαπωνία.

(Ιούνιος του 2004, η Βραζιλία φιλοδωρεί με τρία γκολ τους Αργεντινούς για τα προκριματικά του Μουντιάλ και λίγες μέρες μετά Αργεντίνικη εταιρεία προφυλακτικών κυκλοφορεί με την παραπάνω πρόστυχα εμπνευσμένη αφίσα-διαφήμιση σχολιάζοντας: “Προετοιμάζουμε ήδη την εκδίκηση”)

Παλιότερα κείμενα σχετικά με το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό ντέρμπι του πλανήτη:

(Λίγο καιρό μετά, Βραζιλιάνοι σχεδιαστές απαντάνε “με το ίδιο νόμισμα”, ..στήνοντας προκλητικά το ‘Α’ της Αργεντινής και σχολιάζοντας: “Δεν ήταν η πρώτη φορά και δεν θα είναι η τελευταία. Βραζιλία-Αργεντινή 3-1”)

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Εν μέσω πολέμου

Κάποιες φορές δυο μήνες μπορεί να είναι μια αιωνιότητα. Ήταν τέλη του Μαΐου όταν στις Μαλδίβες τελείωνε το AFC Challenge Cup, μια ποδοσφαιρική διοργάνωση για “αναδυόμενες” ποδοσφαιρικά χώρες. Το Λάος, η Μιανμάρ, το Αφγανιστάν, οι γηπεδούχοι… Μαλδιβαίοι ήταν κάποιες από τις χώρες που πήραν μέρος στη διοργάνωση. Τελικά το κύπελλο το πήρε η Παλαιστίνη με […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Όταν οι ΗΠΑ έριχναν τριάρα στην Αργεντινή

Ως σωστοί ποδοσφαιρόφιλοι νομίζω συμφωνούμε ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για μια χώρα που ονομάζει το ποδόσφαιρο “σόκερ”. Είναι βάναυση προσβολή για το αγαπημένο μας άθλημα. Αν θέλουμε όμως να είμαστε δίκαιοι, θα πρέπει να πούμε ότι οι ΗΠΑ κάνουν εδώ και δεκαετίες πολύ φιλότιμες προσπάθειες σε ένα άθλημα που εξακολουθεί να είναι πίσω σε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *