Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

You will meet a tall dark stranger

Μετά τα όργια που έκανε ο Γκάρεθ Μπέιλ στο Μιλάνο πριν δυο εβδομάδες, ένας οποιοσδήποτε προπονητής είναι σίγουρο πως θα έδινε ειδικές οδηγίες στους παίκτες του για το πως θα τον αντιμετωπίσουν για δεύτερη φορά και μάλιστα στο γήπεδο του. Αν μάλιστα ο προπονητής αυτός ήταν ο Μουρίνιο θα τραβούσε τον Ετό στα δεξιά του κέντρου, για να δίνει βοήθειες στον Μαικόν, θα ενημέρωνε τον Ζανέτι στα αμυντικά χαφ ότι η ιεραρχία των βιολογικών λειτουργιών του για το συγκεκριμένο παιχνίδι θα ήταν “πρώτα σκεφτόμαστε πως θα καλύψουμε τις κούρσες του Μπέιλ και μετά αναπνέουμε” και επιπρόσθετα θα έβαζε τον αγαπημένο του Ματεράτσι από τον πάγκο να φωνάζει στον Ουαλό αριστερό χαφ καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα πρόστυχες ευχές για την αδερφή του και όλο του το σόι. Ο Ράφα Μπενίτεθ όμως δεν έκανε τίποτα από τα παραπάνω.

Το αποτέλεσμα αυτής της απόφασης το βλέπετε στην παραπάνω χαρακτηριστικότατη φωτογραφία: Ο Μπέιλ και η μπάλα μπροστά και από πίσω ο Μαικόν, με φάτσα απελπισίας, να προσπαθεί απεγνωσμένα να τον φτάσει. Αδυνατώ να θυμηθώ κάποιο παρόμοιο παράδειγμα τα τελευταία χρόνια όπου σε μια κόντρα παικτών τόσο υψηλού επιπέδου ο ένας να εξευτελίζει τον άλλον σε τόσο μεγάλο βαθμό.

Από ένα σημείο και μετά δεν υπήρχε ενδιαφέρον στην γενικότερη κόντρα της Τότεναμ με την Ίντερ. Υπήρχε απλά η απορία για το πόσες φορές ακόμα μπορεί ο 21χρονος πιτσιρικάς Μπέιλ (που, για μην ξεχνάμε την ειρωνεία της ζωής, ήταν κόκκινο πανί γκαντεμιάς πριν μόλις ένα χρόνο για τους ίδιους τους Άγγλους που φωνάζουν σήμερα ότι δεν πρέπει να πωληθεί με κανένα τίμημα) να προσπεράσει για πλάκα τον πρωταθλητή Ευρώπης και ένα από τα καλύτερα δεξί μπακ του πλανήτη Μαικόν. Για πλάκα!

Είναι από εκείνες τις φορές που δεν ξέρεις αν πρέπει να νιώσεις θαυμασμό για το ανερχόμενο ταλέντο ή οίκτο για τον αποκαθηλωμένο παικταρά για τον οποίο οι, μάστορες της πολιτισμένης καζούρας που αγγίζει τον υπερρεαλισμό, Άγγλοι τραγουδούσαν στα τελευταία λεπτά: “Taxi for Maicon, taxi for Maicon”. Που νομίζεις ότι βλέπεις τον Μέμο Ιωάννου να προσπαθεί να μαρκάρει τον Τσατσένκο. Που το δίδυμο του Κογιότ με το Beep-beep ενσαρκώνεται μπροστά σου, με το κογιότ όμως να έχει στερέψει από ευφάνταστες ιδέες.

Που είσαι σίγουρος ότι κάποιος κάνει πλάκα στον κακομοίρη τον Μαικόν και όταν ο Μπέιλ τρέχει με τη μπάλα πατάει ασταμάτητα το κουμπάκι της σούπερ-ντούπερ ταχύτητας που έχουν τα ηλεκτρονικά ποδοσφαιράκια, αφήνοντας τον αμυντικό αμέτρητα πίξελ πίσω να κυνηγάει την σκιά του επιτιθέμενου. Που αισθάνεσαι ότι αν ήσουν ο Μαικόν, το πρώτο πράγμα που θα έκανες μπαίνοντας στο τέλος στα αποδυτήρια θα ήταν να πιάσεις τον Ράφα από το γιακά, να τον κοιτάξεις κατάματα με τα έντονα, ιδρωμένα σου μάτια ώστε να μπορεί να δει μέχρι το βάθος της ταλαιπωρημένης σου ψυχής, να κουνήσεις αργά το κεφάλι αριστερά και δεξιά και να ρωτήσεις: “Γιατί ρε κερατά; Γιατί;”

Εν κατακλείδι, είναι ακριβώς όπως το περιέγραψε λιτά και πολύ εύστοχα ο χρήστης @runofplay στο twitter: “This is absolutely unbelievable. There’s no Maicon anymore, just a bit of graffiti reading “Gareth Bale was here“!

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Champions League

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η άνοιξη των Γερμανών

Μπορεί το Μπάγερν-Μπαρτσελόνα να ήταν το τέλος μιας εποχής και η αρχή μιας νέας. Μπορεί και όχι. Ποιος νοιάζεται να προβλέψει; Χαβαλές να γίνεται… Ο πρόεδρος της Μπάγερν είχε κρυφές καταθέσεις 10 εκατομμυρίων ευρώ στην Ελβετία. Σε τι κόσμο μεγαλώνουν τα παιδιά του Αχιλλέα του Μπέου… Γιούργκεν Κλοπ: “Ο Γκέτσε ήθελε τον Πεπ. Εγώ δεν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η τελευταία έξοδος του Γιουπ Χάινκες

Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων Αμερικανών τουριστών μπαίνει σ’ένα ασανσέρ σ’ένα ξενοδοχείο του Μονάχου. Όση ώρα ο σύζυγος προσπαθεί να χωρέσει τις βαλίτσες τους, η κυρία παρατηρεί τον ηλικιωμένο Γερμανό που στέκεται στο βάθος του ασανσέρ. Βλέποντας ότι κρατάει στα χέρια του μια σακούλα με το σήμα της Μπάγερν, χαμογελάει και τον ρωτάει: “Είστε οπαδός της Μπάγερν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

7 σχόλια σχετικά με το “You will meet a tall dark stranger”

  1. Ο/Η Nordsee λέει:

    Εντάξει… έγραψες! Έγραψαν και οι Άγγλοι οπαδοί! Έγραψε και ο runforplay! Όσο για τον Bale, τα λόγια είναι περιττά. Έβλεπα χθες τον αγώνα και έκανε ό,τι ήθελε… Θα σφαχτούνε στην ποδιά του το καλοκαίρι!

  2. Ο/Η balkou λέει:

    τελικά μάλλον έπρεπε να πωληθεί το καλοκαίρι στη Ρεάλ…

  3. Ο/Η Stavros λέει:

    Εντάξει, όμως δεν φταίει μονό ο Μπενίτεθ για τα χάλια του Μαικόν

  4. Ο/Η Chris λέει:

    o titlos ths tainias tou W. Allen tairiazei ganti sthn parousia tou Maicon- oxi mono x8es, fetos. O Bale einai paixtoura(makari o Silvio anti na kanei dwra se 17xrones metanastries na ton kanei dwro sthn Milanara) alla o Maicon exei pesei para poly k einai mwlis sta 30tou-mias k milame gia 30arides palaimaxous, o Giourkas feygei apo ton Pao e?? krima ayto to palikari na exei tn katalhksh ayth. To goal.com ton apokalese teleiwmeno ton Maicon http://www.goal.com/en/news/1717/editorial/2010/11/03/2195708/calcio-comment-now-its-official-maicon-is-finished , an k den symfwnw 100%, pros ta ekei paei siga siga.

  5. Ο/Η balkou λέει:

    Μέσα στην αξιοπιστία πάντα το goal.com 🙂

  6. Ο/Η Chris λέει:

    balkou exeis dikio, poly anaksiopisto oswn afora tis metagrafes. Oti mlkia pei kapoios, amesws to grafoun san metagrafiko senario

  7. Ο/Η duendes λέει:

    Το απίστευτο σπριντ στο 90ο λεπτό (!) και η ψύχραιμη τελική πάσα:
    http://www.gifsoup.com/view2/1304293/bale-o.gif

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *