Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Δεν κάνει κρύο στην Ευρώπη

“Ποιο είναι το άκρων άωτον της γκαντεμιάς; Να παίζεις σε Μεσογειακή χώρα με Νορβηγική ομάδα και ο καιρός να είναι φουλ Σκανδιναβικός!” σχολιάζαμε την Πέμπτη στο twitter λίγο πριν το ματς με την Ρόζενμποργκ, την ώρα που στην Θεσσαλονίκη χιόνιζε και ο εθνικός μετεωρολογικός σταρ Σάκης προέβλεπε παγωνιά και θερμοκρασίες υπό του μηδενός την ώρα του κρίσιμου αγώνα, πρόβλεψη ψιλο-αποτυχημένη όπως αποδείχτηκε κατόπιν εορτής.

Με αφορμή πάντως αυτό το “νέο κύμα κακοκαιρίας που έχει πλήξει την Ευρώπη” (όπως ακριβώς θα το αποκαλούσε οποιοσδήποτε τηλεπαρουσιαστής σέβεται τον εαυτό του και την κοινωνική ανάγκη να ενημερώνεται ο μέσος τηλεθεατής με γνώριμες λεξούλες με τις οποίες έχει μεγαλώσει) και το οποίο προκάλεσε και την αναβολή αρκετών Αγγλικών παιχνιδιών το Σαββατοκύριακο, η Guardian έκανε μια μικρή αναζήτηση με λέξεις-κλειδιά “πολύ κρύο” και “μπάλα” και πέρα απ’ την αδιανόητη ψύχρα των “-14 C” (!) που επικρατούσε στην Νορβηγία όταν η Ρόζενμποργκ υποδέχτηκε την Μπάγερ Λεβερκούζεν πριν λίγο καιρό (θερμοκρασία που αναγάγει οποιαδήποτε κλασσική σχετική ιστορία που ξεκινάει με το “μια φορά πήγα στο γήπεδο με απίστευτο κρύο και στο γκολ βγάλαμε τις μπλούζες μας και χοροπηδούσαμε ημίγυμνοι” σε οπαδικό έπος ανδρείας εφάμιλλο του “μου την είχαν στημένη καμιά 20αρια τσακαλάκια των απέναντι και τους σάπισα στο ξύλο. Σχεδόν όλους. Όσους μπορούσα, τέλος πάντων, να κυνηγήσω με τον κωλογύψο στο δεξί πόδι”), ανακάλυψε κι αυτήν την θεϊκή, ανέκδοτη ιστορία του 1891, όταν η Μπλάκμπερν φέρεται να εγκατέλειψε εντελώς ένα παιχνίδι στο ημίχρονο λόγω παγωνίας:

In December 1891 Blackburn travelled to Burnley to take on the Clarets in freezing temperatures and heavy snow. They might have wished they hadn’t bothered – Rovers were 3-0 down inside 25 minutes.

Half-time couldn’t come quickly enough, but after the break the visiting team failed to appear on the field. Blackburn eventually re-emerged, a few fisticuffs followed and soon after all the Blackburn players bar goalkeeper Herby Arthur left the field. Burnley attacked, were, unsurprisingly caught offside and after a lengthy spell of timewasting by Arthur, referee JC Clegg abandoned the game. Rovers late apologised, saying their players had been numb with cold and couldn’t continue.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αγγλικό πρωτάθλημα, ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η Γουίμπλεντον αναστήθηκε χάρη στους οπαδούς της

Βράδυ Τρίτης 28 Μαΐου 2002. Η παμπ ‘The Fox and Grapes’ στο Γουίμπλεντον, στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, είναι μισογεμάτη κυρίως από θαμώνες. Σε μια γωνιά μια μεγάλη παρέα σκυθρωπών ανθρώπων ξεχωρίζει. Η επιλογή του μαγαζιού δεν είναι τυχαία. Η παμπ είναι τόσο παλιά που τη χρησιμοποιούσαν για να αλλάζουν ρούχα οι πρώτοι παίκτες της Γουίμπλεντον το μακρινό […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σομπρεροανασκόπηση 2015

Με το 2015 να τελειώνει, κάνουμε κι εμείς τη δική μας ανασκόπηση στη χρονιά που φεύγει. Θυμόμαστε κάποια (όχι αναγκαστικά επίκαιρα) κείμενα που δημοσιεύτηκαν μέσα στο 2015 και διαλέγουμε αρκετές φωτογραφίες που για διάφορους λόγους έμειναν στην μνήμη μας.  Ξεκινάμε με τα πέντε κείμενα που διαβάστηκαν περισσότερο σύμφωνα με τα στοιχεία μας, τα πέντε πιο […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *