Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Το στέμμα στον κεφάλα

Ένας ακόμα Αργεντίνος ανακηρύχθηκε καλύτερος παίκτης της Ν. Αμερικής στην παραδοσιακή ψηφοφορία της εφημερίδας Ελ Παΐς της Ουρουγουάης. Μετά τον Βερόν που κέρδισε το 2008, αλλά και πέρσι, φέτος ήταν η σειρά του Αντρές Ντ’ Αλεσάντρο με 61 ψήφους να πάρει τα πρωτεία. Ένας από τους πιο ταλαντούχους και ταυτόχρονα πιο ιδιόρρυθμους ποδοσφαιριστής της προηγούμενης γενιάς της Αργεντινής, ο “κεφάλας” κατέκτησε την 1η θέση εξαιτίας της μεγάλης συνεισφοράς του στην κατάκτηση του Κόπα Λιμπερταδόρες από την Ιντερνασιονάλ του Πόρτο Αλέγκρε. Μετά την σχετικά αποτυχημένη πορεία του στην Ευρώπη και ένα σύντομο πέρασμα από τη Σαν Λορένσο, ο Ντ’ Αλεσσάντρο βρήκε τον εαυτό του στη Βραζιλία.

Έχοντας κατακτήσει ένα Σουνταμερικάνα ήδη, ο Αντρές πήρε φέτος την μεγάλη κούπα όντας το μυαλό της πολύ καλής Ιντερνασιονάλ των τελευταίων ετών. Δεύτερος στην ψηφοφορία βγήκε ο Βερόν με 51 ψήφους που κατέκτησε την Απερτούρα, ενώ τρίτος βγήκε ο Νεϊμάρ που παρ’ ότι η Σάντος δεν πήγε καλά στο πρωτάθλημα έκανε πράγματα και θαύματα σκοράροντας ακατάπαυστα, όταν βέβαια δεν μάλωνε με τον προπονητή του ή δεν… έκανε στριπτίζ.

Ακολούθησε ακόμα ένας Αργεντίνος, ο Νταρίο Κόνκα που κι αυτός όπως κι ο Ντ’ Αλεσσάντρο έχει αγαπηθεί από τους Βραζιλιάνους καθώς ήταν από τα βασικά συστατικά της Φλουμινένσε που κατέκτησε το πρωτάθλημα μετά από 26 χρόνια. Η 5η κι η 6η θέση πήγαν στην Ουρουγουάη. Πέμπτος βγήκε ο Σαντιάγο Σίλβα, ο γνωστός μας άλαιμος φορ της Βέλεζ, ενώ 6ος ο Μαουρίσιο Βικτορίνο κυρίως για τις εμφανίσεις του με την Ουρουγουάη στο Μουντιάλ. Στις υπόλοιπες θέσεις ξεχωρίζουν ονόματα όπως ο Ναβάρο, τερματοφύλακας της Ιντεπεντιέντε που κέρδισε το Σουνταμερικάνα, το εντυπωσιακό χαφ της Ουρουγουάης ο Αρέβαλο Ρίος, ο λατρεμένος “Τσουπέτε” Σουάσο και πολλοί άλλοι μεταξύ των οποίων και ο… δικός μας Λόκο Αμπρέου που πήρε 5 ψήφους.

Η ιδανική 11άδα αποτελείται από τους: Ναβάρο (Ιντεπεντιέντε) – Ρεάσκο (Λίγκα Ντε Κίτο), Ντεσάμπατο (Εστουδιάντες), Βικτορίνο (Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε) – Αρέβαλο Ρίος (Πενιαρόλ), Τζουλιάνο (Ιντερνασιονάλ), Ντ΄ Αλεσάντρο (Ιντερνασιονάλ), Βερόν (Εστουδιάντες), Κόνκα (Φλουμινένσε) – Σίλβα (Βέλεζ), Νεϊμάρ (Σάντος)

Ο Ντ’ Αλεσάντρο έφερε για 10η φορά αυτή τη διάκριση στην Αργεντινή, κάτι που στο παρελθόν πλην του Βερόν έχουν καταφέρει ο Ρικέλμε, ο Τέβες, ο Σαβιόλα, ο Παλέρμο και ο Ρουτζέρι. Ένα μικρό αφιέρωμα (στα αγγλικά για να μην παραπονιέστε):

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η διέξοδος του ποδοσφαίρου

Ο Laurence Griffiths είναι ένας Άγγλος φωτογράφος που έχει βάση το Νότιγχαμ. Τον Ιούνιο επιλέχθηκε από το πρακτορείο Getty Images ώστε να πραγματοποιήσει όποιο φωτογραφικό πρότζεκτ ήθελε, έχοντας χρηματοδότηση από το πρακτορείο. Ως κλασσικός Άγγλος που μεγάλωσε με το τρίπτυχο επιβίωσης ‘πίνω μπύρα-αναπνέω-βλέπω μπάλα’ ο Griffiths ζήτησε να ταξιδέψει στο Ρίο για να δει και να φωτογραφήσει […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Χρειαζόμαστε έναν μάγο νάνo

Δεν είναι μεταφορικός ο τίτλος. Είναι αυτό που συνέβη πριν μερικές μέρες στην Λα Πλάτα της Αργεντινής. Μπορεί το τοπικό ντέρμπι μεταξύ Εστουδιάντες και Χιμνάσια Λα Πλάτα να μην έχει την αίγλη άλλων κλάσικο, είναι όμως μια μεγάλη κόντρα απέναντι στις δυο ομάδες της πόλης. Και όταν η τύχη τα φέρνει να συναντηθούν στην προκριματική […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *