Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Άβυσσος η ψυχή της ομοσπονδίας

Μπορεί να είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο, μπορεί να τρέχει από γκαλά σε γκαλά για να βραβευτεί και να φωτογραφηθεί, μπορεί να είναι θέμα συζητήσεων για το αν πρόκειται να γίνει ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, μπορεί στην ύπαρξη του να παίζονται αμέτρητα εκατομμύρια, μπορεί να τον ακολουθεί μια κάμερα ή μια φωτογραφική σ’ ότι κι αν κάνει εντός και εκτός γηπέδων, μπορεί να βγάζει τον μήνα τόσα πολλά που φτάνουν για να αγοράσουν το σπίτι σου, το εξοχικό σου, το αμάξι και (αναλόγως των χρόνων του έγγαμου βίου σου) την γυναίκα σου, αλλά κατά βάθος ο Λιονέλ Μέσσι είναι ακόμα ένας νεαρός 23 χρονών – είκοσι τριών χρονών! – που πιθανόν στο τέλος κάθε μέρας και λίγο πριν πέσει για ύπνο τηλεφωνεί στην μητέρα του για να συζητήσουν πως κύλησε η μέρα, αν ντύθηκε ζεστά, αν έφαγε καλά κι αν πήρε τηλέφωνο την θεία Ευτέρπη που γιόρταζε.

Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως όταν η “mami” γιόρταζε το Σαββατοκύριακο ο γιος εφάρμοσε έναν ξεχωριστό τρόπο βίντεο-κλήσης για να της ευχηθεί “Χρόνια πολλά” μέσω της τηλεόρασης της. Όλα καλά, όλα γλυκά και στοργικά, οι μάνες και οι ρομαντικές όλου του κόσμου σκουπίζουν τα δάκρυα τους φωνάζοντας στους μαντράχαλους τους “εσύ ανεπρόκοπε, ούτε ένα λουλούδι δεν μου έφερες”.

Η Ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία όμως δεν φαίνεται να νιώθει από ανθρώπινες σχέσεις και όπως μας πληροφορεί το Reuters τιμώρησε τον Αργεντίνο για την ενέργεια του αυτή να δείξει το φανελάκι που φορούσε κάτω από την μπλούζα με χρηματικό πρόστιμο και με, κατόπιν εορτής, κίτρινη κάρτα (!):

The referee did not book the Argentine forward for the celebration but mentioned the action in his match report.

The federation’s disciplinary committee punished Messi under their article 91.1 for goal celebrations, which carries a fine of between 2000 and 3000 euros, and awarded him a yellow card.

Το παράλογο της όλης υπόθεσης και ενδεικτικό του προβληματικού χαρακτήρα που έχει η διοργανώτρια αρχή του Ισπανικού πρωταθλήματος (σε πάρα πολλά θέματα) είναι ότι λίγα χρόνια πριν σ’ έναν αγώνα Σαραγόσα – Μπαρτσελόνα όταν ο Ετό σηκώθηκε να φύγει από τον αγωνιστικό χώρο μετά από τις αμέτρητες ρατσιστικές ιαχές (μαϊμουδίστικους ήχους) των οπαδών των γηπεδούχων κάθε φορά που ακουμπούσε την μπάλα, η τιμωρία της Σαραγόσα δεν διέφερε αισθητά από την αντίστοιχη του Μέσσι: 9.000 ευρώ!

Κάποια στιγμή θα πρέπει να απασχολήσει το μυαλό κάποιου Ισπανού παράγοντα αυτός ο παραλογισμός…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ισπανικό πρωτάθλημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο μικρός μάγος ήταν πάντα αντι-σταρ

Κάθε καλοκαίρι περίπου 3 εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται την Γκραν Κανάρια, το τρίτο μεγαλύτερο νησί του αρχιπελάγους των Καναρίων Νήσων που ανήκει μεν στην Ισπανία, αλλά βρίσκεται γεωγραφικά στη βορειοδυτική Αφρική. Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν επισκέπτονται το Αργκινεγκίν στα νότια του νησιού, καθώς είναι ένα όχι ιδιαίτερα τουριστικό μέρος (με εξαίρεση […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το καταραμένο νησί της Τενερίφης

Ένα από τα Κανάρια νησιά είναι κι η Τενερίφη. Για την ακρίβεια, είναι το μεγαλύτερο κι αυτό με τον περισσότερο πληθυσμό. Και μπορεί τα τελευταία χρόνια η Λας Πάλμας να είναι αυτή που εκπροσωπεί καλύτερα τους νησιώτες στο ισπανικό ποδόσφαιρο, τη δεκαετία του 90′ όμως ήταν η Τενερίφη αυτή που έκανε διάσημα τα νησιά και […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

12 σχόλια σχετικά με το “Άβυσσος η ψυχή της ομοσπονδίας”

  1. Ο/Η Kanthar0s λέει:

    Ο Μέσι είναι ίσως ο μοναδικός σταρ που στην πραγματικότητα είναι αντι-σταρ. Δεν ξέρω αν με πιάνεις.

  2. Ο/Η Darth Soccerius λέει:

    Τσκ τσκ τσκ, Πιλαβιο που τον θελουνε… Γινεται να τον παμε μεταγραφη; Νομιζω προτιμω 50-50 διαιτησιες και ας πεφτει κανα προστιμο που κ που για το μπλουζακι του Βιερινια…

  3. Ο/Η duendes λέει:

    Kanthare, αν δεν σ’ έπιανα δεν θα υπήρχαν τόσοι ύμνοι για τον Λιονέλ στο σομπρέρο. 🙂

    UPDATE: According to the official website, FC Barcelona has decided to appeal against the decision of the Comité de Competición to sanction Messi for the message he displayed for his mother’s birthday during the game with Racing.

    The Club argues that the message is not advertising and was not ostentatious, but rather defends the values of the family and other positive and social values, all of which the world of football should advocate.

  4. Ο/Η Darth Soccerius λέει:

    χαχαχαχα τους εφαγα κ τους διαιτητες στην Ισπανια σημερα 😛

  5. Ο/Η Chuang λέει:

    Να ρωτήσω πληροφοριακά, τρώνε ποινές και άλλοι που δείχνουν τη φανέλα τους ? ¨Ή απλά τους πειράζει το μυνήμα ?:P

    PS: Στο Μήτρογλου δηλάδη τι θα κάναν, αν γινόταν εκεί ?? 😛

  6. Ο/Η duendes λέει:

    Δεν γνωρίζω τι λέει το σχετικό άρθρο που αναφέρεται στην είδηση αλλά υποθέτω ότι τιμωρούν με πρόστιμο κάθε παίκτη που δείχνει κάποιο μήνυμα στην φανέλα του.

    Ίδια (πετυχημένη) σκέψη για τον Μήτρογλου έκανε και κάποιος στο twitter. 🙂
    Αν το μπλουζάκι για ‘Χρόνια πολλά’ πάει 3 χιλιάρικα, το ξεβράκωμα του Μήτρογλου άνετα χρεωνόταν ένα μηνιάτικο.

  7. Ο/Η Elaith λέει:

    Ο Τάσος ο Κάκος τιμωρούσε τον Μπλάνκο γιατί έβγαζε την μάσκα του Ζορρό

  8. Ο/Η Chris λέει:

    H mana tou Messi eixe sth8ei sthn TV na dei to kamari ths, gt anhsyxouse pou den thn phre thlefwno gia xronia polla, mhpws tou eixe symvei tpt. Ekei loipon pou sigoureytike pws o mikros ths aggelos einai apolytws kala, arxise na anarwtietai pws ginetai na ksexase ta gene8leia ths. O Lionel htan panta typikos s’ayta. Den kratisan poly wra omws oi skepseis ths ka8ws o mpagasakos scorare kai ths afierwse to goalaki: Feliz Cumple Mami. H xara ths htan aneipwth, o monakrivos ths den thn eixe ksexasei. Apla h8ele na tis kanei mia poly wraia ekplhksh.
    Pws ta kataferan na mizeriasoun ena tetoio story??
    PS. prostimo 2000 ston Messi gia to mplouzaki k sthn Zaragoza gia ta ratsistika mwlis 9000. An ginotan sthn ellada kati analogo,to prwto aforouse ton Paok & to deytero ton OSFP, ta sxolia sto sombrero 8a htan kapou 73 gia na mhn anafer8w genikotera sthn 8es/nikh ti 8a epikratouse gia to katesthmeno k thn paragka tou Marinakh. Alh8eia o xontros exei parei my8ikes diastaseis hdh, gia ola ta deina twn allwn omadwn ftaiei o Marinakhs, opws palia legane gia ton Kokkalh

  9. Ο/Η Chris λέει:

    Kapoia stigmh prepei na vallete kana koumpaki X. gia na svhnoume ta la8h mas 😛

  10. Ο/Η Jordi λέει:

    Συγχαρητήρια στους ταβερνιάρηδες της ομοσπονδίας για τον γελοίο κανονισμό που θέσπισαν,είστε για γέλια κύριοι.

  11. Ο/Η balkou λέει:

    Εχει δίκιο ο Κρις. Ήθελαν να τιμωρήσουν τον Ολυμπιακό για το αντικείμενο στον βοηθό και τη μανούρα στη φυσούνα (ενώ ξέρουν ότι ο Ολυμπιακός δεν κάνει τέτοια, η ΑΕΚ κάνει, το’χε πει 2-3 ημέρες νωρίτερα ο ίδιος ο Μαρινάκης), ενώ όλοι ξέρουμε ότι επεισόδεια έκαναν οι ΑΕΚτζήδες στο ματς με τον Βόλο, τη γλυτώσαν κιόλας…

  12. Ο/Η Elaith λέει:

    🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *