Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ελληνική αθλητικογραφία Νο2

Συνεχίζουμε μετά από καιρό το αφιέρωμά μας στα διαμάντια της ελληνικής δημοσιογραφίας. Απλούς ήρωες της καθημερινότητας που μπορεί να μην είναι γνωστοί στο ευρύ κοινό, αλλά σε μας που το ψάχνουμε είναι μικροί Θεοί και μας βοηθάνε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες της ζωής. Δεν έχει μόνο η συμπρωτεύουσα τέτοια ταλέντα όπως ο γιγάντιος Σάκης Γκίνας. Στην Αθήνα ή πιο σωστά στον Πειραιά υπάρχουν εξίσου υψηλές προσωπικότητες.

Για τους λάτρεις του καλού κρασιού και του παστουρμά το όνομα Θέμης Σινάνογλου δεν είναι άγνωστο. Είναι ο άνθρωπος στον οποίο οφείλουμε μερικές από τις ποιοτικότερες συνεντεύξεις σε ελληνική εφημερίδα, τις οποίες μόνο ξεπερνάνε οι μαϊμού συνεντεύξεις του Λάλα στο Βήμα. Μιλάω για τις συνεντεύξεις του τεράστιου Νίκου Αλέφαντου. Πολλοί νομίζουν ότι απλά ο Νικόλας παίρνει το μικρόφωνο/τηλέφωνο και αρχίζει και μιλάει μόνος. Όχι… Αν δεν υπάρχει ένας Θέμης να κάνει τις καίριες ερωτήσεις, να κάνει τον συνομιλητή να νιώθει σαν στο σπίτι του με τις χνουδωτές παντόφλες του, τότε συνέντευξη δεν γίνεται. Ο Θέμης Σινάνογλου αυτή τη φορά συνεντευξιάζει το νέο σούπερ-ταλέντο της Ελλάδας (ευτυχώς δεν τον έχουν πει Μέσσι των ακανέδων ακόμα) τον Γεωργιάδη των Σερρών, που όπως κάθε σωστό ταλέντο στην Ελλάδα γίνεται στόχος πολλών ομάδων και ένας πρόεδρος τρίβει τα χέρια του γιατί θέλει να τον πουλήσει και να φύγει για Μπαχάμες με τα κέρδη.

Ο Θέμης δεν μασάει. Ξεκινάει με μια πατρική συμβουλή. Οι φήμες που λένε ότι ο Γεωργιάδης είναι ΑΕΚτζής δεν αρέσουν.

-Διαβάζω κάτι δημοσιεύματα και την «ομάδα της καρδιάς σου» και κάτι τέτοια. Να σου δώσω μια συμβουλή; Αυτά με τις ομάδες της καρδιάς μπορεί να σε χαντακώσουν.
(προσοχή στο “κάτι δημοσιεύματα” ώστε να δείξουμε ότι είναι της πλάκας… ξεκινάμε έτσι και μετά με την τεράστια εμπειρία μας συμβουλεύουμε τον μικρό)

-Τίποτα, εγώ δεν υποστηρίζω καμία ομάδα! Είμαι 6 χρόνια στις Σέρρες, δεν έχω ομάδα της καρδιάς που να με κάνει να προτιμάω ή όχι μεταγραφή, διαφωνώ κάθετα με αυτά. Είμαι επαγγελματίας.
(ο Θέμης τρίβει τα χέρια του, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του παιδιού… ήρθε η ώρα όμως να κάνει δημοσιογραφία, να κάνει έρευνα…)

-Αληθεύει ότι σε πλησίασε η ΑΕΚ;

-Δεν θα ήθελα να μιλήσω.
(ποτέ μην αρνηθείς να πεις κάτι στον Θέμη Σινάνογλου, είναι σαν να αρνείσαι στον Τόνι Σοπράνο)

-Μόνο αυτό πες μου.
(ο ρεπόρτερ δεν μασάει, ο ρεπόρτερ δεν σταματάει, ο ρεπόρτερ μπορεί να πέσει στα πόδια να παρακαλέσει αρκεί να βγάλει την είδηση)

-Μου μεταφέρθηκε προσωπικά το θερμό ενδιαφέρον της ΑΕΚ και μάλιστα του προπονητή της, κάτι που με τιμάει. Είναι σημαντικό να σε θέλει  ο προπονητής μιας μεγάλης ομάδας και να σε θέλει για πρώτη επιλογή.
(ο Θέμης λυγίζει και τα σίδερα, ο Γεωργιάδης αναγκάζεται να μιλήσει… πιθανώς ξέρει ότι δεν θα τελειώσει ποτέ η συνέντευξη και φοβάται μη χάσει την προπόνηση… “πιτσούλα ο Άλκης Στέας” που θα λεγε και ο Χάρυ Κλυν)

– Σίγουρα. Όμως αν πας σε ένα καράβι που βουλιάζει, όσο καλός και αν είσαι, θα σε πάρει το καράβι στον βυθό μαζί του…Επίσης, στον Ολυμπιακό, πλέον, δίνονται ευκαιρίες σε «ελληνόπουλα», βλέπεις ότι παίζουν ο Ποτουρίδης και ο Φετφατζίδης που είναι πολύ μικροί. Είδες και ο Τοροσίδης με τον Αβραάμ, ήρθαν νέοι στον Ολυμπιακό και τι εξέλιξη πήραν. Η καλύτερη θέση σου;
(Ο Θέμης ξέρει από καλές μεταγραφές. Ξέρει και από καράβια. Έχει δει παίκτες και παίκτες να πνίγονται και θέλει να σώσει τον μικρό Γεωργιάδη. Αν δεν τον πείσει θα του πει ότι το γρασίδι στο Καραϊσκάκη είναι το καλύτερο, ότι η Κηφισίας έχει πολλή κίνηση και ότι τα κόκκινα πάνε με τα μάτια του. Προσέχουμε επίσης ότι όσα λέει ΔΕΝ είναι ερώτηση. Είναι τοποθέτηση. Κολλάμε και μια ερώτηση στο τέλος. Αντί για την καλύτερη θέση θα μπορούσε να είναι “τι ζώδιο είσαι;” ή “σου αρέσει ο μπακλαβάς;”)

-Δεξί χαφ. Στον Πανσερραϊκό, όμως, παίζω πιο πολύ αριστερά λόγω επιλογής του προπονητή μου, επειδή έχουμε δεξιά τον Μπέλιτς. Μου αρέσει και αριστερά το ίδιο.
(Ο Γεωργιάδης απλά απαντάει στην ερώτηση. Ξέρει ότι έχει μόνο μια επιλογή για την καριέρα του πλέον…)

-Έχεις και τα δύο πόδια;
(ερώτηση βαρύνουσας σημασίας, ερώτηση που ο απλός ρεπόρτερ δεν θα έκανε ποτέ και θα κοιτούσε ένα βίντεο από αγώνα Πανσερραϊκού… ο Θέμης δεν πιστεύει στα βίντεο, θέλει αποδείξεις…)

-Ναι, Βέβαια είμαι δεξιοπόδαρος. Αλλά δεν έχω πρόβλημα να σεντράρω και να σουτάρω με το αριστερό.

-Το ότι έχεις και τα δύο πόδια το δούλεψες ή το είχες από μικρός;
(αμφιδεξιότητα – κληρονομικό χάρισμα ή επίκτητο αντακλαστικό;)

-Το είχα από μικρός.

-Οι θέσεις που μπορείς να παίξεις; Οι θέσεις που έχεις παίξει;
(δεν έχει σημασία που το ξαναρωτήσαμε, ο καλός ρεπόρτερ επιβεβαιώνει τις πληροφορίες του ΠΑΝΤΑ)

-Και τις πέντε θέσεις μπροστά τις έχω παίξει! Όμως μία θέση από αυτές μου ταιριάζει.

-Για πες μου.
(ΔΕΝ έχει σημασία ότι μας το έχει πει… )

-Έχω παίξει δεξιά, έχω παίξει αριστερά, έχω παίξει στον άξονα στο κέντρο, έχω παίξει πίσω από τον φορ, έχω παίξει και φορ. Το μόνο που δεν μου αρέσει είναι να παίζω μόνος μου στην κορυφή, ως φορ. Δεν είμαι σέντερ φορ.
(ο μικρός Γεωργιάδης εξηγεί επακριβώς ποιες είναι οι 5 θέσεις… θα πείσει άραγε τον ρεπόρτερ;)

-Θεωρείς πιο καλή σου θέση δεξί χαφ;
(όχι, δεν τον έπεισε)

-Ναι, επειδή είναι πιο καλό το δεξί μου πόδι.

Στη συνέχεια ακολουθούν και κάποιες άλλες ερωτήσεις αλλά τα συμπεράσματα βγήκαν ήδη φίλες και φίλοι. Ο Γεωργιάδης δεν θα βυθιστεί με το καράβι και στην παιδική του καρδούλα δεν υπάρχει ομάδα. Υπάρχει μια ασάφεια για την καλύτερή του θέση, ίσως ο Θέμης θα έπρεπε να επιμείνει λίγο ακόμα, αλλά δεν βαριέσαι. Οι αναγνώστες του Φωτός νιώθουν υπερήφανοι… Αξία εφημερίδας: 1 Ευρώ. Αξία να διαβάζεις Σινάνογλου: Ανεκτίμητη.


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης, Πανσερραϊκός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Αφιέρωμα: Σπίκερ

Ο Μάικλ Όουεν σε πετυχημένη διαφήμιση του BT Sport, στου οποίου τις ποδοσφαιρικές περιγραφές θα συμμετέχει από φέτος. —– Εκεί που ο απλός σπίκερ (όχι Αλέκο Θεοφιλόπουλε, φυσικά δεν σε συμπεριλαμβάνω στον σωρό) βλέπει με, έκδηλη την αίσθηση της ρουτίνας, ένα ωραίο γκολ ο εκστασιασμένος Ray βλέπει ποίηση, μαγεία, μυθικές φιγούρες, νεράιδες, αστερόσκονη και χιλιάδες […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μέσα από τις σκιές ενός κάφρου (του πληκτρολογίου)

Ο Χουάν Χοσέ Μίγιας είναι ένας εξαιρετικός συγγραφέας. Στο μυθιστόρημά του «Μέσα από τις σκιές», μια σύγχρονη και συνάμα αλληγορική ιστορία, περιγράφει μοναδικά, και πολύ απλά, αρκετά από τα προβλήματα που βιώνουν στην καθημερινότητά τους, πολλοί, αρκετοί, λίγοι – δεν έχει καμία σημασία, σε μεγάλο, ή μικρό, βαθμό. Ο ήρωας της ιστορίας, ο Δαμιάν, αφού […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

6 σχόλια σχετικά με το “Ελληνική αθλητικογραφία Νο2”

  1. Ο/Η duendes λέει:

    Δάκρυα στα μάτια. Αν είχα τηλεκοντρόλ στο χέρι θα πατούσα να αλλάξω κανάλι από αίσθημα “ντροπής” για κάποιον άλλον!

    Σάκη Γκίνα (δεν περίμενα ποτέ ότι θα το πω αυτό αλλά..) έχεις αντίζηλο.

  2. Ο/Η balkou λέει:

    Θέμης Θεός… Τα τρία γράμματα είναι κοινά. Τυχαίο?

  3. Ο/Η charlie λέει:

    Ρε σεις αυτός ο Σινάνογλου δηλώνει όντως δημοσιογράφος;;
    Σίγουρα δεν είναι π.χ. σαλεπιτζής;;;

  4. Ο/Η Chris λέει:

    pwpw xriste mou..

  5. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Φοβερή συνέντευξη
    Μπράβο στο Θέμη που συμβουλέύει τα παιδιά στα πρώτα τους βήματα
    Σειρά έχει μιά συνέντευξη του Φετφατζίδη που θα συνοδεύεται απ την ανάλογη συμβουλή να ξεχάσει τα … εξωτερικά και να επικεντρωθεί στο Ρέντη μην καταντήσει σαν τον Πλιάτσικα

  6. Ο/Η tre1926 λέει:

    το ποιο αστειο ειναι οτι ο μικρος νομιζουν πως ειναι ο νεος Pedro. εγω Σερρες ζω και το ξερω το παιδι. καλο παιδι. εχει θρασος. καλος στην παρεα. με ωραια κοπελα. αλλα για μπαλα … ας το καλυτερα. ενας κανονικος παιχτης ειναι οχι τπτ το φανταστικο. οχι δλδ δλδ οποιος ειναι μικρος αυτοματα ειναι και παιχταρας….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *