Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

The Djebbour Chronicles

Το θέμα Τζεμπούρ έκλεισε για την ΑΕΚ με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Αφήνοντας τον παίκτη 6 μήνες πριν λήξει το συμβόλαιό του, χωρίς να πάρει δραχμή, να πάει στον Ολυμπιακό. Πολλά γράφτηκαν και ειπώθηκαν όλον αυτόν τον καιρό. Προσωπικά δεν μπορώ να ξέρω τι έχει συμβεί και για μεγάλο διάστημα δεν ήμουν σίγουρος τι έχει συμβεί. Το τέλος της υπόθεσης φαίνεται να ξεδιαλύνει πολλά από τα σύννεφα που υπήρχαν στην υπόθεση.

Η ΑΕΚ και ο Τζεμπούρ τα είχαν βρει αρκετούς μήνες πριν και ας βγήκε πρόσφατα ο Ραφίκ να το διαψεύσει. Ο ίδιος έγραφε πανηγυρικά σε μπλογκ που διατηρεί ότι συμφώνησε με την ΑΕΚ και ότι απομένουν κάποιες λεπτομέρειες. Το ίδιο έλεγε κι η ΠΑΕ ΑΕΚ. Συνεπώς έχουμε πριν 4 μήνες περίπου συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Η συμφωνία αυτή ποτέ δεν γίνεται επίσημη. Εδώ υπάρχουν κάποιες ασάφειες. Έχουν ακουστεί/ειπωθεί πολλά και πιθανόν κάποια από αυτά να είναι αληθινά. Ειπώθηκε ότι ο Ραφίκ περίμενε μήπως έχει καμία καλύτερη πρόταση από το εξωτερικό. Ειπώθηκε ότι στράβωσε όταν ο Σκόκκο συμφώνησε με περισσότερα χρήματα και ζήτησε τα ίδια. Ειπώθηκε ότι περίμενε πρώτα η ΑΕΚ να του εξοφλήσει όσα του χρωστούσε (κάτι που δεν έγινε μέχρι πριν λίγο καιρό) και γι’ αυτό δεν υπέγραφε. Ειπώθηκε τέλος, ότι ο Ραφίκ ήθελε η συμφωνία να ισχύσει από φέτος (αύξηση συμβολαίου επί της ουσίας για τον τελευταίο χρόνο του) και η ΑΕΚ δεν ήθελε.

Αυτά είναι εικασίες και προς το παρόν δεν ξέρουμε. Το θέμα ήταν ότι ακούγαμε “θα υπογράψει μετά από την τάδε εθνοσωτήριο επέτειο”, “θα υπογράψει μετά από τον τάδε αγώνα”, “θα υπογράψει μόλις μεταφραστεί το συμβόλαιο στα σουαχίλι”, “θα υπογράψει μόλις βρεθεί Μον Μπλαν στυλό που να γράφει μπορδοροδοκόκκινο” και διάφορα άλλα. Σε όλο αυτό το διάστημα, τόσο η διοίκηση της ΑΕΚ, όσο κι ο Τζεμπούρ ήταν καθησυχαστικοί.

Ο καιρός περνούσε όμως και φτάσαμε στις γιορτές να μην έχουμε ακόμα υπογραφές. Τότε ακούστηκε και για μια συνάντηση που ο Ραφίκ αρνήθηκε να γίνει. Εκεί για τους καχύποπτους (και οι ΑΕΚτζήδες είναι πολύ καχύποπτοι) φάνηκε ότι κάτι δεν πάει καλά. Στη συνέχεια είχαμε το επεισόδιο με τον Χιμένεθ. Ο Τζεμπούρ που εκθείαζε τον προπονητή του σε όλες τις συνεντεύξεις έφτασε να τον κατηγορεί ότι ήταν μέσα στο κόλπο σε ένα στημένο σκηνικό. Γνωρίζοντας τον Τζεμπούρ και το παρελθόν του, κανείς δεν ξέρει. Έγινε μεγάλο επεισόδιο όπως βγήκε αρχικά; Προσπάθησε η ΠΑΕ να το μεγαλοποιήσει; Έστησε ο ίδιος ο Χιμένεθ το επεισόδιο (μου φαίνεται υπερβολή); Απλά ο ζοχαδιασμένος Τζεμπούρ (που είχε μπει με νεύρα και στο ματς του Κυπέλλου με την ΑΕΛ) έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα; Άγνωστο.

Εκεί κάπου έρχεται το τέλος του Τζεμπούρ από την ΑΕΚ, που ξαφνικά θυμήθηκε ότι είναι επαγγελματίας (ξεχνώντας τότε που πονούσε το δόντι του, τότε που μάλωνε με τον προπονητή του, τότε που πλάκωσε στο ξύλο συμπαίκτη του) και ένιωσε θιγμένος. Προφανώς καλά δασκαλεμένος από τον (καθόλου τυχαίο για όσους τον ψάξουν) δικηγόρο που τον ανέλαβε. Η συνέχεια λίγο πολύ γνωστή με την απειλή για προσφυγή και τελικά την λύση του συμβολαίου του παίκτη.

Μέχρι αυτό το σημείο κανείς δεν ξέρει τι έχει γίνει. Πιθανότατα η ΑΕΚ δεν έχει χρήματα να τον πληρώσει, δεν μπορεί να τηρήσει την συμφωνία της και γι’ αυτό στήνει ένα επεισόδιο για να τον εκδιώξει και να μην πάρει ο κόσμος στο κυνήγι τους διοικούντες.  Η συνέχεια της ιστορίας μας όμως δείχνει άλλα πράγματα. Ο Ραφίκ τα βρίσκει με τον Ολυμπιακό και πηγαίνει εκεί. Αυτό από μόνο του δεν είναι παράξενο. Σίγουρα όμως έρχεται να δώσει μια άλλη ερμηνεία ο μέχρι και σήμερα μάνατζερ του Τζεμπούρ:

Όλα είναι θέμα τιμής και αξιοπρέπειας. Θέλω να το ξεκαθαρίσω αυτό. Συνεργαζόμαστε πολλά χρόνια με τον Ραφίκ. Από τότε που έπαιζε στην Εθνικό Αστέρα. Όλοι γνωρίζουν ποιος είμαι. Όταν μας κάλεσε η ΑΕΚ για να ανανεώσουμε κάποια πράγματα δεν ήταν ξεκάθαρα. Η ΑΕΚ έκανε τα πάντα από την πλευρά της και ο κ. Αδαμίδης για να κρατήσει τον παίκτη. Έγινε μία κουβέντα, υπήρξε συμφωνία, αλλά μετά χάλασε. Φτάσαμε σε μία προφορική συμφωνία. Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, δεν θέλω να έχω καμία σχέση με τον κ. Τζεμπούρ. Δεν τον εκπροσωπώ πια, αφού με δική του πρωτοβουλία μίλησε με τον Ολυμπιακό. Μόνος του ή με κάποιον άλλο έκανε τη διαπραγμάτευση. Με τον Ραφίκ, όπως σας είπα, συνεργαζόμασταν από τότε που ήταν στον Εθνικό Αστέρα. Και είχαμε πιο στενή συνεργασία, όχι μόνο επαγγελματική. Αντιλήφθηκα, λοιπόν, κάποια πράγματα και δεν είχα άλλη επιλογή. Εκτέθηκα απέναντι στην ΑΕΚ. Ούτε στις συζητήσεις με τη Χόφενχαιμ ήμουν παρών. Κινήθηκε μόνος του κι εκεί»

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι η ΑΕΚ έχασε μέσα από τα χέρια της έναν παίκτη για τον οποίο ξόδεψε ένα υπέρογκο ποσό (δίνοντας στον Τσακίρη 3,2 εκατομμύρια Ευρώ) για να πάει ο ίδιος ελεύθερος σε έναν αντίπαλό της. Απίστευτο αυτογκόλ για μια διοίκηση που ενώ συμφωνεί δεν μπορεί να κάνει πράξη αυτή τη συμφωνία, τρενάροντας ένα θέμα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Τρομερή ανικανότητα να μην μπορεί να κρατήσει ή έστω να πουλήσει έναν από τους καλύτερους παίκτες στο πρωτάθλημα. Ακόμα και αν δεχτούμε (και είναι αρκετά πιθανό) ότι ο ίδιος ο Ραφίκ χάλασε τη συμφωνία, η ΠΑΕ δεν θα έπρεπε ποτέ να κινηθεί έτσι και να χάσει με αυτόν τον τρόπο τον παίκτη.

Φυσικά υπάρχει και ο παράγων Τζεμπούρ. Προσωπικά με απογοήτευσε με την στάση του στο τέλος. Ποτέ δεν είχα τρομερή συμπάθεια γι’ αυτόν ως άτομο, αλλά ειλικρινά πίστευα ότι τιμάει τον λόγο του.  Μετά τις δηλώσεις του μάνατζέρ του είναι προφανές ότι έπαιξε και αυτός διπλό παιχνίδι. Δεν ήταν ποτέ του ΑΕΚτζης για να γίνει “προδότης”, δεν τον θεώρησα ποτέ κάτι παραπάνω από έναν πάρα πολύ καλό παίκτη, αλλά τελικά το παραχάιδεμα για την διαφορετικότητά του μόνο σε καλό δεν βγήκε. Το ότι ο Μαρινάκης θα ήθελε να χτυπήσει την ΑΕΚ μετά τους καβγάδες με τον Αδαμίδη ήταν προφανές και γι’ αυτό κινήθηκε παρασκηνιακά εδώ και έναν μήνα ώστε να πάρει τον παίκτη. Το ότι ο Ραφίκ όμως είχε αυτή την συμπεριφορά τον εκθέτει απέναντι στον κόσμο της ΑΕΚ που του συμπεριφέρθηκε άψογα.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΕΚ, Δώσε μου μεταγραφές, ελληνικό ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Κώστας Νεστορίδης, ετών 83

Την ώρα που οι κάφροι των γηπέδων κυνηγιόντουσαν στο γήπεδο της Νίκαιας, σε φιλικό παιχνίδι, υπερασπιζόμενοι ως γνωστόν το μεγαλείο των ομάδων τους όπως μόνο αυτοί ξέρουν (“ξέρεις που έχω πάει εγώ ρε;”), ένας ηλικιωμένος κυριούλης έμπαινε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και μάζευε τα αντικείμενα. Άγνωστο πόσοι από τους σταυροφόρους των κερκίδων τον αναγνώρισαν. Πιθανότατα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σούπερ Λίγκα: 2049

Έχουμε μπει για τα καλά στη νέα κινηματογραφική σεζόν, βαδίζοντας ολοταχώς για τα Όσκαρ και το El Sombrero δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστο. Είδαμε πρώτοι την νέα σπουδαία φουτουριστική ελληνική ταινία “Σούπερ Λίγκα: 2049” και ο κλήρος της παρουσίασης έπεσε σε εμένα (όχι ότι με χάλασε βέβαια). Ποιος Λάνθιμος με τα “Ιερά του ελάφια” […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

25 σχόλια σχετικά με το “The Djebbour Chronicles”

  1. Ο/Η dm λέει:

    Πραγματικά δεν με ενοχλεί παραδόξως καθόλου που πήγε στον Ολυμπιακό. Δεν μου άρεσε ποτέ σαν παίχτης και δεν τον ένιωσα ποτέ μέρος αυτης της ομάδας.

    Το μοναδικό εξοργιστικό είναι οι χειρισμοί της διοικησης σε ο,τι τον αφορούσε. Απο τα 3,2 που έδωσε, το ποσο ελαχιστα τον χρησιμοποιησε αγωνιστικά, και τελικά να μην παίρνει φράγκο κιόλας. Και δεν ειναι πολλοι αυτοι που εχουμε και να μπορουν να πουληθουν..

    Πάντως προβλέπω να αποτυγχανει και εκεί. Μονο στον Παοκ θα μπορουσε να αποδώσει. Αν και στον Παοκ εχουν παντελονατους παιχτες και ο Τζιμπουρ παρα τα οσα πιστευα δεν ειναι τετοιος τελικα.

  2. Ο/Η Darth Soccerius λέει:

    Για μενα υπαρχουν τρεις περιπτωσεις

    α) Ολα εγιναν ετσι οπως βγηκαν. Το αποτελεσμα η ΑΕΚ να πιαστει κοροϊδο και ο Ολυμπιακος να γινει ο μαγκας της υποθεσης, οπως αναλυεις.

    β) Τελικα πολυ ευκολα εμεινε ελευθερος… Η ΑΕΚ με καποιον, οχι κ τοσο νομιμο τροπο, θα παρει τα 300.000 που εδωσε για την αποζημιωση του απο κυκλους του Ολυμπιακου.

    γ) Τελικα πολυ ευκολα εμεινε ελευθερος Νο. 2… Ο Αδαμιδης θα παρει λεφτα, με καθολου νομιμο τροπο, απο κυκλους του Μαρινακη για την “εξυπηρετηση”.

    Ο καθενας διαλεγει και παιρνει, παντως η αληθεια ειναι οτι το τρυπημα για την ΑΕΚ ειναι τεραστιο.
    Κατα την γνωμη μου, απο εδω και περα ο ΑΕΚτζης δεν πρεπει να εχει αλλο στοχο απο την 100% στηριξη του Χιμενεθ, αν με καποιον τροπο τρυπηθει και αυτος, περαστικα…

  3. Ο/Η Elaith λέει:

    Συμφωνώ γενικά με τον dm. Η προσφορά του Τζεμπούρ ήταν πολύ μικρή σε σχέση με τα όσα είχαμε δώσει τότε για να τον πάρουμε. Είτε λόγω τραυματισμών, είτε λόγω της κόντρας με τον Μπάγεβιτς ο παίκτης έδωσε πολύ λίγα. Επίσης είναι εξίσου ανόητο ότι υποβιβάστηκε η αξία ενός παίκτη που έχει προσφέρει πολλαπλάσια στην ομάδα από τον Ραφίκ και έχει σχεδόν άψογη συμπεριφορά. Ο Μπλάνκο βρέθηκε στην τρίτη θέση των προτεραιοτήτων και αυτή την στιγμή μπορεί να συμφωνήσει με οποιαδήποτε ομάδα θέλει.

    Darth, δεν έχουν τόσο καλές σχέσεις οι δυο διοικήσεις ώστε να γίνει τέτοια συμφωνία. Θα πρέπει να έχει στηθεί τεράστιο θέατρο για να γίνει κάτι τέτοιο. Ο κόσμος της ΑΕΚ από ότι αντιλαμβάνομαι δεν ενοχλήθηκε τόσο που έφυγε εντέλει ο Τζεμπούρ, όσο ότι έμεινε ελεύθερος και πήγε στον Ολυμπιακό.
    Το μόνο που “κέρδισε” είναι η ΑΕΚ είναι ότι δεν θα πληρώσει τον υπόλοιπο μισό χρόνο.
    Από εκεί και πέρα υπάρχει αρκετός θυμός για την συμπεριφορά του Αλγερινού που είχε επαφές με τον Μαρινάκη εδώ και καιρό.

  4. Ο/Η ashton λέει:

    Ας μην ξεχνάμε πως ο Τζεμπουρ στοίχισε 3,2 αγορά + όποια πήρε, για να παίξει ΜΟΝΟ 2 χρόνια από τα 3 της συμφωνίας, αφού το τελευταίο 6μηνο θα είναι στου Ρέντη πλεον ενώ και πέρσι τον πρώτο γύρο τον έβγαλε εκτός ομάδας…

    Η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ κατάφερε να ξεπεράσει και τον εαυτό της σε τραγικούς χειρισμούς …

  5. Ο/Η George-yellow λέει:

    Τεράστια εντύπωση μου δημιουργεί η μετακίνηση του Τζιμπούρ στον Ολυμπιακό.Πραγματικά αναρωτιέμαι ποιος ο λόγος μιας και ο Ολυμπιακός έχει άλλους 3 στην θέση του.

    Μήπως για να υπάρξει πίεση στον Μιραλάς.

    http://entosedras.blogspot.com/

  6. Ο/Η RED WHITE STAYROS λέει:

    Παιδιά, μια παρατήρηση επί της “διαδικασίας”: Τους μάνατζερ μην τους πολυπιστεύετε. Ενας εμπορος οπως ο μανατζερ, θα πει αυτό που τον συμφέρει να πει.

    Επί της ουσίας: Αν δεν είναι μεταγραφή “επικοινωνιακού χαρακτήρα”, δεν καταλαβαίνω τι νόημα είχε. Ο παίκτης είναι ικανός επιθετικός, αλλά δεν μετράει μόνο αυτό όταν πας να τον αποκτήσεις. Ειδικά όταν έχεις στυλ αγωνιστικό με έναν φορ και διαθέτεις Μιραλάς, Πάντελιτς, Νέμεθ, μπόλικους πλάγιους επιθετικούς συν τον Μήτρογλου που γυρίζει το καλοκαίρι. Επίσης, τι περιμένουμε να δείξει ενας παίκτης για έξι μήνες;

    Από την άλλη, εγώ δεν βλέπω αυτογκόλ της ΑΕΚ και γενικά με τους επαγγελματίες αθλητές πια, δεν περιμένω καμία ταύτιση με το σύλλογο. Η ΑΕΚ για λογους που βγήκαν προς τα έξω και για άλλους που ειναι αντικείμενο υποθέσεων, δεν ήθελε να συνεχίσει με τον Ραφικ. Λύθηκε η συνεργασία. Το που θα πάει ο παίκτης μετά, δεν είναι κάτι που μπορείς να το προσάψεις στην ΑΕΚ. Αυτά με βάση τη λογική και όχι την “επικοινωνιακή πολιτική”.

    Τώρα, αυτά τα σενάρια για υπόγειες συμφωνίες Αδαμίδη – Μαρινάκη, τα διαβάζω με ενδιαφέρον, αλλά συνήθως οι μεταγραφές είναι κάτι πιο απλό και όχι αστυνομική λογοτεχνεία (που και αυτή τη γουστάρω).

  7. Ο/Η Elaith λέει:

    Δεν είναι να πιστέψουμε τον μάνατζερ. Ο άνθρωπος (πέρα από το δικό του συμφέρον) είπε κάποια γεγονότα. Συμφώνησε με την ΑΕΚ και ο πελάτης του πήγε και έκλεισε στον Ολυμπιακό. Τι να μην πιστέψεις από αυτό; Το ότι προσπαθεί να δικαιολογηθεί για να μην χάσει στο μέλλον δουλειές με την ΑΕΚ, είναι άλλο θέμα. Τα άλλα που λέει γιατί να μην είναι αλήθεια;

    Δεν νομίζω ότι μίλησε κανείς για ταύτιση με τον σύλλογο. Επειδή ακριβώς μιλάμε για ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, στην Ελλάδα έχουμε μπερδέψει την έννοια της λέξης. Επαγγελματίας δεν σημαίνει “κάνω τα πάντα για τα χρήματα”. Ο επαγγελματίας δεν μιλάει με άλλη ομάδα πριν έχει δικαίωμα, δεν προφασίζεται πονόδοντο, δεν… δεν… δεν…

    Η ΑΕΚ ΗΘΕΛΕ να συνεχίσει με τον Τζεμπούρ και γι’ αυτό συμφώνησε μαζί του και γι’ αυτό τον έψαχνε παραμονές Πρωτοχρονιάς για να υπογράψει. Από την στιγμή που κάτι τέτοιο δεν έγινε, η ΑΕΚ έπρεπε να ψάξει τον πουλήσει και φυσικά να του κάνει διακοπή συμβολαίου για το παράπτωμά του. Επίσης θα μπορούσε να τον αφήσει ελεύθερο βάζοντας όρο να μην πάει στην Ελλάδα. Αντί για όλα αυτά τον άφησε να κάνει ότι θέλει.

  8. Ο/Η RED WHITE STAYROS λέει:

    O καθένας μπορεί να αξιολογήσει όπως θέλει την στάση της ΑΕΚ. Νομίζω ότι βαραίνει πολύ το ότι ο παίκτης πήγε σε αμεσο ανταγωνιστή. Αν πήγαινε αλλού, πχ. στη Γερμανία, τώρα δεν θα συζητούσαμε.

    Αν η ΑΕΚ ηξερε για επαφες με αλλες ομαδες, χωρίς να εχει ο παίκτης δικαίωμα, επρεπε να τον καταγγειλει στην ΟΥΕΦΑ. Ειτε η ΑΕΚ δεν ηξερε ειτε ο παικτης δεν είχε επαφες. Δεν νομιζω οτι οι διοικουντες την ΑΕΚ ειναι ηλιθιοι.

    Φιλε, δεν ειμαι σε θεση να γνωριζω την αληθεια για τα λεγομενα του μάνατζερ. Ο μάνατζερ όμως σκέφτεται, ενεργει και μιλά προασπίζοντας τη δουλειά του πάνω από ολα. Και την κονομα κατ’ επεκταση. Δεν μπορώ να δεχτώ ανεπιφύλακτα όσα λέει. Φυσικά, άλλος μπορεί να τον πιστεύει. Αλλωστε, ο μανατζερ ειναι εντολοδοχος του παικτη, δεν δεσμευουν τον παικτη τα οσα λέει ο μάνατζερ με τους παραγοντες. Αν δεν βρίσκονται σε συμπνοια, κάτι τρέχει. Τυχαίνει να ξέρω απο πρώτο χέρι πως δουλεύουν οι μάνατζερ και δη οι Ελληνες μάνατζερ. Λες κατι σωστό: Να μη χαλάσουν δουλειές στο μέλλον με την ΑΕΚ. Γιατί να μην είναι έτσι (υπόθεση κάνω);

    Ειναι και κάτι αλλο. Ποια η αξια του παίκτη, όταν ο προπονητής τον έχει θέσει εκτός ομάδας μετά το επεισόδιο που λένε ότι έγινε; Για πόσο θα τον πουλούσε η ΑΕΚ; Χλωμό το κόβω να τον πουλούσε, αν το εκανε, αυτό θα γινόταν σε σκοτωμένη τιμή. Σε λίγο καιρό, με την εξαγορά του υπολοίπου του συμβολαίου, ο παίκτης θα πήγαινε οπου ηθελε. Αρα, το χρηματικό ωφελος της ΑΕΚ σε σχεση με την αξια του παίκτη ετσι και αλλιως θα ήταν μειωμένο.

    Ενας ικανός επιθετικός σαν τον Τζιμπούρ, είναι ελκυστικός ως ελεύθερος. Ενας περίεργος χαρακτήρας σαν τον Τζιμπούρ, είναι εκτός μεταγραφικών στόχων, όταν πρεπει να πληρώσεις κιολας την ομάδα του για να τον πάρεις.

    ΥΓ. Ο Τζιμπούρ πάντως, προέβαλλε τη δική του εκδοχή των γεγονότων με όσα είχε πει προ καιρού. Εγώ πάντως, είμαι επιφυλακτικός και για τα δικά του λεγόμενα, δεν είμαι βέβαιος ούτε για εκείνον.

  9. Ο/Η RED WHITE STAYROS λέει:

    «Τα χρήματα μπορούν να αλλάξουν τον άνθρωπο, αλλά όχι εμένα. Ο πρώην μάνατζέρ μου ήθελε να πάω στον Παναθηναϊκό! Δεν είχα άλλη πρόταση. Ο κ. Λυπημένος ήξερε ότι αν παρέμενα στην ΑΕΚ, θα δυσκολευόταν η ομάδα να με πληρώσει.

    Μετά την ΑΕΚ ήθελα να πάω στο εξωτερικό. Δεν μίλησα ούτε με τον Ολυμπιακό, ούτε με τον Παναθηναϊκό. Προτεραιότητά μου ήταν να πάω στο εξωτερικό, να γνωρίσω νέα μέρη. Πριν πάω (σ.σ. χθες) στη Γερμανία με πήρε τηλέφωνο ο κ. Μαρινάκης και μου είπε ότι θέλει να μιλήσουμε. Του είπα ότι θα πάω πρώτα στη Γερμανία, να συζητήσω με τους ανθρώπους μίας ομάδας (σ.σ. της Χόφενχαιμ). Μου έδειξε μεγάλο σεβασμό ο κ. Μαρινάκης, που κράτησε το λόγο του, σε αντίθεση με τον κ. Αδαμίδη, και του είπα ότι όταν γυρίσω, θα εξετάσω την πρότασή του.

    Προτίμησα τον Ολυμπιακό λόγω της συμπεριφοράς του προέδρου, παρότι ο μάνατζέρ μου με έβαλε σε ένα παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Δεν με νοιάζουν τα χρήματα. Σήμερα μίλησα και με τον κ. Βαλβέρδε και με ικανοποίησαν αυτά που μου είπε.

    Όσο για τον κ. Αδαμίδη, δεν μπορούσε να μου δώσει αυτά που μου είχε υποσχεθεί! Προσπάθησε να καταστρέψει την καριέρα μου αυτός ο άνθρωπος! Και την εικόνα μου, ώστε να μην πάω, ούτε σε ομάδα της Ελλάδας, ούτε σε ομάδα του εξωτερικού! Σε αντίθεση με τον κ. Μαρινάκη, που μου μίλησε όμορφα και έδειξε ότι αναγνωρίζει την αξία μου. Θέλω να γυρίσω σελίδα στην καριέρα μου και να αφοσιωθώ στον Ολυμπιακό. Δεν ένιωθα καλά στην ΑΕΚ λόγω του Αδαμίδη».

    Αυτά είπε ο Τζιμπούρ μετά την μεταγραφή. Ειναι η απάντηση στον πρώην μάνατζερ και φυσικά η δική του πλευρά οπτικής των όσων έγιναν. Με πάσα επιφύλαξη βέβαια για το που ακριβώς βρίσκεται η αλήθεια…

  10. Ο/Η Elaith λέει:

    1) Προσωπικά με ενοχλεί κάθε παίκτης που φεύγει ελεύθερος ενώ έχει συμβόλαιο χωρίς η ομάδα να βγάλει χρήματα. Αυτό στην ΑΕΚ έχει γίνει αρκετές φορές. Ανεξάρτητα από το πού πηγαίνει είναι απαράδεκτο.

    2) Σαν να ήρθες από Σαφχάουζεν είναι αυτά που λες. Πώς ακριβώς μπορεί να αποδείξει η οποιαδήποτε ομάδα ότι είχε επαφές ένας παίκτης; Μόνο ο Μοράτι με τους κοριούς του στην Ίντερ μπορεί να το κάνει αυτό.

    3) Εγώ δεν σου λέω ότι οι μάνατζερ λένε την αλήθεια πάντα. Αλλά έχουμε ΓΕΓΟΝΟΤΑ. Έχει τον ίδιο μάνατζερ τόσα χρόνια, ο οποίος του βρίσκει νέο συμβόλαιο στην ΑΕΚ. Ο Τζεμπούρ ξαφνικά (και ενώ λέει ναι) αλλάζει γνώμη και πίσω από την πλάτη του επί χρόνια μάνατζέρ του βρίσκει άλλη ομάδα. Αυτά έχουν γίνει.

    4) Πολλοί παίκτες που πωλούνται δεν υπολογίζονται από τις ομάδες τους για Χ,Υ λόγους, αλλά κάνουν σε άλλες ομάδες. Η ΑΕΚ θα μπορούσε να έχει έστω και ΜΙΣΟ Ευρώ κέρδος. Αυτό είναι παραπάνω από τα 0 Ευρώ που πήρε τώρα και άφησε τον παίκτη να πάει σε ανταγωνιστική ομάδα.

    5) Τα λεγόμενα του Τζεμπούρ είναι ΚΩΜΙΚΑ. Αφού δεν είχε άλλη πρόταση γιατί τον χαλούσε να πάει στον ΠΑΟ; Επίσης αυτό ότι τον πήρε ο Μαρινάκης μόλις χθες είναι ανέκδοτο. Οι φήμες ότι είχε κλείσει είχαν πάρει φωτιά εδώ και μέρες, ενώ είναι γνωστή η συνάντησή τους μετά το φιλικό του Ζιντάν σε κάποιο νυχτερινό μαγαζί. Επίσης ξαφνικά ο Αδαμίδης έγινε ο κακός πρόεδρος που ήθελε να του καταστρέψει την καριέρα; Πιο πριν ήταν ο καλοκάγαθος πρόεδρος με τον οποίο είχε συμφωνήσει; Ειδικά αυτό με το να χαλάσει την εικόνα του είναι επικό. Μόνος του τα καταφέρνει μια χαρά κι ο Ραφίκ, δεν έχει ανάγκη.

  11. Ο/Η RED WHITE STAYROS λέει:

    Εκει στο γραφικό Σαφχάουζεν, εχω ακούσει συχνά για καταγγελίες στην ΟΥΕΦΑ περί παράτυπης προσέγγισης παίκτη. Αρκεί να ήταν στοιχειοθετημένες. Μη με ρωτάς τι στοιχεία ακριβώς παρουσιάζονται. Δεν είμαι στα γραφεία της ΟΥΕΦΑ για να δω τους φακελους. Από την αλλη, δεν μπορεί εσύ εδώ στην Ελλάδα να μην έχεις ακούσει/διαβάσει περι αυτών των καταγγελιών.

    Δεν αμφιβάλλω ότι η ΑΕΚ μπορούσε να βγάλει πάνω από μισό ευρώ. Η ίδια όμως έδειξε να θέλει να απαλλαγεί άμεσα από τον παίκτη. Θεώρησε προφανώς ότι η περαιτέρω παρουσία του στην ομάδα, είναι περισσότερο ζημιογόνα, από το αν περέμενε εντός αυτής μέχρι να βρεθεί αγοραστής. Καταλαβαίνω ότι έχεις άλλη αποψη, ομως στην παρούσα φάση το πιθανότερο είναι να μέτρησε η αποψη του προπονητή και της διοίκησης.

    Η ΑΕΚ οταν αφηνε ελεύθερο τον παίκτη, ήξερε ότι μπορούσε να πάει σε ανταγωνιστική ομάδα, δεν μπορούσε να το εμποδίσει, παρα μόνο να καρπωθεί κάποια χρήματα, σε περίπτωση που έβαζε ρήτρα. Αν αυτό εννοείς, ενα κάποιο οικονομικό οφελος, ΟΚ. Ομως ο παίκτης, έστω και με το ποσό της ρήτρας, πάλι μπορεί να πάει σε ανταγωνιστική ομάδα, αυτό δεν είναι κάτι που θα μπορούσε η ΑΕΚ να το αποφύγει. Βούιζε ο τόπος για τον ΠΑΟ, καιρό τώρα. Προφανώς, στην ΑΕΚ δεν τους ενοιαζε αυτό.

    Που καταλήγουμε;

    Α) Διοικούν την ΑΕΚ ανίδεοι και ηλίθιοι. Χανουν παίκτες και τους κάνουν δώρο στους αντιπάλους.

    Β) Τα έχουν κάνει πλακάκια με τον Μαρινακη εναντι αγνωστου τιμηματος, του χαρίζουν τον παίκτη και παίζουν θέατρο τόσο καιρό ότι τάχα δεν τα πάνε καλά.

    Γ)Ο παίκτης ήθελε να φύγει, η ΑΕΚ δεν γούσταρε, δεν καιγόταν να τον κρατήσει, μεσολάβησε και ένα χοντρό σκηνικό στα αποδυτήρια. Κρίθηκε ως καλύτερη λύση ο τερματισμός της συνεργασίας. Το γεγονός ότι ο Τζιμπούρ πάει στον Ολυμπιακό και οχι πχ. στην Χοφενχάιμ, αναθερμαίνει ξανά την ιστορία για το “πως” και “γιατί” έφυγε από την ΑΕΚ.

    Προσωπικά, η τρίτη εκδοχή μου φαίνεται και η πιθανότερη. Απόλυτα σίγουρος για πράγματα που δεν γίνονται φανερά, δεν είμαι.

  12. Ο/Η Elaith λέει:

    Στις περισσότερες των περιπτώσεων οι ομάδες έρχονται σε επαφή με τον παίκτη. Υπήρχε περίπτωση π.χ. να μην τα είχε βρει ο Μανιάτης με τον Ολυμπιακό ή να μην έχει μιλήσει η ΑΕΚ με τον Γεωργιάδη τώρα; Η στοιχειοθέτηση όμως είναι κάτι αρκετά δύσκολο.

    Ναι προφανώς αυτό θεώρησε η ΑΕΚ και το βρίσκω λάθος. Μπορούσε να το χειριστεί καλύτερα, έστω και σαν δανεικό στον Πανιώνιο που λέει ο λόγος. Προφανώς πιέστηκε υπό το φόβο της προσφυγής και εκεί τράπηκε εις άτακτον φυγήν.

    Γιατί να μην βάλει λοιπόν κάποια ρήτρα; Υπήρχε κάποιος λόγος να ΜΗΝ το κάνει;

    Διαφωνώ στις εκδοχές σου. Δεν νομίζω ότι πρέπει ντε και καλά να έχει γίνει κάτι από όλα αυτά και όχι συνδυασμός τους ή και κάτι άλλο. Η ανικανότητα της διοίκησης π.χ. δεν αποκλείει το γεγονός ότι μέχρι και 31 Δεκεμβρίου προσπαθούσαν να τον κλείσουν τον παίκτη.

  13. Ο/Η charlie λέει:

    “Δεν νομίζω ότι οι διοικούντες της ΑΕΚ είναι ηλίθιοι”
    γράφει ο RED WHITE STAYROS.
    Λάθος νομίζεις φίλε μου. Η ιστορία έχει δείξει εδώ και χρόνια ότι είναι και παραείναι. Ειδικά σε τέτοια θέματα.

  14. Ο/Η RED WHITE STAYROS λέει:

    Καλημέρα και στους δυο.

    Elaith, σαφώς και μπορεί να είναι συνδυασμός των εκδοχών ή και να υπάρχουν και άλλες πτυχές που αγνοούμε. Στην ερώτηση σου περί του λόγου μη ενταξης ρήτρας, η μόνη απάντηση που μπορώ να σκεφτώ ήταν ότι η ΑΕΚ επεδίωκε την ΑΜΕΣΗ λυση της συνεργασίας. Χωρίς διαπραγμάτευση για ρήτρες κλπ. Θα θυμάσαι πχ. πόσο ξεκάθαρος ήταν ο Χιμένεθ στην συνέντευξη τύπου, όταν έκανε σαφές ότι “ο Τζιμπούρ τέλος, δεν υπολογίζεται από εμένα πια”. Υποθέσεις κάνουμε.

    Εγώ δεν διαφωνώ ότι ο Τζιμπούρ μπορεί να είχε ήδη πίτσι – πίτσι με τον Ολυμπιακό. Οπως τα λες ειναι και για τον Γεωργιάδη και κάπου είναι αναπόφευκτο. Υπάρχει ένα όριο όμως, ειδικά αν αρχίσουν να αναφέρονται ποσά, να παρουσιάζονται συμφωνητικά, να υπογράφονται συμβόλαια. Μπορείς να ανατρέξεις σε πρόσφατες περιπέτειες της Τσέλσι και της Μάντσεστερ Σιτι για να δεις πώς ακριβώς γίνονται καταγγελίες.

    Charlie
    Εξακολουθώ να μην το νομίζω. Η ΑΕΚ μπορεί αυτή τη στιγμή να έχει ένα επικοινωνιακό πρόβλημα, που τα ΜΜΕ κυρίως το διογκώνουν. Από τη στιγμή που μια επαγγελματική συνεργασία τερματίζεται, για τους όποιους λόγους, το θεωρώ χαζό να στέκεσαι εκεί επειδή ο συνεργάτης πήγε στο απέναντι μαγαζί. Συμβαίνει τόσο συχνά σε άλλους επαγγελματικούς χώρους, συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο.

    ΥΓ. Καλό Σ/Κ παιδιά.

  15. Ο/Η dm λέει:

    Εγω ξαναλέω πάντως, δεν είδα πολλούς να χαλάστηκαν που έφυγε ο Τζιμπουρ. Για το οτι δεν πηραμε ευρω χαλαστηκαν, και για το οτι ηταν αλλο ενα απο τα πολλα σήριαλ. Καθε μεταγραφη/ανανέωση στην ΑΕΚ γίνεται σηριαλ ανεξαρτητως τον παίχτη.
    Προσωπικα το μονο ενοχλητικο που ο Τζιμπουρ πηγε στον Ολυμπιακό είναι το να σκεφτεί στο τέλος της χρονιάς πχ ο Σκοκο βλέποντας τον αντιπαθη γιαυτον Τζιμπουρ να σηκώνει κούπα πως εκανε λακαμια που ανανέωσε.

    Αλλα γενικά το θεμα δεν ειναι ο Τζιμπούρ. Είμαι πλέον σιγουρος οτι αυτη η διοίκηση ακόμη και λεφτά να εσπρωχνε θα πήγαινε να αγοράσει τον Ντιόγο νο2.
    Είναι απλά ανικάνοι – λίγοι – αμπαλοι πεστε το οπως θέλετε.

    Εδω δεν μπορούσαν να κλείσουν τον Ντιοπ ενω η ομάδα του ήταν υποχρεωμένη να τον ξεφορτωθεί γιατι δεν θα αντεχε το συμβόλαιο του. Τι αλλο να πούμε… Δεν μπορείς να κλείσεις τον ψαρα Φιόλουσον. Δεν ΔΕΝ ΔΕΝ!

    Δεν εχεις ανανεώσει τον Μπλάνκο!

    Εαν δεν είχαν βγεί τα ονόματα υποψήφιων προπονητών θα μας είχαν πάρει τον Σόουζα καλη (κακη) ωρα όπως ξαφνικά μας εμφάνισαν τον Γκρέταρσον.

    Οταν δεν εχεις χρηματα πρεπει να τα αναπληρωσεις με άλλους τρόπους – γνωση κλπ, δεν πας να πάρεις τον Γκρέταρσον.

    Η ρητρα του Μίτσελ γιατι δεν ανακοινώνεται;
    Σαμπως δε μπορει να την μάθει καθε Μαρινακης αμα θελησει;

    Δεν υπαρχει μελλον μαυτους τους ανθρώπους. Το μονο που κανουν ειναι να κλαίγονται οτι μεινανε και πληρωνουν… το οτι αυτα που πληρωνουν με το ζορι ειναι δικες τους λακαμίες που συνεχιζουν να κανουν δεν το λενε όμως.

  16. Ο/Η masha nevalyashka λέει:

    Προς τι τόσο ψείρισμα και σενάρια; Το πράγμα μυρίζει από χιλιόμετρα σχετικά με αυτές τις “αποτυχίες” της ΑΕΚ: δεν έχει (ή δεν θέλει) να τους πληρώσει και -μέσα στο πνεύμα της γενικότερης κρίσης- κοιτάζει πως θα κάνει τη δουλειά με το χαμηλότερο δυνατό κόστος, δεδομένου ότι οι εκπτώσεις και οι περικοπές έχουν ήδη επέλθει στον τομέα των στόχων και των περαιτέρω κινήτρων, so why try harder;

    Η προσπάθεια απαξίωσης του Τζιμπούρ -μέσω εξώφθαλμα στημένων σκηνικών, νυχτόβιας πρακτικής- αποσκοπούσε είτε στην εθελούσια έξοδό του είτε -ακόμα καλύτερα για την ΠΑΕ- στο να απαλλαχθεί η ΑΕΚ από την υποχρέωση να αποπληρώσει τον παίχτη (βρίσκοντας και νομικό πάτημα στη συμπεριφορά του). Ο δήθεν “τρομοκράτης” Τζιμπούρ δεν έχει να καυχηθεί και πολλά τρομοκρατικά επί της ουσίας. Στον Πανιώνιο και στον Αστέρα, δεν θυμάμαι κάποιο αξιομνημόνευτο επεισόδιο. Πραγματική κόντρα με
    προπονητή είχε μόνο επί Μπάγεβιτς -δηλαδή έναν προπονητή που πάντα είχε πρόβλημα με ένα-δυο σοβαρούς παίχτες, σε κάθε ομάδα που πήγε (παίχτες που συμπεριλαμβάνουν και το μεγαλύτερο μπαλαδόρο που πάτησε το πόδι του ever στην Ελλάδα και δεν εννοώ τον Ριβάλντο ασφαλώς…). Με το Σκόκο δεν ξέρουμε καλά καλά τι έγινε, χώρια που στη συγκεκριμένη συζήτηση σαν πολλή σημασία δώθηκε στην ταυτότητα “αλγερινός”, ξεχνώντας ότι από την άλλη έχουμε έναν Αργεντίνο. Τα τελευταία τερτίπια -όπως και οι λεονταρισμοί στον Χιμένεθ- εγγίζουν τα όρια της αψυχολόγητα γελοίας συμπεριφοράς ενός ικανού (ικανότατου) επαγγελματία που ψάχνει τρόπους να ανανεώσει το συμβόλαιό του ή να αναζητήσει μεταγραφή. Οι δημοσιογράφοι (μετά των παραγοντίσκων) που έσπευσαν να αναπαράγουν το επεισόδιο και να το διαδώσουν ως είδηση, προφανώς κρίνουν εξ ιδίων ορμώμενοι, γαλουχημένοι άλλωστε σε ένα αξιακό και αισθητικό σύμπαν που ανάγει τον ψευτοτσαμπουκά σε αρετή και την εγωιστική μικροπρέπεια σε στάση ζωής.

    Η αλγερινή καταγωγή του Ραφίκ συναινεί στον αβίαστο στερεοτυπικό χαρακτηρισμό εθνολογικών κριτηρίων -αλλά αυτό δεν είναι γεγονός που τεκμαίρωνται η γνώση και οι πληροφορίες, παρά η αμορφωσιά των ελλήνων δημοσιογράφων. Τα γράφει καλύτερα ο Johniethin εις το σάητ μας (άμεση έμμεση διαφήμιση).

  17. Ο/Η apapapa λέει:

    Και στον Πανιώνιιο και στον Αστέρα είχε άσχημες μανούρες, και με τσακωμους -κάτι θυμάμαι που δεν τον έβαλαν να παίξει σε αγώνα Ουέφα και, βέβαια, ταπηροκρανιώθηκε- αλλά και με εκβιαστικές πρακτικές για να φύγει.

  18. Ο/Η Elaith λέει:

    masha μάλλον δεν θυμάσαι καλά. Και στον Πανιώνιο και στον Αστέρα είχε φασαρίες. Αυτά για την προσπάθεια απαξίωσης δεν ισχύουν. Έχει ουκ ολίγα περιστατικά με διάφορους συμπρωταγωνιστές.

  19. Ο/Η masha nevalyashka λέει:

    Τότες προχωρώ σε άμεση άμεση διαφήμιση και αφιερώνω το ποστ του Τζόνι, φαρδύ πλατύ εδώ (πες το και Ωδή στον Τζεμπούρ).

  20. Ο/Η Chris λέει:

    1- O Djebbour einai paixtara gia thn ellada, metrios paixths gia anwtero prwta8lhma kai poly provlhmatikos xarakthras. To palikari dhmiourghse provlhmata k stis 4 omades pou agwnisthke sthn Ellada. Me osa anefere shmera kai o Parasxos naoume, pragmatiko trelokomeio o Rafik.
    2- Oi dioikountes sthn Aek(gelaei o kosmos) einai anikanoi k to exoun deiksei se sxedon oles tous tis metagrafes gia na mhn to epekteinw k genikotera ston tropo pou dioikoun.
    3- O Marinakhs kanei oti tou kapnisei kai mporei na parei ayth thn stigmh opoion goustarei sthn ellada(ektos apo ton Cisse :P).
    Proswpika den mou arese pou phrame ton Djebbour, den ton eixame anagkh apo thn stigmh pou exoume para pollous epi8erikous(mazi me tous daneikous Mhtroglou-Diogo-Derbyshire). Alla kyriws den eixame anagkh enan xarakthra san ton Rafik sta apodythria. Den lew, mporei na mhn kanei to paramikro, omws gt na riskareis apo thn stigmh pou ola sou pane kala san omada?
    O monos logos pou ton phrame htan epeidh einai tsampa kai epeidh o Adamidhs einai toso malakas wste na kontrarei ton Marinakh anoixta k na to prokalesei na tou kanei tetoies plakes.
    Omws o Marinakhs kokkalizei epikindyna kai se toso mikro xroniko diasthma. Me thn logikh pairnw oti kykloforei den kaneis omada, apla spatalas lefta, spas thn plaka sou me tous anhmporous antagwnistes sou kai parameneis o vasilias tou xoriou.

  21. Ο/Η masha nevalyashka λέει:

    “kokkalizei”…

    Στο κύκνειο ολυμπιακό άσμα του, ο Σωκράτης κάτω από την πίεση για μεταγραφές κλπ, έφερε Μιραλάς και Μοντεστό. Το “παίρνω ό,τι κυκλοφορεί” δεν είναι ο πιο δίκαιος χαρακτηρισμός για έναν παράγοντα που πλάι στα διάφορα παλτά είχε το μάτι (ή έστω έδινε το ΟΚ) να φέρει Ζέτερμπεργκ, Ζιοβάνι και Νούνιες -για να αναφέρω μερικά από τα ονόματα (χωρίς να αναφέρομαι στα εκτός ελληνικών δεδομένων μεγέθη τύπου Ριβάλντο και Καρεμπέ). Για να φτάσει αυτό το λέβελ ο χοντρός, έχει πολύ δρόμο ακόμα. Χίλιους δυο Ριέρες να φέρει, άμα δεν έχεις το μάτι του παράγοντα…

  22. Ο/Η Chris λέει:

    file otan lew “kokkalizei” ennow oti fernei opoion paixth 8elei mono kai mono gia na spasei plaka stous allous, epeidh exei lefta. Kapote ta idia ekane kai o Kokkalhs. H8ele h AEK ton tade, phgaine k ton agoraze. Psaxnotan o Pao gia ton tade, thn allh mera sto limani o paixths. Gia to poios einai o Kokkalhs, kai oti exei kanei poly megales metagrafes den xreiazetai na pw kati. Oi paixtes pou epaiksan ston 8rylo epi Kokkalh einai isws oi kalytetoi se oles tis 8eseis apo olous tous allous pou hr8an sto ellhniko prwta8lhma gia allh omada(me kapoies eksaireseis fysika).
    Otan kaneis 15 metagrafes, e olo k kapoios 8a sou katsei, den kserw poios exei kalytero mati, einai k nwris akoma na krinw.
    Oi miralas-epstein htan metagrafes kokkalh, o prwtos htan sta azhthta k o deyteros deixnei akivws thn filosofia twn kinhsewn pou h8ele na kanei o Swkraths prin emfanistei o xontros. O modesto einai kinhsh marinakh, 8ymamai pou ton phge kai gia faghto kapou prin ypograpsei 😉
    Epishs den kserw an to katalaves, gayros eimai 😛

  23. Ο/Η er-rounder λέει:

    ο τζιμπούρ βάφει τα μάτια του? μήπως είναι emo …? :p

  24. Ο/Η Elaith λέει:

    Τζεμπούρ και Ινιέστα
    🙂

  25. Ο/Η balkou λέει:

    Μόνο ο Μοράτι με τους κοριούς του στην Ίντερ μπορεί να το κάνει αυτό.

    ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ… Σόνο σέμπρε βεντινόβε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *