Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Μια μέρα του Τζενάρο Γκατούζο

Το ξυπνητήρι στο κομοδίνο φωνάζει σαν δαιμονισμένο την ώρα που έχει προγραμματιστεί να χτυπήσει. Ο Τζενάρο Γκατούζο αρνείται πεισματικά να ανοίξει τα μάτια. Το ξυπνητήρι, αδίστακτος εχθρός του ύπνου και της γαλήνης του χουζουρέματος, επιμένει. Ο ‘Ρίνο’ ανοίγει με δυσκολία τα μάτια μέχρι την μέση κι αφού προσανατολίζεται στον χώρο και στον χρόνο του ρίχνει την πιο θυμωμένη του ματιά. Το ξυπνητήρι τον κλάνει επιδεικτικά. Ο Γκατούτζο στραβώνει ελαφρώς το στόμα και φωνάζει “Finire, finire, FINIRE” αυξάνοντας διαρκώς τον τόνο της φωνής του. Το ξυπνητήρι έχοντας πλήρη άγνοια κινδύνου συνεχίζει τον χαβά του. Το αίμα του ‘Ρίνο’ αρχίζει να βράζει, το δεξί του χέρι τρέμει ελαφρώς, οι γεμάτες τεστοστερόνη τρίχες του αξύριστου προσώπου του νιώθουν πιο έντονα από ποτέ τον αέρα που τις χαϊδεύει προκαλώντας μια μικρή δυσάρεστη αίσθηση ξένης επαφής στην επιδερμίδα του προσώπου, το μέτωπο του στέλνει σήματα στον εγκέφαλο ότι ζεσταίνεται κι έτσι το στόμα του αρχίζει να εκσφενδονίζει μπινελίκια σ’ όλες τις γλώσσες τις οποίες ξέρει, δηλαδή Αγγλικά, Ιταλικά και μόρτικα Ιταλικά. Το ξυπνητήρι δεν γνωρίζει ποιος είναι ο Τζενάρο Γκατούζο και εξακολουθεί να παραμένει πιστό στην δουλειά του. Ο “δυναμικός Ιταλός αμυντικός χαφ” πετάγεται από το κρεβάτι και λύνει τις διαφορές του με το ξυπνητήρι πριν καν προλάβει αυτό να πάει από το ένα ‘ντριν’ στο άλλο.

Η γυναίκα του μπαίνει έντρομη στο δωμάτιο έχοντας ακούσει τον θόρυβο που προκαλείται από μια δυνατή σύγκρουση στον τοίχο. Πιο συγκεκριμένα, από τέσσερις δυνατές επαναλαμβανόμενες συγκρούσεις. Κοιτάει τον άντρα της να ντύνεται ψύχραιμα, κοιτάει τα εντόσθια του μηχανήματος που κάποτε αποκαλούταν ξυπνητήρι, κουνάει απελπισμένη το κεφάλι, αποχωρεί από το δωμάτιο κλείνοντας την πόρτα και σημειώνοντας στο μυαλό της να θυμηθεί να αγοράσει ένα ακόμα ξυπνητήρι, ψιθυρίζει στον εαυτό της: “Μα, κάθε γαμημένο πρωί”;

Όσο η μαμά έχει βγει για τα ψώνια, ο Γκατούζο παίζει με τον μικρό του γιο λέγοντας του ιστορίες από τα παιδικά του χρόνια – ιστορίες που κατέληγαν με ακρίβεια 93% στην φράση “και τότε του έσπασα τα μούτρα” – και δίνοντας του συμβουλές για το πως θα τα βγάλει πέρα όταν πάει στο σχολείο – συμβουλές που με ακρίβεια 95% κατέληγαν με την προτροπή “και τότε θα του σπάσεις τα μούτρα”. Ο γιος τον ακούει και τον παρακολουθεί να ρίχνει μπουνιές στον αέρα με προσήλωση και θαυμασμό αντιπροσωπευτικά της ηλικίας του. Είναι μόλις τριών ετών.

Μετά το μεσημεριανό ο Γκατούζο αποχαιρετάει την οικογένεια του κι αφού μαλώσει με δυο οδηγούς και τρεις πεζούς στον δρόμο, με τον εκφωνητή ειδήσεων στο ραδιόφωνο, με το σύστημα του αιρκοντίσιον στο αμάξι, με τον παρκαδόρο και με τον Ρομπίνιο στο πάρκινγκ, μπαίνει στο Σαν Σίρο για να παίξει έναν ακόμα μεγάλο αγώνα, έναν ακόμα αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλά ούτε εκεί βρίσκει ησυχία…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Champions League, Ιταλικό πρωτάθλημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ήρθε τελικά κι αυτή η μέρα…

Η Ίντερ ανακοίνωσε πως ο Ζανέτι θα αποσυρθεί στο τέλος της χρονιάς ώστε να αφοσιωθεί στη μεγάλη μάχη του με τον Ντάνκαν Μακλάουντ. — el sombrero (@sombrerogr) April 29, 2014 Αν γίνει 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος θα επιβιώσουν μόνο επιλεγμένα μέλη κυβερνήσεων, οι πολύ πλούσιοι, οι κατσαρίδες, ο Ζανέτι και ο Κομπότης. — el sombrero (@sombrerogr) […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η πιο ανόητη φάρσα

Στη δεκαετία των 70s η Λάτσιο εκτός από την εμβληματική μορφή του Τζόρτζιο Κινάλια είχε στη σύνθεσή της και τον “ξανθό άγγελο”. Αυτό ήταν το παρατσούκλι του Λουτσιάνο Ρε Τσεκόνι. Ο Μιλανέζος χαφ της Προ Πάτρια και της Φότζια μετακόμισε στη γαλάζια πλευρά της πρωτεύουσας το 1972 και ήταν εκεί όταν η Λάτσιο κέρδισε το […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

6 σχόλια σχετικά με το “Μια μέρα του Τζενάρο Γκατούζο”

  1. Ο/Η Chris λέει:

    apolaystiko!!!
    Pera apo thn plaka o Gattuso einai allos an8rwpos ektos ghpedou. Eygenikos kai kyrios, opws polloi alloi paixtes pou sto ghpedo einai sklhroi. Epishs kwlopedo (styl R.Keane-P.Garcia) den ton les(ektos apo x8es fysika) den exei yparksei polles fores alhths sto xortari. Fysika kai paizei sklhra&pa8iasmena, fysika k neyriazei eykola, fysika k tsampoukalyetai akoma k me thn skia tou omws pote den exei kanei antia8lhtiko markarisma me pro8esh. Sevetai tous megalous antipalous, apla den mporei typous fantaxterous(san tous C.Ronaldo-D.Beckham, prin o teleytaios paiksei sthn Milan), karagkiozakous pou voutane gia foul, penalties ktl kai figouratzides pou 8eloun na ekseytelisoun ton antipalo amyntiko me ta tsalimakia tous.

    Oso gia to x8esino, gia mena megalyterh alhteia einai to taklin tou Flamini. O Gennaro etrwge tis agkonies(xwris pro8esh fysika) tou Crouch, neyriase k sthn fash me ton traymatismo tou Corluca(pou enw o paixths htan traymatias panw sthn grammh tou plagiou, anti na ton metakinhsoun liga ekatosta gia na synexistei to mats ekanan kana 5wro na ton vgaloun etsi wste na mhn paiksei h Tottenham oute deyterolepto me 10 enw h Milan pieze), akouse ton Jordan na ton apokalh mpastardo italo, eixe k thn mirla tou pou den epaize kala h omada x8es me ton idio captain opote den h8ele k poly me to taperamento tou na ksefygei. Para poly kakws vevaia, prepei na faei varia kampana.

    PS. Kserw oti merikoi apo sas 8a epikalesteite to videaki me thn farsa pou tou exoun kanei me to amaksi tou k ton skylo. Valte ton eayto sas sthn 8esh tou k peite mou an 8a antidrousate diaforetika.

  2. Ο/Η duendes λέει:

    Ναι Chris αλλά..

    http://www.youtube.com/watch?v=Fy2RTqdZMYg&feature=related

    😀
    Προβλέψιμος-μέχρι-αηδίας-10

  3. Ο/Η Chris λέει:

    Ayto to video elega. Ton prokaloun gia na neyriasei. Egw den kserw polla atoma pou 8a htan pio hremoi me aytous tous “moggolous” fylakes.

    Eliwsa pantws me to “finire, finire, finire” sto keimeno sou. Epishs ksexases na anafereis oti milaei kai varia skwtsezika logw tou perasmatos tou apo thn Glaskovh.

  4. Ο/Η balkou λέει:

    Έλα τώρα με τον Ιταλικό μίγμα Καραγκούνη-Τοροσίδη. Μια χαρά αντιαθλητικά μαρκαρίσματα έχει κάνει (όχι δεν είναι Φλαμινί, είναι αλήθεια), αλλά μην τον βγάλουμε και Οσία Μαρία. Έξω απ’το γήπεδο μπορεί να’ναι ο καλύτερος αλλά μέσα σ’αυτό έχει πολλά θέματα…

  5. Ο/Η ανεστης λέει:

    κομπλεξ απεναντι στον παμπλο γκαρσια ειναι να τον χαρακτηριζεις κωλοπαιδο! δεν ξερεις την ιστορια του, κριμα σου!

  6. Ο/Η Stavros1 λέει:

    Επιεικώς στα παλαιότερα των υποδημάτων μας η “ιστορία” του κάθε Γκαρσία και Γκατούζο. Ως αθλητές πρέπει να δείχνουν και κάποιο ήθος. Αποτελούν πρότυπο για νέα παιδιά και όχι ο ουρακοτάγκος ο Γκαρσία δε δικαιολογεί τον τίτλο. Εκτός αν δείγμα κοινού αποτελεί ο κάγκουρας έφηβος, με τη σκοπίμως τρυπημένη εξάτμιση στο μηχανάκι, τη χαρακτηριστική στάση σώματος που παραπέμπει σε κουτσαβάκι μπαμπουίνο και το συντακτικό με τα 7 λάθη ανά δύο μισοτελειωμένες προτάσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *