Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Maradonna mia!

Θέμα: Ένα γκολ που πιστεύεις ότι θα μείνει για πάντα χαραγμένο στην μνήμη σου
Περιορισμός λέξεων: Κανένας
Υπογραφή κειμένου: Γιάννης Τσαούσης

Δεν ήταν τόσο το γεγονός ότι μετά από αναμονή τόσων χρόνων «ο βλάχος θα πήγαινε επιτέλους στην πρωτεύουσα». Ήταν το ότι στο ταξίδι του αυτό θα είχε την τιμή να συναντήσει για λίγο τον «πρωθυπουργό». Και στις 21 Ιουνίου, στο στάδιο Φόξμπορο της Βοστόνης, η ώρα έφτασε. Οι φουστανέλες και οι περικεφαλαίες άρχισαν ήδη να κυματίζουν μεσίστιες από το 2′ όταν ο Batigol άνοιξε το σκορ. Οι πιέτες μαζεύτηκαν και οι αλογότριχες του λοφίου κρύφτηκαν στο 45′ όταν ο ίδιος έκανε το 2-0.

Στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου τίποτα δεν είχε αλλάξει. Στον τεράστιο κύκλο που είχε στηθεί εντός των γραμμών οι «μπλε» άλλαζαν στο χαλαρό την μπάλα μεταξύ τους και οι «άσπροι» προσπαθούσαν να την ακουμπήσουν, μπας και μπει καποιος άλλος στην μέση για λίγο, να κάνει το «κορόιδο». Ώσπου στο 60ο λεπτό, σε λιγότερα από 5” και μέσα σε λιγότερα από 10 m2 ακριβώς έξω από την περιοχή μας το Total football, το jogo bonito και το playstation γίνονται ένα: Μπάλμπο στον Ρεδόνδο, Ρεδόνδο στον Μαραντόνα, Μαραντόνα στον Ρεδόνδο, Ρεδόνδο στον Μπατιστούτα, Μπατιστούτα στον Ρεδόνδο, Ρεδόνδο στον Μαραντόνα. Κοντρόλ, στρώσιμο, σουτ ψηλά, στο δεξί «παράθυρο», ο Μήνου όρθιος παρακολουθεί με ενδιαφέρον. 3-0.

Ο Ντιέγκο ξεσπάει στην κάμερα. Οι φλέβες του δικού μου λαιμού είναι τεντωμένες γιατί πνίγομαι από τύψεις. Γιατί δεν στενοχωριέμαι; Γιατί; Δεν είναι φυσιολογικό. Στο 82′ η ταμπέλα με το «10» σηκώνεται και ο Ορτέγκα ετοιμάζεται να μπει στη θέση Του. Την ώρα που αποχωρεί, τον χειροκροτώ όρθιος. Και ταυτοχρόνως συνειδητοποιώ ότι τα (ψευδο)διλήμματα που θέτουμε στους εαυτούς μας κάθε τόσο στη ζωή μας, ασχέτως της απάντησης που τελικά τους δίνουμε, είναι πάντα λυμένα μέσα μας εξαρχής.

(Ο Γιάννης Τσαούσης είναι δημοσιογράφος και παραγωγός της εκπομπής ‘Fight Club‘)

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Σκέφτομαι και γράφω

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η ωραία αλητεία του Ντάνι Οσβάλντο

«Να δίνεις στον κόσμο ό,τι θέλει, ακόμα κι αν αυτό σε σκοτώνει. Ακόμα και αν αυτό σε ξεζουμίζει. Ό,τι κι αν συμβεί, όσο κι αν πονάς, δεν σταματάς να χορεύεις και να χαμογελάς και -εννοείται- τους δίνεις ό,τι θέλουν». Η φράση που μόλις διαβάσατε δεν ανήκει σε κάποιο σπουδαίο, υπαρκτό, πρόσωπο αλλά στον πρωταγωνιστή της […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η απλόχερη αγάπη του Ted Lasso

Όταν το Ted Lasso βγήκε στον αέρα περίμενα να δω μια ανάλαφρη ποδοσφαιρική σειρά. Αυτό περίμενα και αυτό ήθελα να δω. Ο Αμερικάνος προπονητής του American Football που βρίσκεται από ένα καπρίτσιο μιας πάμπλουτης ιδιοκτήτριας στον πάγκο μιας μέτριας Λονδρέζικης ομάδας της Πρέμιερ Λιγκ, όχι για να τη σώσει αλλά για να την καταστρέψει. Τελικά […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

3 σχόλια σχετικά με το “Maradonna mia!”

  1. Ο/Η Makis λέει:

    Mεγαλος Γιαννης Τσαουσης για το σομπρερο; Ειμαι ετοιμος να κλαψω απο τη συγκινηση… ΝΑΙ ΔΙΑΟΛΕ!

  2. Ο/Η Elaith λέει:

    Νομίζω ότι η φάτσα του Ντιέγκο έτοιμη να κατασπαράξει την κάμερα στοίχειωσε πολλά παιδάκια των 90s. Μεγάλη τύχη να βλέπεις Ελλαδάρα Αλκέτα Μουντιάλ και στο ίδιο ματς Μπατιστούτα-Ντιέγκο και υπερ-τεράστιο Ρεδόνδο.

  3. Ο/Η duendes λέει:

    Ο Καρκαμάνης θα το είχε βγάλει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *