Οι καλύτερες φωτογραφίες του FourFourTwo και οι Άγγλοι

  [2 Σχόλια]

Τις καλύτερες ποδοσφαιρικές φωτογραφίες της περσινής χρονιάς προσπάθησε να συλλέξει με την βοήθεια των αναγνωστών του και επαγγελματιών φωτογράφων το FourFourTwo.

(Όπως πιθανόν να γνωρίζεις ήδη, το FourFourTwo είναι το πιο γνωστό Αγγλικό περιοδικό που ασχολείται με το ποδόσφαιρο και το οποίο φυσικά πήρε το όνομα του από την ποδοσφαιρική διάταξη με την οποία μεγάλωσαν όλοι οι εν ζωή Άγγλοι αυτού του κόσμου.

(Για να καταφέρεις έστω και λίγο να μπεις στην ψυχοσύνθεση ενός Άγγλου οπαδού πρέπει μια μέρα που βρέχει ασταμάτητα, να αγοράσεις δυο εξάδες μπύρες και να βάλεις διαδοχικά να δεις το ‘The Damned United‘ και το ‘Mike Bassett: England manager‘. Τότε και μόνο τότε, στα τελειώματα της δεύτερης κι όταν ο Mike Bassett δίνει την συνέντευξη τύπου της ζωής του απαγγέλοντας το ‘If’ του – επίσης Άγγλου – ποιητή Κίπλινγκ και καταλήγει με την ιστορική φράση «Ladies and gentlemen, England will be playing four – four – fucking two» ίσως νιώσεις κι εσύ αυτό το ανατριχιαστικό σκίρτημα που νιώθει ο μέσος Άγγλος βλέποντας τόση βρετανιά μαζεμένη σε μια σκηνή. Κι αν δεν το νιώσεις στην καρδιά, σίγουρα θα το νιώσεις στην κύστη μετά από τόση μπύρα…)

Το παράδοξο με την κυκλοφορία του FourFourTwo όμως, το οποίο μπορεί να συνδυαστεί και με το απίστευτο δεδομένο ότι στο Νησί δεν υπάρχουν αθλητικές εφημερίδες, είναι ότι ενώ απευθύνεται σ’ έναν λαό που βάζει το ποδόσφαιρο στο ίδιο επίπεδο με άλλες βιοτικές ανάγκες, όπως η αναπνοή, βρίσκεται πολύ χαμηλά στην σχετική λίστα πωλήσεων των περιοδικών. Έτσι, πολύ πιο πάνω απ’ αυτό συναντάμε πάρα πολλά περιοδικά για τις γυναίκες, για το σπίτι, για τις γυναίκες και το σπίτι, για το φαγητό, για την τηλεόραση, για τα παιδιά, για τα παζλ, για τα αμάξια και τις μηχανές, το «Hair ideas», το «Psychologies Magazine», τρία τέσσερα περιοδικά για τον κήπο – όπως το «Gardeners’ World» – που ασχολούνται με το πως θα καταπολεμήσετε τα ζιζάνια που θέλουν να σας χαλάσουν την σπιτική σας γαλήνη και τάξη και το «Weightwatchers Magazine». Ναι, Weightwatchers Magazine. Υπάρχει. Γιατί οι Άγγλοι είναι περίεργη φάρα.)

Στην σελίδα του περιοδικού μπορείς να χαζέψεις τις νικήτριες φωτογραφίες από κάθε κατηγορία καθώς και κάποιες από αυτές που έχασαν, σε μια αρκετά καλή, αντικειμενικά, συλλογή των καλύτερων κλικ που έγιναν πέρσι στα ποδοσφαιρικά γήπεδα ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων αυτών του μουντιάλ.

Ναι, ναι. Και το Weightwatchers Magazine…

2 Σχόλια μέχρι τώρα

  • 1 Fondeus // 4 Μάρτιος, 2011 στις 12:25

    To Mike Bassett είναι από τις κορυφαίες -αν όχι η κορυφαία- ταινία με θέμα το ποδόσφαιρο…

  • 2 duendes // 5 Μάρτιος, 2011 στις 15:31

    Δεν ξέρω αν είναι η κορυφαία (δεν έχω δει και πάρα πολλές του είδους) αλλά σίγουρα είναι απολαυστική.

    Μεγάλη παράλειψη μου που δεν την είχα δει τόσα χρόνια.

Σχολιάστε:

XHTML: Μπορείτε να κάνετε χρήση των εξής tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>