Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Δεν θέλουμε θλιμμένους στη γιορτή μας

Είναι πραγματικά δύσκολο να πρέπει να γράψεις σε μερικές γραμμές όλα όσα θέλεις μετά από αυτά που βίωσες το προηγούμενο βράδυ. Τις προηγούμενες μέρες υπήρχε έντονα στην ατμόσφαιρα η εντύπωση ότι σε περίπτωση που η ΑΕΚ δεν κερδίσει θα γίνει χαμός από τους “οργισμένους οπαδούς” της. Πίπες.  Η ΑΕΚ κέρδισε περίπατο και πάλι έγινε χαμός. Τα όσα έγιναν χθες δεν είχαν καμία σχέση με ένα πιθανό αποτέλεσμα. Θα μπορούσαν να γίνουν σε έναν αγώνα χάντμπολ, γυναικείου βόλλεϋ και οπουδήποτε αλλού θα έβρισκαν ευκαιρία για μπάχαλο.

Για να δώσω μια εικόνα του τι συνέβη χθες στο γήπεδο, δεν ήταν ότι κάποιοι χαρούμενοι από την περήφανη νίκη δεν μπορούσαν να κρατηθούν και όπως επιτάσσει το ελληνικό έθιμο (στην Ελλάδα οποιαδήποτε μαλακία γίνεται χρόνια όπως π.χ. τα βεγγαλικά στην ανάσταση και οι μπαλωθιές στους γάμους την λέμε έθιμο) μπούκαραν πριν την λήξη. Η καφρίλα ξεκίνησε όταν λίγο πριν την σέντρα έγινε η πρώτη μπούκα έτσι χωρίς λόγο. Την στιγμή που ακουγόταν ο εθνικός ύμνος είχαν μπει οπαδοί και των δύο ομάδων για να τα πουν από κοντά, να ανταλλάξουν πανό και να συνεχίσουν τον ρουκετοπόλεμο. Στη συνέχεια μπροστά από το πέταλο των οπαδών της ΑΕΚ παρέμειναν αρκετή ώρα πάρα πολλοί που απλά πετούσαν αντικείμενα και φωτοβολίδες στους αστυνομικούς. Κάποια στιγμή ψιλομαζεύτηκαν, ξαναμπήκαν στα γκολ και μετά το 70′ περίπου έκοβαν βόλτες στο γήπεδο για να λήξουν τον αγώνα μόνοι τους στο 91′.

Μέχρι στιγμής όλα φαίνονται νορμάλ. Τα κλασσικά “έκτροπα” των ελληνικών γηπέδων. Όχι, δεν νομίζω. Γιατί ο κακός χαμός έχει ξεκινήσει προ πολλού με φασαρίες χιλιόμετρα μακρυά από το γήπεδο. Με επιθέσεις σε αστυνομικό τμήμα και περιπολικό. Ενδείξεις που υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό για την τροπή που έχει πάρει η κατάσταση μέσα στους οπαδούς της ΑΕΚ και πιθανόν και αλλού.  Δεν είναι καθόλου μα καθόλου τυχαία τα πανό που ζητούσαν ελευθερία σε άτομα που κατηγορούνται για… 7 ληστείες, ούτε τα πανό που προσέφεραν αλληλεγγύη (!!) στους αγωνιστές τρομοκρατικών οργανώσεων.

Νομίζω ότι πλέον δεν μιλάμε για παραδοσιακό χουλιγκανισμό. Μιλάμε απλά για την ηδονή της βίας, της καταστροφής, του μπάχαλου και την υποτίθεται “πολιτική”  που έχει εισχωρήσει εδώ και καιρό στους οπαδούς. Παλιά λέγανε για τα… πρεζάκια. Ναι, υπάρχουν και τέτοια. Χθες π.χ. είδα έναν την ώρα του αγώνα που η ΑΕΚ κέρδιζε το κύπελλο μετά από χρόνια, να πλησιάζει σαν κύριος τους παίκτες της ομάδας του (υποτίθεται) και να τα χώνει στον δόλιο Λεονάρντο που έκανε ζέσταμα. Λίγο πιο πέρα, ένας τελειωμένος έκανε τον επόπτη πάνω στη γραμμή. Αυτοί υπήρχαν και υπάρχουν. Δεν υπήρχαν όμως παλιότερα τα πάρα πάρα πολλά παιδάκια που μπουκάρουν μέσα και θυμίζουν όλους αυτούς που βλέπουμε να τα σπάνε σε πορείες. 16χρονια παιδάκια να κόβουν βόλτες χωρίς να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και να ψάχνουν να βρουν την επόμενη μαλακία που θα κάνουν. Παιδάκια που με το που έκανε ένα βήμα κάποιος αστυνομικός έτρεχαν να γλιτώσουν χάνοντας κάθε ικμάδα ψευτομαγκιάς.

Καθισμένοι μετά τον αγώνα με φίλους στις κερκίδες ψιλοξενερωμένοι, βλέπουμε έναν μπόμπο 15 χρονών, από αυτούς που στο σχολείο δεν τους θες στην ομάδα σου στην ώρα της γυμναστικής γιατί δεν ξέρει μπάλα, να ψάχνει όλη την κερκίδα και όπου βρίσκει κανένα μπουκάλι νερό να το παίρνει και να το πετάει στους αστυνομικούς από κάτω. Το κάνει μία-δύο και του φωνάζουμε. Αυτός γυρίζει, μας κοιτάει με το σπινθηροβόλο βλέμμα της αγελάδας και μας λέει αφοπλιστικά: “Δεν είδατε τι έκαναν ρε;” αναφερόμενους στους αστυνομικούς που το μόνο που έκαναν επί τρεις ώρες ήταν να παρακολουθούν παθητικά. Στην έξοδο πετυχαίνουμε άλλους πιτσιρικάδες να κουβαλάνε με καμάρι ένα μεγάλο ορθογώνιο διαφημιστικό του “Πάμε Στοίχημα” που πήραν ως σουβενίρ από το γήπεδο. “Βάλτο στο σαλόνι σου” του λέει ένας φίλος κι ο πιτσιρίκος καμαρώνει και χαμογελάει. Είναι κάποιος που πιθανώς σε μερικά χρόνια (αν δεν το κάνει ήδη) θα σπάει τζαμαρίες σε κάποια πορεία, θα πετάει πέτρες σε κάποια συναυλία και πάει λέγοντας.

Αυτά φυσικά δεν γίνονται αλλού, γίνονται στην Ελλάδα. Τα εισιτήρια του τελικού είχαν πεδίο για να συμπληρώσεις τα στοιχεία. Αυτό δεν χρειάστηκε ποτέ. Υποτίθεται ότι γινόταν προέλεγχος πριν φτάσεις στις κερκίδες. Εγώ μπήκα χωρίς να κοιτάξει κανείς αν έχω εισιτήριο. Έξω από τη θύρα μόνο είδαν το εισιτήριό μου. Έλεγχος; Τι είπατε;  Ουδείς ασχολήθηκε. Οι 2-3 αστυνομικοί μου χαμογέλασαν και με άφησαν να περάσω. Έτσι πέρασαν και αρκετοί άλλοι με μερικές εκατοντάδες φωτοβολίδες. Το μόνο που έκαναν ήταν να σου πουν να πετάξεις το καπάκι από το μπουκάλι του νερό. Μπορούσες να βάλεις ένα μίνι-Ούζι μέσα, αλλά το νερό σου δεν θα το έπαιρνες ποτέ με καπάκι. Όσο για την αστυνόμευση μέσα; Ειλικρινά δεν ξέρω για ποιον λόγο βρίσκονταν στο γήπεδο. Ακίνητα ανθρωπάκια να έχουν μπροστά τους όλη την αλητεία να τους βρίζει, να τους κάνει χειρονομίες, να τους πετάει πάνω τους φωτοβολίδες και αυτοί να μην αντιδρούν. Το γήπεδο θα μπορούσε να αδειάσει από όλους αυτούς μέσα σε 3-4′ αν έκαναν κάποια προσπάθεια. Όχι όμως. Εκεί με ιώβεια υπομονή να κινδυνεύουν σωματικά κι οι ίδιοι και να αφήνουν ανενόχλητους τους κοπρίτες.

Πρόληψη καμία, καταστολή καμία. Τι διάολο ρόλο βαράει η ΕΠΟ; Τι ρόλο βαράει η Αστυνομία; Δεν μπορούν να καταφέρουν τίποτα; Στο μπάσκετ ο τελικός του κυπέλλου αναβλήθηκε εκατό φορές και στο τέλος θα γίνει με τα εισιτήρια να πηγαίνουν μόνο στα ΚΑΠΗ ή σε νήπια. Κανείς δεν ενοχλείται από όλα αυτά; 35.000 άνθρωποι πήγαν να χαρούν για την ομάδα τους και έφυγαν ξενερωμένοι επειδή κάποια κοπρόσκυλα χάλασαν τη γιορτή τους. Μπροστά μου είχα πατέρα με τη γυναίκα του και δυο μικρά παιδάκια. Τι θα λένε αυτά τα παιδάκια σήμερα; Μήπως απλά συμφέρει να πολλαπλασιάζονται οι μπούκες σε γήπεδα (φετινές από οπαδούς ΑΕΚ, ΠΑΟ, Άρη, ΠΑΟΚ, ΟΣΦΠ) για μην πολλαπλασιάζονται οι φασαρίες στους δρόμους; Να ξεδίνουν εκεί τα καθυστερημένα, από το να ξεδίνουν αλλού κι αλλιώς;

Όσες τιμωρίες και να πέσουν στις ΠΑΕ-ΚΑΕ, όσοι από μας και να στερηθούμε να δούμε τις ομάδες μας από κοντά, δεν θα αλλάξει τίποτα. Και το επαναλαμβάνω. Σε μεγάλο βαθμό έχουμε ξεπεράσει τους παλιούς καλούς “χρηματοδοτούμενους στρατούς” που τους χάιδευαν οι πλούσιοι παράγοντες. Οι περισσότερες ομάδες φυτοζωούν και χρωστούν της Μιχαλούς. Έχουμε περάσει φοβάμαι σε εποχές που το κράτος χαϊδεύει κάποιους αφήνοντάς τους να ξεσπάνε εκεί που το πονάει λιγότερο. Μόνο που για κάποιους από μας, αυτό μας πονάει πολύ περισσότερο γιατί κάποιοι μας γαμάνε τη διασκέδαση.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΕΚ, Ατρόμητος, Κύπελλο Ελλάδας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Take the long way home

Το τελευταίο μου παιχνίδι στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν ένα ευρωπαϊκό ματς με την Μάλαγα. Ένας χαζός αποκλεισμός μια που η ομάδα ήταν καλύτερη συνολικά στα δυο ματς και τελικά πλήρωσε μια λάθος εκτίμηση του Χιώτη. Επειδή ήξερα ότι λογικά θα ήταν το τελευταίο ματς μου εκεί, παρατηρούσα το γήπεδο. Η 5-6-7 ήταν μια σαθρή θύρα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ρετρό κουίζ νο36

Σαν σήμερα ένα από τα σημαντικότερα μουστάκια του ελληνικού ποδοσφαίρου έκανε ντεμπούτο στα ελληνικά γήπεδα. Ο Κριστόφ Βαζέχα έπαιζε για πρώτη φορά με τη φανέλα του ΠΑΟ σε ένα βαρετό ματς απέναντι στην ΑΕΚ το Δεκέμβριο του 1989. Τίποτα δεν προμήνυε την μεγάλη καριέρα που θα ακολουθούσε με τα γκολ και την λατρεία του κόσμου […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

7 σχόλια σχετικά με το “Δεν θέλουμε θλιμμένους στη γιορτή μας”

  1. Ο/Η RED WHITE STAYROS λέει:

    Οταν είχε γινει το ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναικος, μνημείο και αυτό καφρίλας, ειχες την απορία “πότε ξανάγιναν αυτά”; Σου ειχα αναφέρει κάποιες περιπτώσεις και μια επισήμανση: Οτι έγιναν κάμποσες φορές και θα ξαναγίνουν γιατί κανείς δεν ενδιαφέρεται να σταματήσουν να γίνονται.

    Χαίρομαι που στο κείμενο που εγραψες, προσπαθείς να βρεις τις αιτίες. Είναι αυτό που κάθε λογικός άνθρωπος θα έκανε, πρόσφατα ήμουν εγώ στη θέση σου και αρκετοί Ολυμπιακοί φαντάζομαι. Το άσχημο είναι ότι ο Εlaith, ο Σταύρος κλπ μπορούν να εντοπίσουν κάποιες από τις αιτίες της παρακμής, είναι όμως αδύναμοι να αλλάξουν την κατάσταση. Η ευθύνη για αυτό ανήκει αλλού και αυτοί οι άλλοι μας έχουν γράψει κανονικά, χρόνια τώρα. Οπότε, όταν αφήνεις τον καρκίνο, αυτός απλώνεται. Οσο πάει και χειροτερεύει το ποδόσφαιρο στην Ελλαδα και η συχνότητα των επεισοδίων όλο και αυξάνεται.

    Οι ΠΑΕ είναι όμηροι της αλητείας. Κάποιες έχουν μεγαλύτερη ευθύνη, αφού εξέθρεψαν την αλητεία, τη χάιδεψαν, την ανέχτηκαν, της έδωσαν εκπομπή στην Τι Βι, την πήγαν εκδρομή, την έβαλαν να διοικήσει κλπ. Ομως το φαινόμενο τις ξεπερνά πλέον. Δεν μπορούν να το ελέγξουν. Και επειδή δεν μπορούν, έχουν αποφασίσει να έχουν τη μικρότερη οικονομική φθορά.

    Μια αγωνιστική, αντε δυο και ένα πρόστιμο και τέλος. Αυτή θα είναι η καμπάνα για την ΑΕΚ, όπως ανάλογα χάδια είχαν υπάρξει για όλους τους υπόλοιπους. Τέτοιους κανόνες θεσπισαν από ΠΡΙΝ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΑΚΙ, γιατί ήξεραν ότι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα με την αλητεία. Οχι και να ματώσουμε οικονομικά για να τα σπάνε τα παιδιά, κάπως έτσι το έχουν σκεφτεί.

    Ομως το ζητούμενο δεν ειναι να φάει καμπανα η ΑΕΚ. Να μη φάει καμία καμπάνα. Πρέπει να αρχίσει να πηγαίνει κόσμος φυλακή και να ματώνει οικονομικά για να πληρωθούν οι φθορές. Αλλιώς δεν βγαίνει άκρη. 432 αγωνιστικές να ρίξουν στην ΑΕΚ, δεν λύνεται το ζήτημα αυτό με ΠΟΙΝΕΣ ΣΤΙΣ ΠΑΕ, στις ΚΑΕ κλπ. Τι να κάνει δηλαδή ο Αδαμίδης και ο κάθε Αδαμίδης;

    Για να δούμε λοιπόν, τι θα γινει με τις κάμερες και το υλικό που κατέγραψαν. Θα το ζητήσει κανένας αρμοδιος της Δικαιοσύνης; Μήπως βλέπουν ακόμα της Τούμπας και του Καραισκάκη και δεν προλαβαίνουν;

    Κατά τα άλλα, ας θυμηθούμε και το δίκιο του ισχυρού. Η ΑΕΚ λοιπόν σκόραρε με τον Λύμπε σε καθαρή θέση οφσάιντ το πρώτο γκολ, στη ΝΕΤ την φιλοολυμπιακή θαυμάσαμε όλοι τη θέση που πήραν οι περιγραφείς του αγώνα, ενός αγώνα που ουσιαστικά δεν τελείωσε και επί της ουσίας διεκοπη.

    Και εμενα η απορία μου είναι η εξής: Αν ο αντίπαλος δεν ήταν ο Ατρόμητος και ήταν ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός, θα πήγαινε ο Κάκος να ζητήσει συναίνεση να κλείσει το φύλλο αγώνα; Μήπως εκεί θα ίσχυε ο ΚΑΠ κανονικά και το παιχνίδι θα κατοχυρωνόταν σε αυτόν που δεν ευθύνεται για τη διακοπή του;

    Με λίγα λόγια, γιατί ήδη έγραψα πολλά, το πώς ερμηνεύονται οι κανονισμοί εντός και εκτός αγώνα, έχει σχέση με το ποιοι παίζουν αντίπαλοι και ο ισχυρός έχει το πάνω χέρι. Οπως συμβαίνει σε όλες τις ζούγκλες που σεβονται τον εαυτό τους.

  2. Ο/Η Kanthar0s λέει:

    RED WHITE STAYROS, όχι και τι να κάνει ο Αδαμίδης κι ο κάθε Αδαμίδης. Όλοι συνένοχοι είναι ή για να το θέσω καλύτερα είμαστε.

  3. Ο/Η RED WHITE STAYROS λέει:

    @Kantharos
    Δεχομαι τη συνενοχή στην εκτροφή των φαινομένων. Τόσο του Αδαμίδη, του Μαρινάκη κλπ, όσο και τη δική μας, στο βαθμο που αναλογεί για τον καθένα.

    Για να σταματησει όμως το φαινόμενο, δεν αρκει να λέμε αλήτη Μαρινάκη, Αδαμίδη, Πατέρα…Ουτε μπορουμε να το σταματησουμε εμείς ως μεμονωμένοι φίλαθλοι. Σαφώς και υπάρχει τρόπος αλλά όπως λέει και ο Elaith στο κείμενο του, εκουσίως ή ακουσίως αφήνονται όλα στην τύχη τους.

    Αρα: Για αυτό που έγινε στο ΟΑΚΑ και πριν από το ΟΑΚΑ στην Τούμπα, στο Φάληρο και αλλού, την ευθύνη για την αποτροπή του την έχουν άλλοι. Δεν έχει υπηρεσια διώξεως η ΑΕΚ από όσο ξέρω ούτε καποια αλλη ΠΑΕ.

    Εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν εχει κανενα νόημα να ρίξουν 10 αγωνιστικες στην ΑΕΚ. Εντελώς ηλιθιο. Μετά από τις 10 αγωνιστικές, οι κύριοι που θα κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι, θα κάνουν πάλι τα ίδια. Το πολύ, ως τότε, να μην τα κάνουν στο ποδόσφαιρο. Υπάρχει όμως το μπάσκετ, το βόλεϊ, το χάντμπολ.

  4. Ο/Η Elaith λέει:

    Πώς είμαστε συνένοχοι ρε παιδιά; Εγώ δεν το καταλαβαίνω αυτό. Τι να κάναμε δηλαδή; Να μπουκάραμε κι εμείς μέσα για να τους βγάλουμε έξω;
    Να τους κάνουμε εμείς έλεγχο πριν μπουν;
    Βαρέθηκα να το ακούω αυτό.

  5. Ο/Η RED WHITE STAYROS λέει:

    Εγώ παιδιά δέχομαι σαν συνενοχή ότι με την παρουσια μου και με τα χρήματα μου, στηρίζω αυτό το προιον. Θα μπορουσα να πω ότι κάποιοι πονηροί εκμεταλλεύονται την αγάπη μου για το ποδόσφαιρο και τον Ολυμπιακό. Ο φίλαθλος όμως δεν είναι πελάτης σε κατάστημα για παπούτσια. Δεν μου αρέσει το προιον, πάω αλλού. Αγαπάμε τις ομαδες μας από παιδιά, δεν είναι εύκολο να πεις φευγω. Αλλωστε, δεν ειμαστε εμείς αυτοί που δημιουργούν το πρόβλημα.

    Σε οργανωμενες κοινωνιες, την τάξη την επιβάλλουν οι αρχές. Υποτίθεται ότι με δικά μας χρήματα συντηρείται η αδυναμια ώστε να εγγυαται 5 στοιχειώδη πράγματα. Δεν είναι δουλειά του Σταύρου και του κάθε Σταύρου να συγκρουστεί με τοην χούλιγκαν.

    Παιδιά, υπάρχουν τα μοντέλα στις ξένες χώρες. Σε δυο χρόνια μέσα, ίσως και λιγότερο, μπορείς να έχεις ξενοιάσει με τη μεγάλη μάζα των προβληματικών.

    Αρκεί:

    Α) Να είσαι αποφασισμένος να στείλεις κόσμο φυλακή

    Β) Να βάλεις την αστυνομία να εισχωρήσει σε συγκεκριμένους συνδέσμους οπου εκτρέφονται συμμορίες.

    Γ) Να ψάξεις που βρίσκουν τα λεφτά και πάνε εκδρομες κλπ.

    Δ) Να κόψεις για χρόνια ίσως και δια βίου το γήπεδο σε κάποιους που θα συλληφθούν.

    Ε) Να υποχρεωσεις τις ΠΑΕ να έχουν πλήρη στοιχεια μελών για τους συνδέσμους που αναγνωρίζουν και να είναι υποχρεωμένες να συνεργαστούν με τις αρχές. Αν δεν συνεργάζεται μια ΠΑΕ, τότε να έχει κυρώσεις.

    Τα παραπάνω είναι απλά μέτρα, μπορούν να εφαρμοστούν από αύριο. Αν γίνουν αυτά, συζητάμε και για άλλα. Η κεντρική ιδέα είναι να τιμωρούνται αυτοί που προκαλούν το πρόβλημα. Αν πονέσουν αυτοί, θα αναγκαστούν να υποχωρήσουν. Ως τώρα τιμωρούν ομάδες και υγιεις φιλαθλους, με τα πρόστιμα και τα κλειστά γήπεδα.

  6. Ο/Η Elaith λέει:

    Από την στιγμή που η βία είναι γενικότερη και μεταφέρεται και στο γήπεδο και η παιδεία της χώρας σε κακό σημείο είναι πολύ δύσκολο να γίνει κάτι ώστε να εξαλειφθούν τα στοιχεία αυτά από την κοινωνία.

    Είναι όμως πολύ απλό είτε να τα εμποδίζεις να μπαίνουν στα γήπεδα, είτε αν καταφέρνουν να μπαίνουν και να δημιουργούν προβλήματα να τα σταματάς αμέσως και να ξεμπερδεύεις με αυτά τα άτομα.

    Λύσεις υπάρχουν και είναι κατά 70% στα χέρια της πολιτείας και 30% στα χέρια των ΠΑΕ.
    Οι ΠΑΕ αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να σταματήσουν το χάιδεμα των οπαδών “Η προκλητική αστυνομία εκνεύρισε τον ηρωικό μας κόσμο”, να σταματήσουν τις χορηγίες σε οπαδούς (χρηματοδοτούμενοι οπαδοί να τα σπάνε στα φάιναλ-φορ του μπάσκετ π.χ.) και να φροντίζουν να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους ώστε να βοηθούν την πολιτεία.

    Δυστυχώς όμως τίποτα από αυτά δεν γίνεται.

  7. Ο/Η balkou λέει:

    “Και εμενα η απορία μου είναι η εξής: Αν ο αντίπαλος δεν ήταν ο Ατρόμητος και ήταν ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός, θα πήγαινε ο Κάκος να ζητήσει συναίνεση να κλείσει το φύλλο αγώνα; Μήπως εκεί θα ίσχυε ο ΚΑΠ κανονικά και το παιχνίδι θα κατοχυρωνόταν σε αυτόν που δεν ευθύνεται για τη διακοπή του;”

    Επεισόδεια έχουν γίνει σ’όλους τους τελευταίους τελικούς πλην αυτόν στο Καύτα και στο Πανθεσσαλικό. Αν έπαιζαν δυο σύλλογοι με ισοδύναμο κόσμο, φαντάζομαι ότι ένθεν κακείθεν θα ήταν πιο διστακτικοί να κάνουν ντου απ’ότι προχθές οι… “ομοϊδεάτες” μου (τρομάρα τους).
    Για μένα είναι εκκωφαντική η απουσία της ΕΠΟ. Ούτε πριν, ούτε μετά έδειξε ότι ήθελε ή ήξερε πώς να αντιμετωπίσει τα γεγονότα. Το μόνο που ήθελε και ήξερε ήταν ότι το ματς έπρεπε να τελειώσει, προφανώς λόγω κάποιας ρήτρας με το κόνεξ. Είναι το τρίτο ματς κυπέλλου (μετά από ΑΕΛ-ΑΕΚ και ΠΑΟΚ-ΑΕΚ) που δεν τελειώνει κανονικά πράγμα που δείχνει ότι οι διαιτητές ακολουθούν συγκεκριμένες συμβουλές/κατευθύνσεις, αν θέλουν να συνεχίζουν να’ναι στους πίνακες (και να εισπράττουν το διχίλιαρο) ή αν θέλουν το βουλκανιζατέρ/καθαριστήριό τους να μείνει σώο (δεν τους ασφαλίζουν κιόλας).

    Η σύγκριση με το Ζανκτ Πάουλι-Σάλκε είναι τρομακτική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *