Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Δακρύζοντας στο Μονουμεντάλ

Ναι είναι αλήθεια. Το μαρτύριο έλαβε τέλος. 110 χρόνια ιστορίας και ένας υποβιβασμός. Μετά την Σαν Λορένσο το 1981 και την Ράσινγκ Κλουμπ το 1983, η Ρίβερ Πλέιτ το 2011 γίνεται η τρίτη ομάδα από τους παραδοσιακούς “μεγάλους” της Αργεντινής που υποβιβάζεται. Η βασανιστική τριετία που οδήγησε στο χαμηλό συντελεστή και στα μπαράζ έφερε τελικά και την μεγαλύτερη στενοχώρια για τους Μιλλιονάριος.

Μέσα στο ιστορικό Μονουμεντάλ, η ομάδα από την οποία πέρασαν ο Σιβόρι κι ο ντι Στέφανο, ο Γκαγιέγο και ο Κέμπες, ο Κουμπίγια και ο Φραντσεσκόλι, ο Κρέσπο κι ο Αϊμάρ, ο Ντ’ Αλεσάντρο κι ο Μαστσεράνο κέρασε το τελευταίο πικρό ποτήρι στους οπαδούς της. Ο πρόεδρος Πασαρέλα συνδύασε το όνομά του με αυτή την καταστροφή, οι οπαδοί της Μπόκα συνεχίζουν να κάνουν καζούρα χωρίς τελειωμό, το σομπρέρο δεν θα χρειαστεί να γράψει αφιέρωμα για το σούπερ-κλάσικο του χρόνου και στο TyC τρίβουν τα χέρια τους καθώς έχουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Β’ Εθνικής.

Το τέλος ήρθε όσο βασανιστικά, όσο μαρτυρικά φαντασιωνόταν κάθε οπαδός της Μπόκα. Μόλις στο 6′ ο Μαριάνο Παβόνε άνοιξε το σκορ και η Ρίβερ ήθελε ακόμα ένα γκολ για να μείνει στην Α’ Εθνική. Κι όμως… Ένα γκολ βγαλμένο από τις πιο κωμικές στιγμές μιας άμυνας έφερε το 1-1 και η πίεση έγινε αφόρητη. Η Ρίβερ προσπάθησε και άρχισε να πιέζει την Μπελγκράνο. Αποτέλεσμα να κερδίσει πέναλτυ και να φέρει την ελπίδα και πάλι στους οπαδούς της. Ο Παβόνε ανέλαβε να το εκτελέσει και να το χάσει. Εκεί κάπου όλοι κατάλαβαν τι γίνεται. Ο αγώνας τέλειωσε με κλάματα και επεισόδια, επεισόδια που συνεχίζονται στο Μπουένος Άιρες μέχρι την στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο (ελπίζω να μην έχουμε και νεκρούς). Συγκλονιστικές σκηνές με οπαδούς της Ρίβερ να κλαίνε, να πετάνε αντικείμενα, να τραγουδάνε και ταυτόχρονα να καταβρέχονται από τις μάνικες της αστυνομίας. Οι παίκτες της Ρίβερ μαζεμένοι στο κέντρο του γηπέδου να κλαίνε κι αυτοί μην μπορώντας να πιστέψουν τι έχει συμβεί.

Η Ρίβερ που εκτός των άλλων έχει και σημαντικά οικονομικά προβλήματα, θα πρέπει να επιστρέψει άμεσα στην Α’ Εθνική αν θέλει να σταματήσει τον κατήφορο που έχει πάρει. Το πόσο εύκολο είναι αυτό θα το δούμε του χρόνου. Το ίδιο θέλουν να μάθουν κι οι οπαδοί της Μπόκα στις καθιερωμένες αφίσες, όπου δυο κοτόπουλα (υποτιμητικό παρατσούκλι της Ρίβερ) αναρωτιούνται πόσο χαμηλά μπορούν να πέσουν.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

O μύθος του αθάνατου τερματοφύλακα της Γκρέμιο

Ο Αίρτον Γκόντοφ είναι Βραζιλιάνος δημοσιογράφος, χρονικογράφος και οπαδός της Γκρέμιο. Όταν ήταν μικρός ο πατέρας του τον πήγε μια μέρα στο κοιμητήριο του Σάο Μιγκέλ στο Πόρτο Αλέγκρε. Αφού περπάτησαν για αρκετή ώρα στους διαδρόμους του νεκροταφείου, έφτασαν μπροστά στον τάφο που έψαχναν. Κρατώντας συνεχώς το χέρι του μπαμπά, ο μικρός Αίρτον διάβασε την […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο «πράκτορας S» της δικτατορίας που έφαγε το 1000ό γκολ του Πελέ

Μερικές από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές στιγμές είχαν τον πρωταγωνιστή τους και ένα αναγκαίο “θύμα”. Ο Γιαν Όλσον χρειάστηκε ώστε η ντρίμπλα του Γιόχαν Κρόιφ στο Μουντιάλ του 1974 να μείνει για πάντα γνωστή. Ο Τάκης Στυλιανόπουλος έπρεπε να βρεθεί στο λάθος σημείο και τη λάθος στιγμή για να μας χαρίσει ο Χατζηπαναγής μια ακόμα στιγμή […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2 σχόλια σχετικά με το “Δακρύζοντας στο Μονουμεντάλ”

  1. Ο/Η tre1926 λέει:

    υποβιβασμος για την Ριβερ.απο την μια μερια κριμα αλλα απο την αλλη ηταν λογικο με την πορεια της ομαδας τα τελευταια χρονια.ελπιζω να το ξεπερασει …

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    είμαι φαν της μπόκα αλλά θα μου λείψουν οι κοτούλες!adios gallineros!δηλαδή το superclasico για φέτος θα είναι river plate-boca unidos?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *