Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ο σωστός Λατινοαμερικάνος δεν καταλαβαίνει από πατρότητες

Ο Αργεντινός Ρομπέρτο Αμπονταντσιέρι μπορεί να κρέμασε πρόσφατα τα γάντια του αλλά δεν κρέμασε ποτέ το ποδοσφαιρικό λατινοαμερικάνικο DNA του, το οποίο επιτάσσει πως όταν ο θρασύτατος αντίπαλος σου κλέψει τη μπάλα, περνώντας τη μάλιστα κάτω από τα πόδια σου, και επιχειρήσει να βγει σε αντεπίθεση, υπάρχει μια και μόνο μια επιλογή: Τάκλιν από πίσω.

Ακόμα κι όταν αυτό συμβεί σε φιλανθρωπικό αγώνα (στον οποίο ο τερματοφύλακας Αμπονταντσιέρι μοίρασε ασίστ και σκόραρε και ο επιθετικός Παλέρμο έκατσε τέρμα). Ακόμα κι όταν ο κλέφτης αμυνόμενος είναι ο γιος σου. Ο ανήλικος γιος σου.

Μια μαμά στις κερκίδες έφτασε ένα κλικ πριν το εγκεφαλικό κι ένας παππούς κάπου στην επαρχία της Σάντα Φε ανατρίχιασε υπερήφανος.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Δάκρυα χαράς

Δεν έχει μόνο κλάματα  απογοήτευσης και δυστυχίας το ποδόσφαιρο. Αυτή είναι και η μαγεία του. A fan of Brazil’s Atletico Mineiro soccer club cried as his team beat Paraguay’s Olimpia club, 4-3 in a penalty shootout, Wednesday in Belo Horizonte, Brazil, winning its first Libertadores title. (Fernando Bizerra Jr./European Pressphoto Agency)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Φουλ επίθεση και υπνωτισμός

Πριν από ακριβώς τέσσερα χρόνια γράφαμε για την εκλογή των Ρομάριο και Μπεμπέτο στις βραζιλιάνικες εκλογές. Αυτές τις μέρες (μια που φαίνεται στη Βραζιλία οι εκλογές γίνονται στην κανονική τους ώρα και όχι όποτε τους καπνίσει) είχαμε και πάλι γενικές εκλογές στη χώρα και ο Ρομάριο, μέλος της Κάτω Βουλής (δείτε και λίγο House of […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Ο σωστός Λατινοαμερικάνος δεν καταλαβαίνει από πατρότητες”

  1. Ο/Η Veronica Lodge λέει:

    Aguante Argentina!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *