Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Λιονέλ ο άπατρις

Το 1964 στο “Νεκροταφείο Ελεφάντων” της Σάντα Φε, η τοπική Κολόν είχε προκαλέσει έκπληξη θάβοντας την Σάντος του Πελέ. Αρκετά χρόνια μετά στο ίδιο στάδιο, ο Μέσσι έκανε με διαφορά το χειρότερό του παιχνίδι στην καριέρα του με την Αργεντινή. Η Μεσσιάδα στην Αργεντινή ξέφυγε από τα όρια. Ένα έθνος σε παράκρουση κοιτάει το όμορφο δέντρο και όχι το άσχημο δάσος. Πλημμύρα τα μηνύματα για τον Μέσσι στο ίντερνετ. Χαμός από κείμενα. Κάποιοι τον γράφουν Me$$i εννοώντας ότι παίζει καλά μόνο όταν υπάρχουν χρήματα, άλλοι λένε ότι δεν αγαπάει τη χώρα του, ότι δεν πανηγυρίζει, ότι δεν συμπεριφέρεται σαν τον Μαραντόνα, κάποιοι τον κατηγόρησαν επειδή δεν τραγούδησε τον εθνικό ύμνο στα δυο παιχνίδια που έγιναν. Ευτυχώς υπάρχουν και πιο σοβαροί, όπως π.χ. ο Αργεντίνος μπασκετμπολίστας Λουίς Σκόλα που στο τουίτερ του έγραψε: “Ακούω στο ραδιόφωνο να κατηγορούν τον Μέσσι επειδή δεν τραγουδάει τον ύμνο, κάνουν πλάκα; Είναι ηλίθιο. Για τον Θεό, αφήστε τον ήσυχο. Ούτε εγώ τραγουδάω ποτέ τον ύμνο, δεν μου αρέσει να τραγουδάω.”

Μέσα σε όλα αυτά, φαίνεται ότι και στα ενδότερα της εθνικής τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά. Αν έχετε τον Θεό σας ο Μπουρντίσο (ο ποιος;;;;;) τα έβαλε με τον Μέσσι κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Κολομβία και το συμβάν συνεχίστηκε και στα αποδυτήρια. Ο κατσαπλιάς αμυντικός Μπουρντίσο που στο ίδιο παιχνίδι έκανε ένα πέναλτυ στο πρώτο ημίχρονο που δεν δόθηκε και που στο δεύτερο έβγαλε τετ-α-τετ έναν Κολομβιανό με δική του πάσα. Κι όμως ο Μπουρντίσο τον κυνηγούσε στα αποδυτήρια και του φώναζε: “Μαλάκα γιατί δεν έτρεξες; Δεν μπορείς να περιμένεις να σου δώσουμε πάσα” και διάφορα άλλα που ένα μπλογκ υψηλού επιπέδου όπως το δικό μας δεν μπορεί να μεταφέρει. Και παρά το γεγονός ότι ο Ζανέτι προσπάθησε να μειώσει τη σημασία του γεγονότος και οι παίκτες ζήτησαν συγγνώμη στην προπόνηση, η κατάσταση δεν είναι καλή.

Υπάρχουν βέβαια και πιο ψύχραιμες απόψεις, όπως το κείμενο του δημοσιογράφου Ραμόν Μπέσα που βάζει τα πράγματα σε μια πραγματική διάσταση:

“Αυτοί που συγκρίνουν τον Μέσσι με τον Μαραντόνα κάνουν λάθος γιατί τον βλέπουν ως λύση και όχι ως σύμπτωμα ενός προβλήματος. Ότι ο Μέσσι βάζει παρόμοια γκολ με του Μαραντόνα δεν σημαίνει ότι είναι παρόμοιοι παίκτες. Οι καιροί άλλαξαν, η ομάδα δεν είναι η ίδια με τότε. Δυο 5άρια (σ.Σ. στην Αργεντινή αυτό που λέμε εμείς ως αμυντικό χαφ έχει το όνομα 5άρι) δεν κάνουν ένα δεκάρι. Στην Αργεντινή λείπουν τα χαφ που θα κάνουν παιχνίδι. Είναι παράξενο ότι τόσο στην Αργεντινή, όσο και στη Βραζιλία υπάρχει μια υπερ-πληθώρα επιθετικών και ταυτόχρονα έλλειψη κεντρικών χαφ, γεγονός που το δέχονται ως κάτι φυσιολογικό και όχι ως έκπληξη από δυο χώρες που έχουν βγάλει παίκτες παγκόσμιου επιπέδου. Στον Μέσσι λείπουν οι πασαδόροι και η “στοργή”.

Για τους Καταλανούς ο Μέσσι παίζει στην Μπαρσελόνα, αλλά ζει στο Ροζάριο, είναι Αργεντίνος πολίτης. Πρέπει να καταλάβεις το παιχνίδι του για να τον κάνεις ευτυχισμένο. Δεν το κάνει κανείς καλύτερα αυτό από τον Γκουαρδιόλα. Ο Πεπ τον έχει σαν ένα παιδί, ενώ στην Αργεντινή συμβαίνει το αντίθετο. Τον έχουν για ενήλικα και τον κρίνουν σαν να είναι άπατρις. Στην Μπαρσελόνα το παιχνίδι έχει ως στόχο να φτάνει η μπάλα στον Μέσσι κάτω από τις καλύτερες συνθήκες. Αντίθετα, στην Αργεντινή δεν ξέρουν πώς να του δώσουν την μπάλα γιατί πιστεύουν ότι το παπούτσι του είναι ραμμένο πάνω στην μπάλα. Και επειδή δεν μιλάει, δεν έχει από πίσω φανατικούς οπαδούς γιατί έφυγε από τη χώρα στα 13 του, ούτε δημοσιογράφους να γράφουν υπέρ του μετά από μία ισοπαλία, γίνεται ο ίδιος θύμα της σιωπής του.”

Το ερώτημα είναι, θα μπορέσει επιτέλους η Αργεντινή να εκμεταλλευτεί τον Μέσσι; Να τον κάνει ένα γρανάζι της ομάδας, το καλύτερο, και όχι απλά να περιμένει να κάνει κάτι μαγικό αυτός ο παίκτης από μόνος. Το οποίο ερώτημα μας φέρνει σε ένα δεύτερο ερώτημα. Έχει η Αργεντινή τους κατάλληλους παίκτες που θα μπορέσουν να σταθούν δίπλα του και να τον βοηθήσουν; Γιατί καλώς ή κακώς είναι πλέον προφανές ότι δεν είναι απλά θέμα θέσης. Έχουν περάσει 4 προπονητές από την αλμπισελέστε που είχαν παίκτη τον Μέσσι. Πέκερμαν, Μπαζίλε, Μαραντόνα και Μπατίστα. Με εξαίρεση τον πρώτο που δεν τον χρησιμοποιούσε ιδιαίτερα, οι υπόλοιποι τρεις τον έχουν βασικό και τον έχουν δοκιμάσει παντού. Από 9αρι και 10αρι, μέχρι κρυφό φορ και εξτρέμ. Τίποτα όμως δεν άλλαξε στο αποτέλεσμα. Ο Μπατίστα είπε κάτι λογικό: “Θα τον χρησιμοποιήσουμε, όπως παίζει στην Μπαρσελόνα.” Μόνο που τα απλά και λογικά, στην πράξη είναι πιο σύνθετα. Ποιοι θα είναι όμως ο Τσάβι κι ο Ινιέστα; Ο Μπανέγκα στο πρώτο ματς μπόρεσε και συνδυάστηκε μαζί του. Με την Κολομβία όμως να πιέζει ασφυκτικά στο κέντρο, δεν υπήρχε καμία επαφή μεταξύ των δύο. Οι δυο άλλοι που έχουν δείξει ότι κάτι μπορούν να κάνουν είναι ο Αγκουέρο και ο Παστόρε. Κατά σύμπτωση ο ένας είναι παγκίτης και ο δεύτερος δεν έχει πάρει ούτε δευτερόλεπτο. Ακούγεται ότι ο Μπατίστα θα τους δοκιμάσει. Θα αρκούν; Και αν το κάνουν κόντρα στην Κόστα Ρίκα, θα μπορέσουν και κόντρα σε ποιο καλές ομάδες όπως η χθεσινή Χιλή;

Ο προπονητής Σέρχιο Μπατίστα που μοιράζεται με τον Μέσσι την κριτική του Τύπου και των οπαδών, συνεχίζει πάντως να υπερασπίζεται τον Λιονέλ. “Έχουμε τον καλύτερο παίκτη του κόσμου και δεν τον υποστηρίζουμε, είναι παράξενο αυτό. Πρέπει να το εκμεταλλευτούμε με τον καλύτερο τρόπο, να το εκτιμήσουμε και να πούμε ότι είναι ο καλύτερος και είναι δικός μας. Δεν πιστεύω ότι τον κουράζει η κριτική και ότι μια μέρα θα αποφασίσει να σταματήσει. Αγαπάει την Εθνική και είναι αφοσιωμένος στη φανέλα της. Μπορεί να παίζει στην Ισπανία, αλλά αγαπάει την Αργεντινή.”

Η Κόστα Ρίκα του μουστάκια Λα Βόλπε και του μεγάλου ταλέντου Τζόελ Κάμπελ θα είναι η πρώτη από τις πολλές προκλήσεις που έρχονται για τον Μέσσι.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Κόπα Αμέρικα 2011

17 σχόλια σχετικά με το “Λιονέλ ο άπατρις”

  1. Ο/Η Veronica Lodge λέει:

    Είναι αλήθεια ότι οι Αργεντίνοι στηρίζουν στο Messi όλα τους τα όνειρα,συγκρίνοντας τον με το Maradona ξεχνώντας όμως κάτι βασικό,ότι ο Diego to 1986 μπορεί να ήταν από πλευράς ποιότητας κλάσης ανώτερος από τους συμπαίκτες του,είχε όμως ένα ικανό προπονητή,το bilardo.H κακή πορεία της ομάδας για την οποία ευθύνοντtαι σε ένα μεγάλο μέρος ο batista και ο grondona έχουν οδηγήσει σε τέτοιες καταστάσεις.
    http://www.youtube.com/watch?v=RGK96TfHpnU.
    Αυτό που με τρελαίνει όμως είναι ότι o Carlitos ότι και να γίνει μένει στο απυρόβλητο.

  2. Ο/Η simigdalenios λέει:

    το αμυντικο χαφ πρεπει να λεγεται εξαρι ,οχι πενταρι .
    οριστε και μια λιστα με τους αριθμους που πρεπει να εχουν οι παικτες .
    1 -> Τερμα
    2,3,23,24,33 ->ακραιοι μπακ
    4,5,55,25,15 -> σεντερ μπακ
    6 -> αμυντικο χαφ
    7,17,77,99-> πλαγιο χαφ μπαλαδορος/εχτρεμ
    8->χαφ που και μαρκαρει και κανει παιχνιδι
    9,14,22->επιθετικος
    10->αυτος που κανει παιχνιδι
    11->πλαγιο χαφ ή επιθετικος
    12->τερματοφυλακας ή κερκιδα
    13-> μητσοτακης
    32->εχτρεμ αποκλειστικα

    επισης εγω υποστηριζω περου φετος γιατι α)εχει παικτη της δευτερης αγαπημενης μου ομαδας και αυτος ειναι ο γκερερο . β) παιζει με βαθιες μπαλιες και οταν αυτο συμβαινει σωστα ειναι το ομορφοτερο ποδοσφαιρο , οταν δεν συμβαινει σωστα ασ’τα να πανε

    για τον μεσσι αυτο πιστευω τα λεει ολα
    “Ο Πεπ τον έχει σαν ένα παιδί, ενώ στην Αργεντινή συμβαίνει το αντίθετο. Τον έχουν για ενήλικα”

  3. Ο/Η Elaith λέει:

    @Veronica Ο Καρλίτος είναι στο απυρόβλητο γιατί είναι παιδί του barrio. Είναι το φτωχόπαιδο, ο δικός τους άνθρωπος κτλ κτλ. Επειδή παρακολουθώ διάφορες ιντερνετικές συζητήσεις το επιχείρημα είναι “το παιδί έχει φιλότιμο, τρέχει συνέχεια”. Φυσικά το γεγονός ότι δεν προσφέρει επί της ουσίας περνάει απαρατήρητο. Χωρίς να μειώνω την αξία του Τέβες που γενικά μου αρέσει, αλλά κι αυτός στην εθνική δεν προσφέρει.

    @Σιμιγδαλένιος. Κι εγώ συμφωνώ μαζί σου αν και αυτά τα 55, 32 κτλκτλ μου φέρνουν αλλεργία γιατί μεγάλωσα με εντεκάδες από το 1 ως το 11. Παρ’ όλα αυτά δεν αλλάζει το γεγονός ότι στην Λ. Αμερική το 5αρι είναι το αμυντικό χαφ. Μάλιστα υπάρχει και το “doble cinco” που σημαίνει ομάδα που παίζει με δύο αμυντικά χαφ.
    Το Περού το στηρίζουμε γιατί έχει ΓΙΓΑΝΤΙΟ-ΤΕΡΑΣΤΙΟ προπονηταρά.

  4. Ο/Η Simigdalenios λέει:

    το 32 ουσιαστικα μ’αρεσει γιατι το ειχε ο walcott (βρηκατε και την αλλη μου αγαπη)

    εννοειται πως ο προπονηταρας ευθυνεται για το συστημα ολοι πισω απο τη σεντρα και ψαξτε τον γκερερο .

  5. Ο/Η Veronica Lodge λέει:

    @Elaith το ξέρω,carlitos es el jugador del pueblo,το είπε καιο diego…Fuerte Apache κτλ..
    ‘Εχει και μουσικό συγκρότημα,τους Piola Vago(μετ. κουλ τύποι) με την τεράστια επιτυχία ”El pibe d’oro”
    http://www.youtube.com/watch?v=Cfj8ba7Gf_s

  6. Ο/Η charlie λέει:

    Αυτός ο φραμπαλάς με τη σύγκριση Μαραντόνα-Μέσι πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή. Δεν οδηγεί πουθενά, αφενός διότι δεν γίνεται να συγκρίνεις μια ολοκληρωμένη καριέρα κάποιου με μια άλλη που -καλώς εχόντων των πραγμάτων- δεν είναι ούτε στα μισά της ακόμα από πλευράς διάρκειας και άρα δεν γνωρίζουμε που θα πάει, αφετέρου διότι ο Μέσι στα 24 του, κλεισμένα πριν μισό μήνα, έχει πετύχει ΑΠΕΙΡΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ από τον Μαραντόνα στην ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ηλικία. ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.

    Αν ισχύει ότι υπήρξαν και φωνές για επιστροφή του Μαραντόνα στην τεχνική ηγεσία της αλμπισελέστε, αυτό απλώς δείχνει ότι τα ναρκωτικά κάνουν θραύση στις τάξεις των Αργεντινών ποδοσφαιρόφιλων…

    Απίστευτη είναι και η “κατηγορία” ότι ο Μέσι δεν αγαπάει την εθνική Αργεντινής/τη χώρα του με δεδομένο ότι από το 2005 τρέχει κάθε καλοκαίρι (και όχι μόνο) σε κάθε πιθανή και απίθανη διοργάνωση που μπορεί να εκπροσωπήσει τη χώρα του:
    2005: στην Κολομβία για το Κόπα Αμέρικα -20 (13 Ιανουαρίου-6 Φεβρουαρίου) και στην Ολλανδία για το Μουντιάλ -20 (10 Ιουνίου-2 Ιουλίου)
    2006: στη Γερμανία για το Μουντιάλ (9 Ιουνίου-9 Ιουλίου), κι ενώ ερχόταν από 2 μηνών αποχή λόγω σοβαρού τραυματισμού
    2007: στη Βενεζουέλα για το Κόπα Αμέρικα (26 Ιουνίου-15 Ιουλίου)
    2008: στην Κίνα για τους Ο.Α. (7-23 Αυγούστου)
    2009: ΚΑΛΑ, ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ Ο ΤΕΜΠΕΛΗΣ ΜΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΑ ΤΡΑΒΙΕΤΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ;; ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ!!!
    2010: στη Ν. Αφρική για το Μουντιάλ (11 Ιουνίου-11 Ιουλίου)
    2011: στην Αργεντινή για το Κόπα Αμέρικα (1-24 Ιουλίου)

    Με άλλα λόγια ΑΝ ο άνθρωπος δεν γούσταρε να παίζει με την εθνική κάποια από αυτές τις διοργανώσεις θα την είχε “κάψει” για να ηρεμήσει ένα καλοκαίρι. Δεν το έκανε και τα ακούει κι από πάνω όχι μόνο από τους καμένους οπαδούς/δημοσιογράφους αλλά και από πεταμένους τύπους στυλ Μπουρδίσο.
    Λες και δεν έχει σοβαρότατο πρόβλημα η Αργεντινή γενικά εδώ και πολλά χρόνια και φταίει τώρα ο Μέσι…

    Μάλλον κάτι δεν κάνει καλά η Αργεντινή και οι προπονητές της (όταν έχει προπονητή στον πάγκο…) και δεν μπορεί αν εκμεταλλευτεί τον παίκτη. Μόνος του πάντως δεν μπορεί να παίξει. Χρειάζεται κάποιοι να του δίνουν την μπάλα, κάποιοι να κόβουν πίσω (όχι με βαλέ) κτλ κτλ

    *Πολύ σωστά λένε “5άρι” το αμυντικό χαφ στην Αργεντινή, νομίζω ότι αυτό υπάρχει από την εποχή που δεν υπήρχε λίμπερο (και άρα ο ένας κεντρικός αμυντικός είχε το “4”)

  7. Ο/Η 4minister λέει:

    Συμφωνώ απόλυτα, λέξη προς λέξη, με την 1η παράγραφο του charlie:

    Αυτός ο φραμπαλάς με τη σύγκριση Μαραντόνα-Μέσι πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή. Δεν οδηγεί πουθενά, αφενός διότι δεν γίνεται να συγκρίνεις μια ολοκληρωμένη καριέρα κάποιου με μια άλλη που -καλώς εχόντων των πραγμάτων- δεν είναι ούτε στα μισά της ακόμα από πλευράς διάρκειας και άρα δεν γνωρίζουμε που θα πάει, αφετέρου διότι ο Μέσι στα 24 του, κλεισμένα πριν μισό μήνα, έχει πετύχει ΑΠΕΙΡΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ από τον Μαραντόνα στην ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ηλικία. ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.

    Κάτι ακόμα. Έχω προσπαθήσει παλιότερα να αναλύσω το ισχυρό όπλο της Μπάρτσα, το γρήγορο κλέψιμο της μπάλας.

    http://4minister.wordpress.com/2011/03/15/τακτική-barcelona

    Σαν πρόσθετο συμπέρασμα έβγαλα ότι αν δεν βρεθεί νέος Τσάβι Ερνάντεζ κατά κύριο λόγο, και Αντρές Ινιέστα κατά δεύτερο, ούτε η Μπάρτσα θα είναι τόσο καλή όταν αποχωρήσουν.

  8. Ο/Η Elaith λέει:

    Για να είμαστε και σωστοί απέναντι στον Μαραντόνα έχει μια συνέντευξη από το νοσοκομείο (είναι στα τελευταία η μητέρα του) στην Ole στην οποία υπερασπίζεται με σθένος τον Μέσσι. Λέει ότι μετά την ήττα από τη Γερμανία ήταν αυτός που έκλαιγε περισσότερο στα αποδυτήρια, ότι αγαπάει πολύ την ομάδα, ότι είναι ο καλύτερος στον κόσμο και ο κόσμος είναι άδικος μαζί του και ότι πρέπει να διατηρήσει ο ίδιος την ψυχραιμία του. Επισημαίνει ότι και τον ίδιο πριν το Μουντιάλ του 86 τον έκραζε το 80% των δημοσιογράφων.
    Στα αγωνιστικά διαφωνεί με τον Μπατίστα και λέει ότι δεν μπορεί να παίξει σαν την Μπαρσελόνα η Αργεντινή γιατί δεν έχει Τσάβι-Ινιέστα και λέει ότι είναι λάθος η μη χρησιμοποίηση του Παστόρε.
    Γενικά πολύ ενδιαφέρουσα η συνέντευξη.

  9. Ο/Η panagos λέει:

    Ρε χαλαρωστε,εχει πολυ ψωμι ακομα,στο τελος θα τους αποθεωνουνε,να το δειτε…αμα κανει μια δυο σωστες κινησεις στην 11αδα ο μπατιστα θα στρωσει η ομαδα.Η αμυνα μονο ειναι τεραστιο προβλημα.

    Βερονικα εχεις δικιο για τον τεβεζ,ανυπαρκτος ειναι.

    σιμιγδαλενιε,ειδες καθολου περου η απλα αναπαραγεις τις βλακειες των δημοσιογραφαρων μας για τσουκου τσουκου μπολ και γιομες?μια χαρα μπαλα παιζει η ομαδα,οι κοντρες τις ειναι για σεμιναριο,ειδικα με την ουρουγουαη που ειδα…ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ,ας μη του ειχανε κλεψει δυο πρωταθληματα (ευθυμιαδης-ριζουπολη) να εβλεπα τι θα λεγανε ολοι οι ειδημονες…2 συνεχεις χρονιες στους 8 ευρωπαικης διοργανωσης πηγε.

    VAMOS SERGIO

  10. Ο/Η Simigdalenios λέει:

    @panagos ειδα μικρο μερος του ματς με την ουρουγουαη και τις φασεις με το μεξικο .Οι δημοσιογραφοι δεν ξερω τι λενε αλλα εγω ειπα το εξης

    “επισης εγω υποστηριζω περου φετος γιατι α)εχει παικτη της δευτερης αγαπημενης μου ομαδας και αυτος ειναι ο γκερερο . β)παιζει με βαθιες μπαλιες και οταν αυτο συμβαινει σωστα ειναι το ομορφοτερο ποδοσφαιρο , οταν δεν συμβαινει σωστα ασ’τα να πανε

    και αν δεις αυτο εδω το βιντεο θα επαληθευτει και το δευτερο σχολιο μου .

  11. Ο/Η panagos λέει:

    Καλως,απαλλασσεσαι λογω αμφιβολιων τοτε… 🙂

    Ρε σομπρεροι,κανα αφιερωματακι στη χειροτερη βραζιλια ever και τον μυρωδια προπονητη της δε θα κανετε?να ξεσαλωσουμε και λιγο…

  12. Ο/Η balkou λέει:

    Ολως τυχαίως δεν έπαιξε ο Καρλίτος (και ο υπερεκτιμημένος Λαβέτζι) και κέρδισαν 3-0.
    Το πρόβλημα για την Αργεντινή απ’το 2006 και μετά, είναι ότι προσπαθεί να ταιριάξει όλα τα επιθετικά αστέρια στην ίδια 11δα. Ε, δε γίνεται, πώς να το κάνουμε. Ειδικά το περσινό λάθος με τη Γερμανία που μπορούσε να κλέψει εύκολα μπάλα και να φύγει γρήγορα στους κενούς χώρους ούρλιαζε.
    Με Ντι Μαρία, Πιπίτα και Κουν είναι πολύ πιο λογική η τριπλέτα μπροστά και πιο φυσιολογικό το όλο σχήμα.
    Κι όντως ο Ντιέγκο πριν το 86 έτρωγε τρελό κράξιμο. Ειδικά το 82

  13. Ο/Η Elaith λέει:

    Μεγάλο ματς ο Λιονέλ χθες.
    Για τη Βραζιλία να γράψει κανένας που την υποστηρίζει γιατί άμα γράψω εγώ θα λέτε είμαι εμπαθής.
    😛

  14. Ο/Η panagos λέει:

    The party begins now.Μακρια απο Σερχιο στις διασταυρωσεις και ολα κομπλε.

    Επιτελους μπηκε κανονικο σεντερφορ και πλαγιοι και παταγαμε περιοχη,ανεβηκε και ο μεσσι,χαλαλι το ξενυχτι.

    ελαιθ,καποιον βραζιλιανοφιλο θυμαμαι να σχολιαζει αλλα εχει εξαφανιστει…

  15. Ο/Η charlie λέει:

    Έγινε πατριώτης τώρα ο Μέσσι για τους καμένους;;;

  16. Ο/Η balkou λέει:

    “Για τη Βραζιλία να γράψει κανένας που την υποστηρίζει γιατί άμα γράψω εγώ θα λέτε είμαι εμπαθής.”

    Και δε θα’χουμε άδικο 🙂

  17. Ο/Η Elaith λέει:

    Χου ρε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *