Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ο σωστός Λατινοαμερικάνος δεν καταλαβαίνει από πατρότητες

Ο Αργεντινός Ρομπέρτο Αμπονταντσιέρι μπορεί να κρέμασε πρόσφατα τα γάντια του αλλά δεν κρέμασε ποτέ το ποδοσφαιρικό λατινοαμερικάνικο DNA του, το οποίο επιτάσσει πως όταν ο θρασύτατος αντίπαλος σου κλέψει τη μπάλα, περνώντας τη μάλιστα κάτω από τα πόδια σου, και επιχειρήσει να βγει σε αντεπίθεση, υπάρχει μια και μόνο μια επιλογή: Τάκλιν από πίσω.

Ακόμα κι όταν αυτό συμβεί σε φιλανθρωπικό αγώνα (στον οποίο ο τερματοφύλακας Αμπονταντσιέρι μοίρασε ασίστ και σκόραρε και ο επιθετικός Παλέρμο έκατσε τέρμα). Ακόμα κι όταν ο κλέφτης αμυνόμενος είναι ο γιος σου. Ο ανήλικος γιος σου.

Μια μαμά στις κερκίδες έφτασε ένα κλικ πριν το εγκεφαλικό κι ένας παππούς κάπου στην επαρχία της Σάντα Φε ανατρίχιασε υπερήφανος.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο αλκοολικός που έφτασε στην Πριμέρα

Κάπου στα 1.700 περίπου μέτρα υψόμετρο, κοντά σχετικά στην πρωτεύουσα της Κολομβίας Μπογκοτά, αλλά αποκλεισμένο από τον υπόλοιπο κόσμο, βρίσκεται το χωριουδάκι Κάκεσα. Εκεί έζησε τα πρώτα του χρόνια ο Ντανιέλ Αλεχάντρο Τόρες, μέχρι που αποφάσισε να ακολουθήσει την καριέρα του ποδοσφαιριστή. Ένα παιδί από το χωριό ταξίδεψε στην μεγάλη πόλη, έμενε σε έναν ξενώνα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ένα πρωτάθλημα που δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους

Πρωτάθλημα 2012. Η Φλουμινένσε κατακτάει το τέταρτο πρωτάθλημα της ιστορίας της και οι οπαδοί της, που υπολογίζονται περίπου στα τέσσερα εκατομμύρια, ξεχύνονται στους δρόμους για να πανηγυρίσουν. Μεγάλος πρωταγωνιστής και ήρωας της ομάδας αναδεικνύεται ο Φρέντ που πετυχαίνει 20 γκολ και ανακηρύσσεται πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Πρωτάθλημα 2013. Λίγες μόλις μέρες μετά τη συμπλήρωση ενός […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Ο σωστός Λατινοαμερικάνος δεν καταλαβαίνει από πατρότητες”

  1. Ο/Η Veronica Lodge λέει:

    Aguante Argentina!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *