Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Όλο το παρασκήνιο της υπόθεσης των ‘στημένων’

Στην Καβάλα Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε προχθές η πρώτη προπόνηση της ομώνυμης ομάδας της Καβάλας εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Οι παίκτες της ομάδας βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο φορώντας μπλουζάκια που θύμιζαν αφίσα των ‘Αγανακτισμένων’ κατά των βουλευτών, με την φάτσα του δημάρχου της Καβάλας σε περίοπτη θέση και συνοδευτικό σπαρακτικό μήνυμα “ο δήμαρχος μας έδιωξε από την πόλη μας”, μια εικόνα τόσο γραφική που χωρίς κόπο αναρριχάται στην πρώτη δεκάδα της σχετικής λίστας. Το παρών στην πρώτη συγκέντρωση έδωσε μόνο ο πρόεδρος Σταύρος Ψωμιάδης καθώς ο Μάκης Ψωμιάδης, παρ’ ότι καταζητούμενος, αγνοείται ακόμα.

Ο δικηγόρος του Μάκαρου είχε δηλώσει πριν αρκετές ημέρες ότι ο πελάτης του προτίθεται να παραδοθεί, για να μπορέσει να ξεκαθαρίσει τα πάντα στον Εισαγγελέα κι έτσι να καθαρίσει το όνομα του αδίκως κατηγορουμένου γιου του Σταύρου – κίνηση που φυσικά καταρρίπτει τα επιχειρήματα πως δεν υπάρχει ρομαντισμός και συναίσθημα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο – αλλά όσες φορές τον έχετε δει εσείς με χειροπέδες άλλες τόσες τον έχει δει και η ανακρίτρια: Καμία. Για την ακρίβεια, η μοναδική φορά που.. “παραδόθηκε” το αφεντικό της Καβάλας ήταν όταν μια μικρή ανεψιά του έπαιζε μαζί του γαργαλώντας τον ασταμάτητα την ώρα που αυτός παρακολουθούσε τα τεκταινόμενα στο κανάλι της εκκλησίας, σκηνικό που προκάλεσε γέλια σ’ όλη την οικογένεια.

Η αναζήτηση του Μάκαρου αποδεικνύεται πολύ δύσκολη αποστολή για την Ελληνική Αστυνομία καθώς σύμφωνα με πληροφορίες κρύβεται επιμελώς κάτω από την άκρως διακριτική στολή “δίμετρου βαρύμαγκα Ελληνάρα με έντονο παχύ μουστάκι με συνοδευτικά αξεσουάρ ένα τεράστιο κομπολόι και ένα πούρο” η οποία φυσικά περνάει εύκολα απαρατήρητη και η οποία όλως τυχαίως ταιριάζει με το φυσικό του παρουσιαστικό. Τα λαγωνικά της αστυνομίας ξεψαχνίζουν κυριολεκτικά τον τόπο για να εντοπίσουν τον καταζητούμενο, ακολουθώντας πιστά το εγχειρίδιο αναζήτησης της ΕΛ.ΑΣ που περιλαμβάνει ένα και μόνο βίντεο των Μόντυ Πάιθον: Αυτό. Μέχρι σήμερα η έρευνα δεν έχει αποδώσει καρπούς, γεγονός πάντως που δεν ανησυχεί τόσο τους αστυνομικούς των οποίων μεγαλύτερος φόβος απ’ το να μην τον βρούνε παραμένει η περίπτωση του να τον βρούνε!

Σε αντίθεση με τον Ψωμιάδη, ο Αχιλλέας Μπέος φαίνεται πως την έπαθε σαν ερασιτέχνης με αποτέλεσμα αντί να περνάει το φετινό του καλοκαίρι στην παραλία στοιχηματίζοντας σε Ευρωπαϊκά παιχνίδια με συναρπαστικές ανατροπές, να κρατείται σε φυλακή στο Ναύπλιο. Το γεγονός ότι βρέθηκε επιτέλους κάποιος που κατάφερε να τον τιμωρήσει παραδειγματικά εκμεταλλεύτηκε η ΕΠΟ η οποία βρίσκοντας πρόσφορο έδαφος κι έναν αδύναμο και δεμένο με χειροπέδες Μπέο, τον οποίο δεν τολμούσε να ‘αγγίξει’ τα προηγούμενα χρόνια που έσπαγε πλάκα με τους πάντες και τα πάντα, τον τιμώρησε με 4 χρόνια απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο μόνο και μόνο γιατί έκανε κάποιες “δυσμενείς κρίσεις” μετά τον αξέχαστο αγώνα με τον Παναθηναϊκό κι όλοι ξέρουμε πως η ΕΠΟ πιο πολύ κι από δολοφονία ή βιασμό ανηλίκου δεν αντέχει τις “δυσμενείς κρίσεις”.

Το παράδειγμα της ΕΠΟ πολύ πιθανόν να ακολουθήσουν κι άλλοι που παλιότερα δεν τολμούσαν καν να του αντιμιλήσουν γι’ αυτό μην παραξενευτεί κανείς αν αυτό το διάστημα καταφτάσουν στο σπίτι του μερικές απλήρωτες κλήσεις από την δημοτική αστυνομία, κανένα sms του Πιλάβιου που να απαντάει “ΟΧΙ!” σε κάποια χάρη που του είχε ζητήσει ο Μπέος πριν δυο χρόνια ή καμιά αναδρομική απαίτηση από τον Θοδωρή Ζαγοράκη να του επιστραφεί επιτέλους ένα 50ευρω που του είχε δανείσει πριν καιρό.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ελληνικό ποδόσφαιρο, Θέλω διακοπές, Καβάλα, Ολυμπιακός Βόλου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Κι όταν θα πεθάνω, θέλω τις στάχτες μου στο γήπεδο επάνω

Μπορεί ο Μπιλ Σάνκλι να έχει συνδυάσει το όνομά του με την Λίβερπουλ, η προπονητική του καριέρα είχε όμως κι άλλες ομάδες στο βιογραφικό του. Μία από αυτές ήταν η Χάντερσφιλντ Τάουν στην οποία βρέθηκε για τρία χρόνια πριν πάει στο Άνφιλντ. Τα “τεριέ” βρίσκονται φέτος στην Τσάμπιονσιπ και πριν μερικούς μήνες ανακοίνωσαν με κάθε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε αγαπάω Τζίμι Τραορέ

Τζίμι Τραορέ δε με νοιάζει τι λένε για ‘σένα. Ειλικρινά δε με νοιάζει ρε φίλε. Σε αγαπάω Τζίμι Τραορέ. Πάντα σε αγαπούσα. Με ύψος 1.91, σωματική διάπλαση που θα ζήλευε  παλαιστής και τσαμπουκαλεμένο πρόσωπο θα μπορούσες να δουλεύεις πορτιέρης στα καλύτερα κλαμπ του Παρισιού. Αντ’ αυτού επέλεξες να γίνεις ποδοσφαιριστής – κι ας μην ξέρεις […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *