Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Πληρωμένη απάντηση

Οι προσωπικές κόντρες στο πλαίσιο ενός ομαδικού παιχνιδιού είναι πολλές φορές το αλατοπίπερο ενός αγώνα. Η τελευταία που θυμάμαι να μ’ έχει εντυπωσιάσει έλαβε χώρα σε ένα παιχνίδι μπάσκετ ΠΑΟΚ – Άρη στο γήπεδο της Πυλαίας πριν αρκετά χρόνια, όταν ο Γιώργος Σιγάλας καλούσε τον Γιάννη Γκαγκαλούδη να επιχειρήσει την τελευταία επίθεση που θα έκρινε το παιχνίδι πάνω του, βασιζόμενος στις τρομερές αμυντικές του ικανότητες στο ένας εναντίον ενός. Την Κυριακή τα ξημερώματα απόλαυσα άλλη μια, μεγαλύτερου φυσικά επιπέδου, στον αγώνα Αργεντινή-Βραζιλία που διεξήχθη στο Ροζάριο.

Για ένα ολόκληρο ημίχρονο ο Χαβιέ Μαστσεράνο νταλαβεριζόταν με τον Κακά στο χώρο του κέντρου. Μερικά τζαρτζαρίσματα, λίγες θυμωμένες κουβέντες και κάποια χαλαρά τάκλιν δεν αποτελούν καν θέμα σχολιασμού όταν μιλάμε για Λατινοαμερικάνικο ντέρμπι τέτοιου μεγέθους. Όταν όμως η Βραζιλία βρέθηκε αναπάντεχα μπροστά στο σκορ με δυο γκολ και ο Κακά δεν έλεγε να σταματήσει τις επελάσεις του, ο Χαβιέ αποφάσισε να του δείξει το μεγαλύτερο προσόν στο βιογραφικό κάθε σοβαρού Λατινοαμερικάνου αμυντικού χαφ. Λίγα λεπτά πριν τελειώσει το ημίχρονο πέτυχε για τα καλά τον Βραζιλιάνο με μια γεμάτη Αργεντίνικη κλωτσιά, που αν την είχε φάει ο Γιώργος Καραγκούνης θα είχε κατρακυλήσει από το Ροζάριο ως το Μπουένος Άιρες, 300 χιλιόμετρα απόσταση. Ο Κακά πόνεσε αλλά συνέχισε και ο Μαστσεράνο απλά είδε την κίτρινη κάρτα, το τελευταίο πράγμα που σε ενοχλεί όταν χάνεις στο ημίχρονο με 0-2 από τον αιώνιο αντίπαλο μέσα στο κατάμεστο γήπεδο σου.

Μπορεί λοιπόν το εγχειρίδιο του σωστού Xριστιανού να επιτάσσει σε τέτοιες περιπτώσεις να προσφέρεις και το άλλο μάγουλο (ή πόδι) και ο Κακά να είναι γνωστός πιστός, από αυτούς μάλιστα που η εξωγηπεδική τους ζωή δεν διαφέρει από αυτή ενός Αρχιεπισκόπου (χρηματικών απολαβών μη εξαιρουμένων), αλλά διάολε όσο καλόπιστος κι αν είσαι όταν ο αντίπαλος σε κλωτσάει συστηματικά δεν γίνεται να το αφήσεις αναπάντητο.

Έτσι λοιπόν στο δεύτερο ημίχρονο και στην πρώτη δοθείσα ευκαιρία (στην δεύτερη, λίγο αργότερα, τον αφήνει εμβρόντητο να κοιτάει την μαγικά πάσα – ασίστ για το τρίτο γκολ) ο Βραζιλιάνος έδειξε με την σειρά του στον σκληροτράχηλο Αργεντινό ποιο είναι το βασικό προσόν στο βιογραφικό ενός μεγάλου παίκτη:

Ενός παίκτη που αν είναι στη μέρα του και ξεκινήσει να τρέχει με τη μπάλα στα πόδια σε ανοιχτό γήπεδο οι πιθανότητες σου να τον προλάβεις και ταυτόχρονα να βρεις τη δύναμη και το κουράγιο να του κάνεις πετυχημένο τάκλιν είναι σχεδόν όσες και να επέλθει στον κόσμο παγκόσμια ειρήνη. Ίσως και λιγότερες.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Οι καλύτερες φωτογραφίες του 2013

Πιστό στην παγκόσμια παράδοση που απαιτεί τον Δεκέμβρη να συγκεντρώνουμε σε λίστες ότι αξιόλογο πέρασε μπροστά απ’ τα μάτια μας ή ερέθισε τα αυτιά μας καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, το περιοδικό World Soccer… (Σε περίπτωση που δεν το έχεις ακούσει ποτέ ξανά στο παρελθόν, το ιστορικό αυτό περιοδικό έχει βάση του την Αγγλία […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η μοναξιά του αποτυχημένου εκτελεστή

Ο Κλάρενς Ζέεντορφ μόλις έχει αποτύχει να ισοφαρίσει το σκορ στο Κρουζέιρο-Μποταφόγκο στο 53′. Σκύβει αποδεχόμενος την αποτυχία του, την στιγμή που περιτριγυρίζεται από αντιπάλους που πανηγυρίζουν. Η ομάδα του δέχεται άλλα δύο γκολ και φεύγει από το Μπέλο Οριζόντε με το βαρύ 3-0. Ο Ολλανδός ζητάει συγγνώμη μετά το παιχνίδι από τον κόσμο της […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

4 σχόλια σχετικά με το “Πληρωμένη απάντηση”

  1. Ο/Η hlysia13 λέει:

    η εικονα ειναι παιχνιδι του φακου ή οντως εγινε αυτο??

  2. Ο/Η duendes λέει:

    Όταν την πρωτο-είδα έπαθα πλάκα, γιατί δεν θυμόμουν τέτοια φάση στο παιχνίδι (αν και ψιλο-φυσιολογικό, αν σκεφτούμε ότι ήταν και 5 τα ξημερώματα).

    Πιο μετά, συνειδητοποίησα ότι μπορεί να μην προκαλεί τον Μασεράνο (σενάριο πολύ πιθανό πάντως, με βάση την κόντρα που είχαν), αλλά απλά να ζητάει κίνηση από κάποιον συμπαίκτη.

    Όπως και να’χει, αφού δεν θα μάθουμε ποτέ, ας κρατήσουμε το σενάριο με την πρόκληση, γιατί είναι πιο γαμάτο. 🙂

  3. Ο/Η Chris λέει:

    Opws anefera k sto “skotwse ta eidwla sou” o Kaka htan apolaystikos k o Mascherano apla prospa8ouse na tou dwsei ta podia sto xeri. Yparxei k mia allh fash pou tou kanei to idio pragma akrivws, eksw aristera apo tn perioxh pou egine k h sygkekrimenh fash. To kako einai oti den eidame pote to replay, opws k se ena allo zogleriko vrazilianou-den 8ymamai poios htan- konta sto shmaiaki tou korner sto prwto meros. Tetoio komplex o Argentinos skhno8eths den to perimena….

  4. Ο/Η πετρος λέει:

    το καλύτερο ειναι αυτό το βιντεακι
    https://www.youtube.com/watch?v=P1FQN5OUcbw

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *