Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

“Μια αλητεία και μισή”

Προφυλακιστέος για φορολογικές παραβάσεις, αλλά ελεύθερος προσωρινά για τα στημένα παιχνίδια, κρίθηκε ο μέχρι πρότινος ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Καβάλα Μάκης Ψωμιάδης, μετά την πολύωρη απολογία του στον ανακριτή. Εισαγγελέας και ανακριτής διαφώνησαν για την περαιτέρω ποινική μεταχείρισή του, διαφωνία την οποία θα κληθεί να επιλύσει τις επόμενες ημέρες το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Ο ανακριτής τάχθηκε υπέρ του να αφεθεί ελεύθερος ο Ψωμιάδης με την επιβολή του όρου της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και την καταβολή χρηματικής εγγύησης 600 χιλιάδων ευρώ. Ο αρμόδιος εισαγγελέας εξέφρασε την άποψη πως ο κατηγορούμενος πρέπει να προφυλακιστεί.

Παρ’όλα αυτά, ο Μάκης Ψωμιάδης θα παραμείνει υπό κράτηση, καθώς σε βάρος του υπάρχει ερημοκαταδίκη για χρέη, περίπου 300 χιλιάδων ευρώ στο Δημόσιο, υπόθεση που σύμφωνα με την υπεράσπισή του θα κλείσει τις επόμενες ημέρες με ρύθμιση που θα ζητηθεί και αναμένεται να τον «απελευθερώσει».

Πηγή: Τα Νέα

(Διαχρονικό σκίτσο: Quino)

Και ο κοινωνικός μας σχολιασμός
Μετά την ‘αθώωση’:

  • Μάκη Ψωμιάδη να ξέρεις ότι εμείς πιστεύαμε στην αθωότητα σου από την πρώτη στιγμή.
  • Κάπου στο Ναύπλιο σ’ ένα κελί ένας τύπος τσιρίζει “είμαι κι εγώ πολιτικός κρατούμενος, γαμώ το Σύστημα σας”.
  • Αν στο Prison Break ο αδερφός του Μάικλ Σκόφιλντ ήταν ο Μάκαρος η σειρά θα έβγαζε μόνο το πιλοτικό επεισόδιο και θα ‘γλίτωνε’ τόσος κόσμος.
  • Αν γινόταν σήμερα γκάλοπ για τον “καταλληλότερο για πρωθυπουργό”, ο Παπανδρέου θα έπαιρνε 19%, ο Σαμαράς 25% και ο Μάκης Ψωμιάδης 56%.

Μετά τη σύλληψη:

  • Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. κατά την διάρκεια της σύλληψης ο Μάκαρος φώναζε: “Ο Θεός πέθανε. Ο Νίτσε πέθανε. Κι εγώ δεν αισθάνομαι και πολύ καλά”.
  • Η εκκλησία ‘θυσίασε’ ένα παπαδοπαίδι για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το θέμα της εξαίρεσης της από την έκτακτη εισφορά.
  • Όσες κι αν χτίζουν φυλακές, κι αν ο κλοιός στενεύει, ο νους του Μάκαρου είναι αληταριό, που όλο θα αρρωσταίνει.
  • Μόνο με την οικογένεια Ψωμιάδη ο ALPHA έβγαζε άνετα επεισόδια για τις ‘Οικογενειακές ιστορίες’ για τρεις τηλεοπτικές σεζόν.
  • Κοροϊδεύουμε εμείς αλλά μια μέρα η αυτοβιογραφία του Μάκαρου θα πουλήσει περισσότερο απ’ ότι όλες οι άλλες Ελληνικές αυτοβιογραφίες μαζί.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ελληνική Αστυνομία, ελληνικό ποδόσφαιρο, Καβάλα, Πίτσα, μπύρα, καναπές

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Λιονέλ Μέσσι για νέος Πάπας

115 εκλέκτορες κλειδωμένοι, εκατομμύρια αγωνιούντες πιστοί, μια ψηφοφορία, ένας μόνο νικητής, ένα μεγάλο ματς την ίδια ώρα, μια φανταστική ροή έκτακτων ειδήσεων. Τρίτη: 20:30: Έκλεισαν οι πόρτες στην Καπέλα Σιξτίνα. Οι οδηγίες από τους εκλέκτορες που θα ψηφίσουν για τον νέο Πάπα ήταν σαφείς: Να μη μπει κανείς εκτός από τον ντελιβερά που θα φέρει […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Όταν ο Αλέφαντος παραλίγο να κόψει την μπάλα στον Μαύρο

Πέρα από τις νίκες, τα αποτελέσματα στο χορτάρι και τους τίτλους, οι ποδοσφαιρικές ομάδες κρίνονται στο βάθος του χρόνου και από πολλά εξωαγωνιστικά ζητήματα. Ένα από αυτά είναι ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρονται στους μεγάλους παίκτες τους. Όχι μόνο οι σύλλογοι, αλλά ο κόσμος τους. Πόσα “αποχαιρετιστήρια” παιχνίδια σε θρύλους των ελληνικών ομάδων δεν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

8 σχόλια σχετικά με το ““Μια αλητεία και μισή””

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Βλέπω ότι κανένας δε σχολιάζει τα θέματα του Μάκαρου, δεν υπάρχουν λόγια…Το πιο αντιπροσωπευτικό πρόσωπο της Ελλάδας τις τελευταίες δεκαετίες, γελοίο και τρομακτικό και σάπιο…πάντως δεν μπορείς να τον μισήσεις τον άτιμο..

  2. Ο/Η duendes λέει:

    Αυτό το “κανένας δε σχολιάζει τα θέματα του Μάκαρου” δεν το πολυ-κατάλαβα. Γενικότερα ή στο σομπρέρο;
    Γιατί νομίζω ότι από λεξούλες για τον Μάκαρο άλλο τίποτα. Πρέπει να έχουν χρησιμοποιηθεί όλοι οι τρόποι σχολιασμού (ειρωνεία, σάτιρα, απογοήτευση, οργή κτλ κτλ..).

  3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Εννοώ δεν υπάρχουν σχόλια των αναγνωστών στις αναρτήσεις του σομπρέρο την τελευταία βδομάδα για τη σύλληψη του Μάκαρου, παρόλο που όλους τους τραβάει το θέμα. Τι μπορείς να σχολιάσεις πια για τον Μάκαρο;

  4. Ο/Η duendes λέει:

    Αυτό ακριβώς που λέμε και οι δυο.

    Νομίζω ότι έχουν σχολιαστεί τα πάντα (και σε παλιότερες αναρτήσεις στο σομπρέρο που πάλι ασχολιόταν με την ίδια ακριβώς κατάσταση: “καταδικάστηκε ο Μάκαρος, ουπς, ελεύθερος ο Μάκαρος”), χώρια που από ένα σημείο και πέρα νομίζω ότι μας ξεπερνάει εντελώς το όλο θέμα. Ο ορισμός του “για γέλια και για κλάματα”.

  5. Ο/Η Elaith λέει:

    Πραγματικά δεν ξέρεις τι να πεις…
    Αυτός ο άνθρωπος που έκρινε ότι δεν είναι επικίνδυνος για να φύγει κάποιος που φυγοδικεί και δεν εμφανίζεσαι σε διάφορες δίκες ως άρρωστος, κοιμάται ήσυχος; Δεν το σκέφτεται;

  6. Ο/Η balkou λέει:

    Οταν το σύστημα δέχεται Τσοχατζόπουλους και Βουλγαράκηδες να τη γλυτώνουν φτύνοντας στα μούτρα μας, θα κωλώσει ο/στο Μάκη?

    Smoking cigars in the hot sun…
    http://www.youtube.com/watch?v=9dB_ubVAnGw

  7. Ο/Η masha nevalyashka λέει:

    Μια χαρά ήσυχος κοιμάται. Άμα τον κρατούσαν μέσα, δεν θα κοιμόταν ήσυχος. Άραγε, λέω εγώ τώρα, όλο και κάποια ατζέντα με ονόματα, με έργα και ημέρες, δεν θα’χει κι ο Μάκαρος στα χέρια του; Πως, λέω εγώ, τη γλίτωσε εντελώς ο Πατέρας; Πως μετά τις πρώτες αναφορές -όπως και μετά από κάθε φορά σύλληψης/αποφυλάκισης του Μάκη- δεν ακούγεται ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ για πάρτη τους;…

  8. Ο/Η panagos λέει:

    Tι ομαδα εισαι φιλε?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *