Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Η κόντρα του Μάντσεστερ, επεισόδιο 94372

Περίληψη προηγούμενων επεισοδίων: Μερικοί πάμπλουτοι Άραβες, που βγάζουν περισσότερα λεφτά απ’όσα μπορούν να μετρήσουν, σκοντάφτουν πάνω στη Μάντσεστερ Σίτυ και αποφασίζουν να εκπληρώσουν την προφητεία που λέει ότι μια μέρα η Σίτυ θα ανέβει στην κορυφή, που αυτόματα – και αναγκαστικά – θα σημαίνει ότι είναι και πάνω από τη Γιουνάιτεντ. Έτσι, αποκτούν τον Τέβεζ από τον μισητό εχθρό και για σπάσιμο τοποθετούν σχετική διαφημιστική πινακίδα στο κέντρο της πόλης. Οπαδοί της Γιουνάιτεντ την λερώνουν με μπογιές και κάπου εκεί σάλπιγγες πολέμου ηχούν και στη μάχη μπαίνουν οι σύγχρονες, επίλεκτες ομάδες κρούσης και των δυο πλευρών: φανατικοί photoshop-άδες με άπλετο χρόνο και με μια πληθώρα εφέ και layers στις φαρέτρες τους.

Μετά από μια περιπετειώδη νίκη με 4-3, οπαδοί της Γιουνάιτεντ ξανακυκλοφορούν την αφίσα με τον Όουεν να πανηγυρίζει μπροστά στον απογοητευμένο Τέβεζ για να απαντήσουν αυτοί της Σίτυ σηκώνοντας πανί αγάπης υπέρ των Αμερικάνων ιδιοκτητών της Γιουνάιτεντ, τους οποίους και αντιπαθούν οι μισητοί τους αντίπαλοι. Αυτά όλα φυσικά δεν αποτρέπουν τους φίλους των δυο ομάδων από το να πηγαίνουν στο γήπεδο δίπλα-δίπλα σαν σωστά πολιτισμένα ζώα.

tevez

Την Τρίτη η Μάντσεστερ Σίτυ αντιμετώπιζε στο Μόναχο τη Μπάγερν, από την οποία και ηττήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες καθώς ο πολυ-σπάταλος Σεΐχης της φάνηκε ανίκανος να αγοράσει κάποιο εκ των γκολ των Γερμανών, οι οποίοι προφανώς και θα ζητούσαν ένα σεβαστό ποσοστό από δημόσιες επιχειρήσεις των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων κατιτίς παραπάνω από τις συνηθισμένες ταρίφες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ημέρας προέκυψε όμως όταν ο Μαντσίνι είπε στον Τέβεζ να μπει στο παιχνίδι σαν αλλαγή κι αυτός αρνήθηκε, ξεκινώντας ένα νέο γαϊτανάκι αναλύσεων για το μέλλον του στην ομάδα. Στο χαμό που προέκυψε μπλέχτηκαν όπως είναι αναμενόμενο και οπαδοί της ομάδας, οι οποίοι αδυνατώντας να του άφησαν προσωπικό σημείωμα “Τέβεζ είσαι ντροπή” στο ψυγείο με κάποιο μαγνητάκι, το κόλλησαν στην είσοδο της έπαυλης του. (Παραδόξως, δεν αναμείχθηκε καθόλου στην όλη ιστορία ο Μάριο Μπαλοτέλι.)

Κάποιοι από την ‘άλλη πλευρά’ της πόλης, που ήξεραν καλά τον χαρακτήρα του Αργεντινού από παλιά, αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και μ’ ένα σεβαστό χρηματικό αντίτιμο – όσο δηλαδή κοστίζει μια διαφημιστική καταχώρηση στο Piccadilly Gardens – να φτιάξουν τη μέρα αλλά και την εβδομάδα τους ολόκληρη, ενεργώντας πάντα με στυλ και χαρακτηριστικό Αγγλικό χιούμορ.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αγγλικό πρωτάθλημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ένα πλάνο τεσσάρων ετών που πέτυχε απροσδόκητα

Πόσο εύκολο είναι να πετύχεις στη διοίκηση μιας ομάδας; Πόσο πιο δύσκολο γίνεται αν κάνεις λανθασμένες επιλογές; Τι συμβαίνει όταν είσαι πλούσιος, πετυχημένος αλλά δεν έχεις καμία ιδέα από ποδόσφαιρο; Το ντοκιμαντέρ του Ματ Χότζον με τίτλο “The Four Year Plan” ακολουθεί την πορεία της νέας ιδιοκτησίας και διοίκησης της/των Κουίν’ς Παρκ Ρέιντζερς που ανέλαβε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κρέιβεν Κότατζ: Ένα γήπεδο διαφορετικό από τα άλλα

Έστω ότι είσαι ένας από αυτούς τους ευκατάστατους κυρίους που τα τελευταία χρόνια συρρέουν από όλο τον πλανήτη στην Αγγλία με σκοπό να αγοράσουν μια ομάδα. Η καθημερινότητα σου είναι γεμάτη πολυτέλειες, άνεση και μεγάλα μεγέθη. Το σπίτι μεγάλο, το αμάξι μεγάλο, το σκάφος μεγάλο, το υπόλοιπο των τραπεζικών λογαριασμών μεγάλο, η απληστία μεγάλη. Η […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Η κόντρα του Μάντσεστερ, επεισόδιο 94372”

  1. Ο/Η dimitris λέει:

    Δεν υπάρχουν οι Άγγλοι όσον αφορά την καζούρα.
    Glory Glory

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *