Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Και τα δέντρα παίζουν

Το Τορνέο ντελ Ιντεριόρ είναι η 5η σε τάξη κατηγορία της Αργεντινής που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας. Στόχος των ομάδων είναι η άνοδος στην 4η κατηγορία που ονομάζεται Τορνέο Αρχεντίνο Β. Μην φανταστείτε κάτι το εντυπωσιακό, οι ομάδες είναι από μικρές πόλεις ή και χωριά επί της ουσίας και αρκετά συχνά λόγω οικονομικών προβλημάτων δεν μπορούν να αντέξουν τα οικονομικά δεδομένα της 4ης Εθνικής (!!) οπότε παραιτούνται από την άνοδο. Σύμφωνα με την γουικιπίντια στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν 325 ομάδες (!!) γεγονός που ακόμα και να μην είναι αληθινό ότι αποτελεί ρεκόρ Γκίνες, δείχνει σε μεγάλο βαθμό την τρέλα των Αργεντίνων για το ποδόσφαιρο.

Μεταφερόμαστε στο μεγάλο ματς της Σαν Λορένσο ντε Σάενς Πένια με την Λιμπερτάδ ντε Τσαρατά. Συγκεκριμένα θα δούμε μία φάση που θυμίζει λίγο τα παιδικά μας χρόνια γιατί μόνο σε ποδόσφαιρο αλάνας θα μπορούσε να γίνει. Το σκορ είναι 1-3 (αν κάνω λάθος δείξτε κατανόηση) για τους φιλοξενούμενους που βγαίνουν σε μια φοβερή αντεπίθεση. Ο αίλουρος τερματοφύλακας της ΣΛΣΠ κάνει μεγάλη έξοδο κατά την οποία χάνει το καπέλο του στα χώματα, αλλά σώζει την ομάδα από ένα 4ο γκολ. Η φάση συνεχίζεται, ο τερματοφύλακας συνεχίζει να μάχεται μόνος του, το σουτ του Τσαρατέου χτυπάει στο δοκάρι και στη συνέχεια η μπάλα φεύγει ψηλά και σπάει 2-3 κλαδιά από το δέντρο που δεσπόζει πάνω από την εστία.

Ο αμυντικός των γηπεδούχων θεωρώντας ότι το δέντρο αποτελεί το φυσικό όριο του γηπέδου πιάνει την μπάλα για το άουτ και ο διαιτητής σφυρίζει αμέσως πέναλτι. Οι διαμαρτυρίες των παικτών της ΣΛΣΠ είναι έντονες, αλλά ο διαιτητής έχει πάρει την απόφασή του. Ο σπεσιαλίστας Ματίας Φλόρες παίρνει λίγα μέτρα φόρα και σκοράρει για 4η φορά χαρίζοντας την μεγάλη νίκη στην ομάδα από την Τσαρατά, κάπου στα Βόρεια της χώρας. Οι φήμες ότι στην επόμενη προπόνηση των γηπεδούχων οι παίκτες θα φέρουν και αλυσοπρίονα ελέγχεται ως αναληθής.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Όταν η αγάπη για την ομάδα, ξεπερνά τη ζωή: η τραγική ιστορία του Αμπντόν Πόρτε

Ήταν μια Δευτέρα σαν όλες τις άλλες και το ημερολόγιο έγραφε 5 Μαρτίου. Το Μοντεβιδέο ήταν κρύο, αλλά ο Σεβερίνο Καστίγιο έπρεπε να κάνει τη δουλειά του ως επιστάτης. Έφτασε μαζί με τον πιστό του σκύλο στο συγκρότημα με τα τέσσερα γήπεδα τένις και τα δύο γήπεδα ποδοσφαίρου. Το ένα από αυτά ήταν η έδρα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η πρώτη και τελευταία στιγμή του Ντιέγκο

Στα 10 του μόλις χρόνια ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα πήγε να δοκιμαστεί στην παιδική ομάδα των Αρχεντίνος Τζούνιορς, τους Σεμπογίτας (τα κρεμμυδάκια δηλαδή), και ο προπονητής Φράνσις Κορνέχο δεν φάνηκε να πείθεται για την ηλικία του. Ο Ντιέγκο επέμενε ότι είναι δεκάχρονος, ο κόουτς ζήτησε κάποια έγγραφα αλλά ο πιτσιρικάς δεν είχε μαζί του. Ευτυχώς […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *