Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Πονάνε οι παλιές αγάπες

Η ταλαιπωρημένη φέτος Ράσινγκ που μάχεται για να γλιτώσει τον υποβιβασμό ταξίδεψε στα νότια για να αντιμετωπίσει την Λανούς που κάνει μια μέτρια χρονιά. Το παιχνίδι είχε όμως αρκετές ιδιαιτερότητες, καθώς προπονητής της Ράσινγκ (μετά την ήττα στο ντέρμπυ) είναι ο Ζουμπελντία που το όνομά του είναι συνυφασμένο με την Λανούς. Μαζί του όμως επέστρεψαν και ο φυσιοθεραπευτής Πάμπλο Σάντσες και ο “δικός μας” Αγκουστίν Πελετιέρι που κι αυτός έχει χρόνια καριέρας στην Λανούς.

Η Γκρανάτε μην ξεχνώντας τους, φρόντισε να τους τιμήσει πριν τον αγώνα με πλακέτες, ενώ ο κόσμος τους αποθέωνε. Μόνο που ένας ακόμα άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου (τόσο άγραφος που μερικές φορές νομίζω ότι μόνο εγώ τον πιστεύω) λέει ότι όποτε τιμάται κάποιος που είναι πλέον αντίπαλος το αποτέλεσμα είναι η ομάδα του να χάνει.

Σατανικό σχέδιο ή σύμπτωση δεν ξέρω, πάντως η Λανούς πλήγωσε και τα τρία τιμώμενα πρόσωπα καθώς κέρδισε πολύ εύκολα την Ράσινγκ με 3-1 και την έβαλε σε ακόμα μεγαλύτερους μπελάδες. Ένα γκολ κεφαλιά, ένα ωραίο τελείωμα του Παβόνε και μια vaselina του Ρομέρο έδωσαν μια σχετικά αδιάφορη νίκη για το φετινό πρωτάθλημα στην Λανούς του Σούρερ, αλλά τρεις ακόμα βαθμούς για την ειδική βαθμολογία.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Χωρίς κατηγορία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Οι ιστορικοί ‘Λύκοι’ επιστρέφουν

Ήταν καλοκαίρι του 1973 όταν το λεωφορείο που μετέφερε τους παίκτες της Όξμπαρν στην πόλη Μάιντς της Γερμανίας πλησίαζε στο γήπεδο στο οποίο ήταν προγραμματισμένο να δώσουν ένα φιλικό παιχνίδι με κάποια τοπική ομάδα. Το πρώτο σοκ ήρθε όταν το όχημα έφτασε στο γήπεδο και οι επιβάτες αντίκρισαν τεράστιες ουρές στα εκδοτήρια. Το δεύτερο ήρθε λίγη ώρα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο “Δάσκαλος” Ταμπάρες: ο άνθρωπος που άλλαξε το ποδόσφαιρο της Ουρουγουάης

Τέταρτο πέναλτι. Λίγα μέτρα φόρα. 3,5 περίπου εκατομμύρια ζευγάρια μάτια πάνω του. Ο Μαρσέλο Ζαλαγιέτα εκτελεί. Ο Μαρκ Σβάρτσερ αποκρούει. Οι Αυστραλοί στις εξέδρες πανηγυρίζουν κι ο Τζον Αλοΐσι παίρνει σειρά. Ευστοχεί. Η Αυστραλία κερδίζει και προκρίνεται στο Μουντιάλ του 2006, έχοντας ξεπεράσει στα μπαράζ την Ουρουγουάη με τα δύο ματς να λήγουν 1-0. Πίσω […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *