Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Το δύσκολο παρασκευοσαββατοκύριακο του Νεϊμάρ

Παρασκευή 13 Απριλίου

Ο Νεϊμάρ ετοιμάζεται για την μεγάλα γιορτή, το Σεντενάριο της Σάντος. Επειδή όπως γνωρίζουμε είναι και μες την μόδα τουιτάρει και τη φωτό του λέγοντας ότι είναι έτοιμος. Το κάνει για να δείξει το τατουάζ του που έκανε ειδικά για τη γιορτή. Το τατουάζ δεν είναι κανονικό βέβαια, είναι λέει κάτι σαν κάλτσα και φοριέται από πάνω. Αυτό που δεν φοριέται ποτέ είναι ο σταυρός μαζί με το άστρο του Δαυίδ. Χιλιάδες ραβίνοι και παπάδες ανά τον κόσμο αυτοκτονούν βλέποντας τη φωτογραφία.

Σάββατο 14 Απριλίου

Η Σάντος γιορτάζει τα 100 της χρόνια. O Νεϊμάρ ξέρει ότι σήμερα θα έχει μια δύσκολη ημέρα στο να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του. Θα αντιμετωπίσει τον Πελέ (που λίγες μέρες πιο πριν σε μια από τις κλασικές γελοίες του δηλώσεις χρίζει τον Νεϊμάρ ως καλύτερο του Μέσσι, άσχετα αν ο Φέντερερ δεν τον ξέρει), έναν άνθρωπο που ξέρει να δίνει σόου εδώ και 30 χρόνια. Το πρώτο σετ ανήκει στον έμπειρο Πελέ που σαν μεγάλη περσόνα καταφτάνει στο γήπεδο της Σάντος με… ελικόπτερο και βγαίνει κρατώντας το Λιμπερταδόρες του 2011.

Ο Νεϊμάρ χαριεντίζεται λίγο με τον Πελέ που φοράει κάτι σαν κορδέλα Μις Τουρισμός και περνάει στην αντεπίθεση. Ελικόπτερο εσύ, ε; Κάπως πρέπει να το ξεπεράσω αυτό. Τι αγαπάει ο κόσμος; Τα παιδάκια και τα κουταβάκια. Κουταβάκια δεν έχουμε, έχουμε όμως πολλά παιδάκια:

http://youtu.be/tSEVf3IcS7U

Ο Νεϊμάρ με τους συμπαίκτες του λοιπόν, τα βάζει με 100 παιδάκια. Ο Νεϊμάρ ντριμπλάρει και τα 100…

http://www.youtube.com/watch?v=AKGIvag0bVI

Κυριακή 15 Απριλίου

Η Σάντος αντιμετωπίζει για το πρωτάθλημα Παουλίστα την Καταντουβένσε. Πρόκειται για έναν αγώνα χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς είναι η τελευταία αγωνιστική πριν αρχίσουν τα πλέι-οφ. Η Σάντος είναι 3η και η δόλια Καταντουβένσε 19η. Όχι στην Βραζιλία, στην επαρχία του Σάο Πάουλο λέμε. Η Σάντος κάνει το καθήκον της και κερδίζει με 5-0. Είμαστε στο 88′. Όλοι περιμένουν να πάνε στα σπίτια τους. Ειδικά οι καημένοι ποδοσφαιριστές της Καταντουβένσε. Αλλά όχι. Ο Νεϊμάρ πρέπει να κάνει το κομμάτι του. Πρέπει να ξεφτιλίσει τους αντιπάλους. Το κάνει με τα χέρια στην μέση και διάφορα τσαλιμάκια. Τρώει μια κλωτσιά. Σωριάζεται κάτω. Εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο ευχαριστούν από μέσα τους τον αμυντικό που αποβλήθηκε και κανείς δεν ασχολείται με το αν χτύπησε ο Νεϊμάρ.

Ένα ακόμα δύσκολο Π/Σ/Κ για τον Νεϊμάρ τελειώνει…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Πρώτη φορά σε τελικό

Η πόλη Λανούς λίγο έξω από το Μπουένος Άιρες είχε βάλει τα καλά της χθες το βράδυ. Η τοπική “Γκρανάτε” υποδεχόταν τη Ρίβερ Πλέιτ στον δεύτερο ημιτελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες. Έχοντας υποκύψει προς το τέλος του πρώτου ματς στο Μονουμεντάλ με γκολ του Σκόκο, έπρεπε να ανατρέψει το 1-0. Η ελπίδα όμως υπήρχε. Ήδη είχε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Ομάδα που Έχει Επίσημο Μπαλοναυαγοσώστη

Κι εσείς, όπως κι εκείνοι, ξέρετε πως η ζωή μας, με τον τρόπο που τη ζούμε, είναι μια φάρσα, όλοι είναι ικανοί να το παραδεχτούν, μα κανείς δεν το κάνει, γιατί ο καθένας έχει ανάγκη, επιπλέον, να προστατεύει μια προσωπική φάρσα. Κι εγώ το ίδιο φυσικά. Χουάν Κάρλος Ονέτι, Το Ναυπηγείο Η Ουρουγουάη με το […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

9 σχόλια σχετικά με το “Το δύσκολο παρασκευοσαββατοκύριακο του Νεϊμάρ”

  1. Ο/Η ctsakmalis λέει:

    Γειά στο στόμα σου!
    Είπαμε πολύ παπά τρώμε από τα κανάλια, λες και το ποδόσφαιρο είναι μόνο κουλτούρα… Μέσι, Ινιέστα, Νειμάρ… στο τέλος θα πάψουν να υπάρχουν αμυντικοί.
    Να είναι καλά τα παιδιά αλλά το παγκόσμιο ποδόσφαιρο έχει βγάλει και παιχταράδες όπως, Baresi, Maldini, Koeman, Davids, Keane, και άλλοι πολλοί… Σκληρές ομάδες όπως η Wimbledon με Vinnie Jones που μπορεί να μην την χώνευαν πολλοί αλλά είχε χαρακτήρα.
    Αμυντικός δεν είναι αυτός που δεν μπόρεσε να γίνει επιθετικός…

  2. Ο/Η ctsakmalis λέει:

    Ξέρω, ο Davids και ο Roi Keane δεν ήταν αμυντικοί αλλά διακρίνονταν για τα σκληρά και ίσως αντιαθλητικά μαρκαρίσματά τους. Όλοι τους μισούσαν αλλά τους ήθελαν στην ομάδα τους.

  3. Ο/Η jose λέει:

    Ρε παιδια μια ερωτηση?Ηταν κοκκινη καρτα το μαρκαρισμα?Γιατι μονος του πεφτει.Αντε να το δωσεις φαουλ αλλα ως εκει.

  4. Ο/Η GiannisIce λέει:

    Κάπου το πίτμπουλ ξεφυσάει απογοητευμένο γιατί δεν μπορεί να κλωτσήσει αυτός τον Νεϊμάρ.

  5. Ο/Η balkou λέει:

    Πάντως μέσα σ’όλα αυτά να κάνω μια επισήμανση: ωραία ντρίμπλα!

    ΥΓ Ο αμυντικός αυτός τι κοινό έχει με τους Μπαρέζι, Κούμαν, κλπ?

  6. Ο/Η Mr.Leon λέει:

    Αν μας βλέπει αυτή τη στιγμή ο πρόεδρος απο το τσιρκο Μεντράνο… Πρόεδρε,ρίξτα για Νευμάρ και βάλτον στο ίδιο κλουβί με το Ρομπίνιο και τις φώκιες…Μιλάμε για υπερθέαμα.

  7. Ο/Η panagos λέει:

    @balkou

    Δεν διαμαρτυρεται για την καρτα,ε?

  8. Ο/Η charlie λέει:

    Ωραία ντρίπλα. Είναι άγραφος νόμος στη Βραζιλία ότι αν κάνει πολλά (και πολύ προκλητικά) τσαλίμια θα φας κλωτσιά (αν σε προλάβουν). Εδώ δεν ήταν καν γερή. Δεν έγινε τίποτα.

    *Με ελικόπτερο κατέβηκε ο Πελέ;; Και λίγο ήταν. Θα έπρεπε να κατέβει με διαστημόπλοιο και να κρατάει (σε μεγάλο σάκο) τα Λιμπερταδόρες και τα Διηπειρωτικά του ’62 και του ’63

  9. Ο/Η Elaith λέει:

    Ντυμένος Άγιος Βασίλης;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *