Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Νεράκι που κάνει καλό στην καρδιά

Το κλάμα που έρχεται από τα μέσα των ανθρώπων που πιστεύουν ότι απογοήτευσαν μια συνοικία ή μια πόλη, είναι πολύ διαφορετικό από τον σπαραγμό αυτών που νιώθουν ένα ολόκληρο έθνος να πέφτει από τις πλάτες τους.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Europa League, Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Έπεα πτερόεντα

Σεπτέμβριος 2011 Η Έβερτον ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την Μάνστεστερ Σίτι του Μαντσίνι έχοντας ένα πολύ καλό σερί εναντίον της. Είναι όμως μια χρονιά που η Σίτι έχει ξοδέψει πολλά χρήματα. Ο Ντέιβιντ Μόγιες κάνει μια δήλωση που μένει ιστορική (και θυμίζει λίγο την περίφημη δήλωση Φερέρ για ποδήλατα και τανκς): “Είναι σαν να πηγαίνουμε σε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η αγκαλιά της ψυχής

 Στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων έχουν μείνει πολλές στιγμές χαραγμένες. Στιγμές χαράς και στιγμές λύπης. Το πρόσωπο του Μπάτζιο μετά το χαμένο πέναλτι το 1994, η… επίθεση του Ντιέγκο στην κάμερα μετά το γκολ επί της Ελλάδας, στιγμές που δεν ήταν αναγκαστικά κάποιο γκολ. Ένας παίκτης με τα αίματα στη φανέλα, τα δάκρυα κάποιου άλλου. […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

26 σχόλια σχετικά με το “Νεράκι που κάνει καλό στην καρδιά”

  1. Ο/Η Termite λέει:

    Να βάλετε και το βιντεο που σπαράζει ο munain… απιστευτα συγκινητικό

  2. Ο/Η tre1926 λέει:

    απιστευτες σκηνες απο σεμνους ποδοσφαιριστες που αγαπανε και το ποδοσφαιρο αλλα και την ομαδα

  3. Ο/Η fanis λέει:

    @tre1926

    Για αυτό οι μισοί έχουν ήδη κλείσει σε άλλη ομάδα.

  4. Ο/Η ausencia λέει:

    @fanis:

    α) Το ένα δεν αναιρεί αναγκαστικά το άλλο, οπότε το σχόλιο καταχωρίζεται στα «προκλητικά άνευ λόγου», εντούτοις με την ευκαιρία…

    β)… για πες μας ποιοι έχουν κλείσει και που, να μάθουμε κι εμείς που δεν έχουμε πληροφορίες «από μέσα».

  5. Ο/Η fanis λέει:

    Γιορέντε,Μουνιαίν,Χάβι Μαρτίνεθ, Άντερ Ερέρα,Όσκαρ Ντε Μάρκος και Ιτουράσπε. είναι ήδη ψηλά στην λίστα της Μπαρτσελόνα,της Σίτυ και της Ρεάλ,λες να αρνηθούν;

  6. Ο/Η ausencia λέει:

    «είναι ήδη ψηλά στην λίστα της» μπλα μπλα μπλα… Είδες που «μαρτυράς χωρίς ξύλο» και αποδυναμώνεις μόνος σου το «επιχείρημά» σου;

  7. Ο/Η fanis λέει:

    Κοίταξε να δείς,επειδή μάλλον είσαι φορτωμένη,να σου το πώ αλλιώς.Δεν τρέφω κανέναν σεβασμό σχεδόν σε καμία ομάδα και σχεδόν σε κανέναν παίκτη,είτε το πιστεύεις,είτε όχι,το παιχνιδάκι αυτό που λέγεται ποδοσφαίρο είναι χρόνια τώρα ξεπουλημένο,(δεν είμαι λάτρης του παρελθόντος),το παρακολουθώ στενά το συγχρονο ποδόσφαιρό κατά 90% από ξένα σάιτς που είναι πολύ πιό ενημερωμένα από τα δικά μας,αν θεωρείς μπλα-μπλα το ESPN το EUROSPORT το ISFA το footytube το Football 365 το Soccernet και πολλά άλλα, τότε αρκέσου στον νόβα σπόρ.Στο φινάλε αν θες να μιλήσουμε και γηπεδικά,τον Γιορέντε που έχεις κοτσάρει γιατί να τον σεβαστώ περισσότερο από τον Φαλκάο που έχει πάρει δύο Γιουρόπα μόνος του,αλλά ξέρω οι μικροί ήρωες πουλάνε,ειδηκά σε αυτούς που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο μια φορά το χρόνο.Τα μαρτυράς χωρίς ξύλο εκτός από αντιαισθητικά είναι και χαζά,όπως και οι ειρωνίες.

  8. Ο/Η fanis λέει:

    Υ.Γ.
    Ξέρεις,και οι παίκτες της Ατλέτικο κλαίγανε,αλλά τι σημασία έχει;ένα χαζοκύπελο πήρανε.

  9. Ο/Η Elaith λέει:

    Ακόμα και οι 11 να έκλεισαν γιατί αναιρεί το γεγονός να αγαπούν την ομάδα τους;

    Επίσης αυτό που ότι δεν μας αρέσει, αρέσει μόνο σε άσχετους που ασχολούνται μια φορά το χρόνο με το ποδόσφαιρο έχει γίνει αρκετά ιλαρό.

  10. Ο/Η fanis λέει:

    Δεν απευθυνόμουν σε εσένα αλλά στον συντάκτη του πόστ.Τέλος πάντων για να μην το κουράζουμε και επειδή και οι τσαμπουκάδες στο πρόγραμμα είναι,θεωρώ εντελώς ανφέρ να ασχολούμαστε με την Μπιλμπάο στον συγκεκρημένο αγώνα από την στιγμή που η Ατλέτικο έπαιξε μπαλάρα και επιθετικά και αμυντικά σε όλο τον αγώνα.Αν θέλεις την γνώμη μου,όχι δεν την αγαπάνε,η αγάπη για κάτι δεν μικραίνει ή μεγαλώνει με το χρήμα.Μπορεί να αγαπάνε το ποδόσφαιρο και να έχουν φιλοδοξίες,κάτι το οποίο είναι μια χαρά αλλά ας μην ηρωποιούμε την Αθλετικ,που συμπαθέστατη είναι αλλά όλος αυτός ο μύθος περί Βασκωνίας και κ.τ.λ. είναι πολύ βαρετός.
    Και μια σκέψη της στιγμής,ίσως τον μόνο παίκτη που θα ηρωποιούσα θα ήταν ο Τζέραρντ ή Ντελ Πιέρο,ο καθένας για τους δικούς του λόγους.

  11. Ο/Η Elaith λέει:

    Δεν είπα ότι απευθύνθηκες σε μένα. Γενικό σχόλιο έκανα.

    Επίσης δεν νομίζω ότι μείωσε κανείς την Ατλέτικο ή δεν αρέσει σε κάποιον ο Φαλκάο π.χ. Τουλάχιστον σε εμένα είναι αρκετά συμπαθής σαν ομάδα και θεωρώ τον Φαλκάο παιχταρά.
    Κατά σύμπτωση είχα βρει μια ωραία φωτογραφία από χθες του Φαλκάο και έλεγα να τη βάλω, απλά δεν πρόλαβα να γράψω κάποια πράγματα που ήθελα. Το να κρατάμε κάτι διαφορετικό ο καθένας από το παιχνίδι δεν είναι παράξενο. Ούτε γράφουμε 100 κείμενα κάθε μέρα, άλλωστε για να ενημερώνεσαι έχεις να διαβάσεις αρκετά ξένα σάιτ. Μπορεί να περάσουν ματς που να τα συζητάει όλος ο κόσμος και να μη γραφτεί τίποτα και να γράψουμε κάτι που θα σχολιάζουμε το παγωτό του Μέσσι ή μια Αργεντινοβραζιλοβολιβία. Δεν είναι ανφέαρ σε κάποιον.

    Επίσης γι’ αυτό που λες για την Μπιλμπάο και την μόδα (σε κάποιο άλλο σχόλιο), υπάρχει ένα παλιό κείμενο εδώ πέρα:
    http://www.sombrero.gr/2009/03/h-%CE%B1%CE%B8%CE%BB%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CF%89%CE%BD/

  12. Ο/Η fanis λέει:

    Τουλάχιστον εσύ ειρωνεύσαι πιό έξυπνα.Ναί το έχω διαβάσει το κείμενο μιας και ο ντουέντες ξέρει πολύ καλά το Ισπανικό ποδόσφαιρο και δη τα πέρι Βάσκων.Δεν έχω επίσης κανέναν λόγο να αμφισβητίσω ότι ήθελες να γράψεις για τον Φαλκάο,αυτό που μου τη σπάει όμως ρε φίλε είναι ότι συντάκτες τύπου αουσέντσια κάνουν κακό σε ένα κατά τα άλλα καλοστημένο αθλητικό μπλογκ,άσχετα αν πολλά κείμενα τα θεωρώ μέινστρημ.

  13. Ο/Η tre1926 λέει:

    @fanis δεν αμφιβαλω οτι καποιοι θα φυγουν απο την Αθλετικ. μπορει να κλαιγανε ακομα και για αυτο. γιατι θελαν μια τελευταια καλη αναμνηση. ενα Κυπελλο!

  14. Ο/Η Elaith λέει:

    Δεν ειρωνεύτηκα καθόλου. Τα δικά σου λόγια μετέφερα για την ποιότητα των κειμένων εδώ μέσα. Παγωτό Μέσσι και γκολάσος. Το οποίο να σου πω την αλήθεια το βρίσκω κομματάκι άδικο, αλλά δε γαμείς…

    Από εκεί και πέρα σεβαστή η γνώμη σου (όπως είδες μπορείς να λες ότι θέλεις χωρίς να σου την πέφτει κανείς), αλλά εγώ προσωπικά δεν βρίσκω τίποτα κακό σε συντάκτες “τύπου αουσένσια”. Βασικά δεν ξέρω και ποιος είναι ο τύπος αυτός.

    Τώρα τι είναι μέινστριμ και τι εναλλακτικό στο ποδοσφαιρικό μπλόγκινγκ δεν το ξέρω. Μπορώ να σου πω για την μουσική σίγουρα, αλλά είναι άλλη κουβέντα.

  15. Ο/Η Telis λέει:

    Φανη εσυ ρε φιλε η εισαι τρολ και μας δουλευεις ψιλο γαζι(σε εχω δει και αλλου που κραζεις) η δε σου αρεσει καθολου μα καθολου το ποδοσφαιρο…κι αν οπως λες ειναι ξεπουλημενο, γιατι ρε χρυσε μου ανθρωπε εξακολουθεις να σχολιαζεις και να ασχολεισαι εστω και μπαινοντας σε ξενα σαιτ που ειναι πολυ πιο ενημερωμενα απ’τα δικα μας.

  16. Ο/Η Telis λέει:

    αν εισαι τρολ παντως εισαι μεγας.

  17. Ο/Η panagos λέει:

    Kαλα,κι εγω θεωρω το ποδοσφαιρο (και τον αθλητισμο γενικοτερα) ξεπουλημενο και εμπορευματοποιημενο,δεν σημαινει οτι θα κοψω και το γηπεδο επειδη εσυ διαφωνεις με κατι που ειναι η σκληρη και δυσαρεστη πραγματικοτητα…

    Προφανως και συμπαθουμε μπιλμπαο (εχουμε και αριστερες καταβολες γαρ) αλλα η τακτικη της ατλετικο ηταν για να διδασκεται,ο δασκαλος τον ηπιε κανονικοτατα απο τον σιμεονε…που τους βρηκε αυτους τους αμυντικους χαφ ρε,μιλαμε για παιχταρες,παιζει να κανανε 30 χιλιομετρα μαζι κι οι δυο…

    Φαλκαο μεγαλο σεντερφορ,πρεπει να τον παρει αμεσα η ρεαλ η η λιβερπουλ,χαραμιζεται σε τετοιες ομαδουλες…

  18. Ο/Η ausencia λέει:

    Καλησπέρα, είμαι ο «τύπου αουσέντσια» κι έχω σπουδάσει τα τρολς. Όποιος δεν κατανοεί γιατί για κάθε Φαλκάο υπάρχει ένας Γιορέντε κι έχει κάψα στα δάκτυλα, δεν θα πειστεί για τίποτα κι από κανέναν. Enough’s enough, αρκετά ξεστρατίσαμε από το θέμα.

  19. Ο/Η The Stig λέει:

    Εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί η Bilbao είναι συμπαθητική σε όσους έχουν πιο αριστερή ιδεολογία. Δεν είναι αναρχικοί, εθνικιστές που ζητάνε την αυτονομία τους είναι. Ούτε είναι υπό την τυραννία των Ισπανών, αντίθετα η Βασκωνία είναι αυτοδιοίκητη και έχει μεγαλύτερη ανάπτυξη από κάθε άλλη περιφέρεια της Ισπανίας. Οπότε δεν φαίνεται κανένα σημάδι ισπανικού ζυγού. Πιο πολύ να χουμε να λέμε.

  20. Ο/Η fanis λέει:

    Όποιος δεν συμφωνεί με κάτι δεν σημαίνει ότι είναι τρολ,και πού ξέρω ότι και εσύ δεν είσαι τρολ ρε αουσένσια την στιγμη που ο ελιάθ που γράφετε στο ίδιο μπλογκ δεν σε ξέρει καν απ’ότι είπε.Συγνώμη που σου χάλασα το απκλειστηκό θέμα.Επίσης ο Στινγκ λέει κάτι που ήθελα να πω αλλά δεν είπα για να μην γίνει χειρότερο το πράγμα,και συμφωνώ μαζί του 100%.Ούτε είπα ότι πρέπει να ‘κόψουμε’ το ποδόσφαιρο,απλά είναι κάτι αρκετά ασήμαντο για να τρελενόμαστε.Ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο στοιχηματικά,κάτι που με κάνει να το έχω απομυθοποιήσει χρόνια τώρα.

  21. Ο/Η Elaith λέει:

    Ώπα, παρεξήγησις. Δεν είπα ότι δεν ξέρω ποιος είναι ο ausencia. Δεν μπαίνει όποιος θέλει και γράφει, δεν είμαστε κολεκτίβα.
    Είπα ότι δεν ξέρω ποιος είναι ο “τύπος ausencia”, απαντώντας στο “συντάκτες τύπου ausencia”.

    Over and out.

  22. Ο/Η fanis λέει:

    Πάσο!Αλλά παραμένει κακός συντάκτης από την στιγμή που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του,και αφού δεν είστε κολεκτίβα,θα είστε συνεργάτες ή συνάδελφοι,οπότε καλό θα ήταν να κάνετε μια μίνι σύσκεψη για να χαράξετε την γραμμή σας.Πιό φιλική στον αναγνώστη και σχολιαστή.

  23. Ο/Η panagos λέει:

    Καλα,δεν το εχω ψαξει και ιδιαιτερα,αλλα νομιζω πως ειχανε τραβηξει αρκετα απο τη δικτατορια του φρανκο λογω του οτι στον εμφυλιο ηταν με τους δημοκρατικους.Σιγουρα παντως δεν ειναι πιο ανεπτυγμενη απο αλλες περιοχες της ισπανιας,σε αυτο εχω προσωπικη αποψη,πριν δυο χρονια ειχα παει ισπανια.

  24. Ο/Η tullamore λέει:

    @The Stig

    Πόλεις και χωριά στη Βασκωνία είχαν καεί και καταστραφεί ολοσχερώς επί Φράνκο. Θα έχεις ακουστά για την Γκερνίκα, φαντάζομαι. Η Βασκωνία ήταν προπύργιο αντίστασης κατά του φασίστα Φράνκο.

    Επιπλέον, επειδή δεν έχεις πολύ άδικο αναφορικα με το “εθνικιστές”, πρέπει να διαχωρίζουμε τον “εθνικισμό” που έχει να κάνει με την ανεξαρτησία και ελευθερία μια χώρας (Βλεπε Ιρλανδία και Β.Ιρλανδία).
    —————————————————
    Τώρα όσον αφορά στην Αθλέτικ, νομίζω ότι η παράθεση με τον “νεοέλληνα” που γουστάρει να ταυτίζεται με μειονότητες και λαούς ταλαιπωρημένους, είναι η απάντηση.
    Ένα λάθος υπάρχει σε αυτό που λέει ο fanis, κατά τη γνώμη μου. Ο “μυθος” είναι της Μπαρσελόνα. Η Αθλέτικ μια χαρά “αντιστέκεται”.

  25. Ο/Η Rasko λέει:

    Μετά τα posts-κόλαφο του -έφηβου του- Φάνη και την αδιάσειστη επιχειρηματολογία γιατί ο ausencia είναι τόσο κακός blogger, δεν μου έχει μείνει τίποτα παρά να σας παρακαλέσω ω ευγενείς μεγαλοαρχισυντάκες του sombrerο (που δεν είναι το soccernet αλλά προσπαθεί, προβάλλοντας συνέχεια mainstream θέματα) να τον κρατήσετε, έστω και μόνο για το cool nick…

    [youtube http://www.youtube.com/watch?v=X74qN9RCAAU&w=640&h=360%5D

  26. Ο/Η Elaith λέει:

    Θα συζητηθεί στο επόμενο Δ.Σ. μαζί με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

    ΥΓ Κομματάρα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *