Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ο Αρσέν Βενγκέρ και η Στόουκ Σίτι

Ο Αρσέν Βενγκέρ είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους εν ενεργεία προπονητές. Παράλληλα όμως είναι για πολλούς Άγγλους και ένας από τους πιο αντιπαθείς αντιπάλους. Ίσως η γαλλική του καταγωγή, ίσως η γκρίνια του, ίσως το γεγονός ότι οι Γκάννερς έχουν αρκετούς αντιπάλους που δεν τους συμπαθούν έχει ως αποτέλεσμα μια γενικότερη εχθρότητα απέναντι στον Βενγκέρ από αρκετό κόσμο.

Μια από τις μεγαλύτερες κόντρες του Βενγκέρ όμως είναι αυτή που έχει με την Στόουκ. Ο Βενγκέρ διαμαρτύρεται συχνά για τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται η Στόουκ (καθώς είναι κλασσική αγγλική ομάδα που παίζει με “φίζικαλ” γκέιμ) και το 2010 είχε οδηγήσει στον σοβαρό τραυματισμό του Άαρον Ράμσει ο οποίος είχε σπάσει το πόδι του μετά από τάκλιν παίκτη της Στόουκ. To 2008 o Βενγκέρ είχε χάσει 2-1 στο Μπριτάνια Στάντιουμ και μαζί είχε χάσει τον Γουόλκοτ και τον Αντεμπαγιόρ από το επόμενο ματς της Άρσεναλ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο προπονητής της Άρσεναλ είχε διαμαρτυρηθεί έντονα και είχε προτείνει να φέρει και φωτογραφίες με τα μελανιασμένα σώματα των παικτών του για να αποδείξει τα λεγόμενά του.

Το 2009 τα βάζει με τον Ρόρι Ντέλαπ. Αυτή τη φορά όχι για το σκληρό παιχνίδι της Στόουκ, αλλά για το σύστημά της με το οποίο ο Ρόρι Ντέλαπ (σχολικός πρωταθλητής στο ακόντιο) εκτελεί τα πλάγια από παντού με τόση δύναμη που φέρνει την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή. Ο Βενγκέρ είχε φτάσει μάλιστα μέχρι του σημείου να ζητήσει την κατάργηση των πλαγίων και την αντικατάστασή τους από χτυπήματα με τα πόδια. To 2010 πάλι ο Αλσατός είχε μιλήσει για “τακτικές ράγκμπι” των παικτών της Στόουκ απέναντι σε τερματοφύλακες (μετά από ένα συμβάν με τον τερματοφύλακα της Τότεναμ Γκόμες). Κατά διαβολική σύμπτωση η Άρσεναλ είχε και πάλι υποστεί οδυνηρή ήττα με 3-1.

Φέτος για μια ακόμα φορά η Άρσεναλ δεν τα κατάφερε και έφυγε με το 1-1 από την έδρα της Στόουκ. Οι οπαδοί της σαν καλά τρολλς δεν σταμάτησαν λεπτό να τα βάζουν με τον Βενγκέρ, με αποκορύφωμα μια φάση στην οποία ο Αρσέν διαμαρτυρήθηκε και όλη η κερκίδα από πίσω του άρχισε να τον μιμείται. Μεγάλο σουξέ γνώρισε και το σύνθημα: “Let’s all do the Wenger” συνοδευόμενο από χαρακτηριστικές κινήσεις.

Ο Βενγκέρ φυσικά και δεν άφησε έτσι την κατάσταση καθώς μετά το τέλος του αγώνα έκανε δηλώσεις λέγοντας:

“Είναι εύκολο να κάθεσαι στις κερκίδες και να προσβάλλεις. Δεν είμαι υπεύθυνος εγώ για την συμπεριφορά τους. Αν θέλουν να το σταματήσουν, είναι εύκολο να το κάνουν. Μπορείς να απομονώσεις κάθε πρόσωπο στις κερκίδες. Μερικές φορές όταν φεύγω από το γήπεδο στο τέλος του αγώνα και ο κόσμος είναι οργισμένος και γεμάτος μίσος σκέφτομαι ότι θα ήθελα να βγάλω μια φωτογραφία και να την στείλω σπίτι τους να τη δουν οι γιοι τους και οι κόρες τους και να δούμε μετά αν την επόμενη εβδομάδα θα το ξαναέκαναν ή θα ήταν περήφανοι γι’ αυτό.”

Οι ανταλλαγές δηλώσεων βέβαια δεν σταματάνε εκεί, καθώς εκτός όλων των άλλων οι οπαδοί της Στόουκ γιούχαραν και τον Ράμσει, λες και αυτός έφταιγε για το σπασμένο του πόδι. Ο προπονητής της Στόουκ, θυμίζοντας περισσότερο Έλληνα πρόεδρο δεν θέλησε να τα βάλει με τους οπαδούς του και όταν ρωτήθηκε για τις αποδοκιμασίες στον Ράμσει έκανε την επική δήλωση: “Δεν άκουσα κάτι γιατί άκουγα τους οπαδούς της Άρσεναλ που αποδοκίμαζαν τον Σόκρος”, όπου Σόκρος ο παίκτης που είχε σπάσει το πόδι του Ράμσει. Άλλωστε και παλιότερα οι της Στόουκ δεν άφηναν αναπάντητες τις διαμαρτυρίες του Βενγκέρ, κατηγορώντας ούτε λίγο, ούτε πολύ τους παίκτες της Άρσεναλ ότι δεν είναι αρκετά άντρες για να παίζουν ποδόσφαιρο. Ο Αλσατός προπονητής πάντως, δεν βρήκε συμπαραστάτη αυτή τη φορά ούτε στον Γκάρι Λίνεκερ, που από την εκπομπή Match of the Day (την Αθλητική Κυριακή ας πούμε της Αγγλίας), φρόντισε απλά να μιμηθεί τον Βενγκέρ:

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αγγλικό πρωτάθλημα, βιντεοθεραπεία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Χαμένοι στη μετάφραση των αριθμών

Αν υπάρχει κάτι για το οποίο πραγματικά  χαίρομαι φέτος στην Πρέμιερ Λιγκ είναι πως οι ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα είναι ομάδες που παρουσιάζουν ελκυστικό, και επιθετικό, ποδόσφαιρο. Σίγουρα το βασικό ζητούμενο, για όλους, είναι η νίκη και οι βαθμοί, αλλά όταν αυτά συνδυάζονται και με όμορφο παιχνίδι τότε όλα γίνονται […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μπορώ να χάσω το κεφάλι μου γιατί ξέρω πού είναι η καρδιά μου

Αυτός είναι ο τίτλος του παραπάνω βίντεο γυρισμένο από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούλιο στο Ροζάριο της Αργεντινής. Είναι ένα καλομονταρισμένο σύνολο εικόνων και στιγμών από την πορεία της Νιούελ’ς για το πρωτάθλημα που κατέκτησε στην Αργεντινή, αλλά και από την άτυχη πορεία της στο Κόπα Λιμπερταδόρες που σταμάτησε στην διαδικασία των πέναλτι στην ημιτελική […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *