Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Το Euro και οι Πολωνοί οπαδοί

Το φετινό Euro χωρίς να έχει ξεκινήσει καν ακόμα, αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Δεν είναι μόνο το γνωστό θέμα με το μποϊκοτάζ της Ουκρανίας (η Τιμοσένκο τελικά βγήκε από τη φυλακή για να δει έναν Γερμανό γιατρό για τα προβλήματά της στην μέση), αλλά και τα σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζει η Πολωνία. Αυτή τη φορά τα προβλήματα έχουν να κάνουν με το εσωτερικό της και πιο συγκεκριμένα με τους Ultras της χώρας που αντιτίθενται στο Euro.

Τελευταία μεγάλη είδηση αυτή για τα τεράστια “ηχητικά” κανόνια (!!) που θα χρησιμοποιήσει η αστυνομία της Πολωνίας για να αντιμετωπίσει τους χούλιγκανς. Η είδηση δημοσιεύεται από την Sun μαζί με άλλα αρκετά τρομακτικά σενάρια που αρμόζουν σε μια ταμπλόιντ που σέβεται τον εαυτό της.

Οι φήμες αυτές λένε ότι οι Πολωνοί χούλιγκανς θα καταστρέψουν το γήπεδο το οποίο θα έχει ως έδρα η αγγλική ομάδα (μάλιστα με άλογο και ένα άροτρο !!!) για τις προπονήσεις της. Οι οπαδοί διαμαρτύρονται γιατί η Χούτνικ της Κρακοβίας αναγκάζεται να παίζει αλλού, μέχρι να επισκευαστεί το γήπεδό της, ώστε να είναι αρκετό για τους σταρ της εθνικής Αγγλίας. Πάνω στον χαμό, γκρεμίστηκαν και τα γράμματα που έγραφαν το όνομα της ομάδας πάνω από τον πίνακα με αποτέλεσμα οι αντιδράσεις των Πολωνών να γίνουν πιο έντονες. (οι Άγγλοι βέβαια τα έχουν με την ομάδα τους που θα προπονείται περίπου 900 χιλιόμετρα μακρυά από εκεί που θα παίξει, καθώς αγωνίζεται στην Ουκρανία, αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση).

Δεν είναι όμως τα πράγματα τόσο απλά, όσο οι αντιδράσεις μερικών οπαδών μιας ομάδας 4ης Εθνικής (που στο κάτω κάτω, οι Άγγλοι τους φτιάχνουν και το γήπεδο). Ο μεγάλος πόλεμος που μαίνεται είναι μεταξύ των Ultras και της κυβέρνησης της χώρας. Ένας πόλεμος που έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου 2 χρόνια. Ο χουλιγκανισμός στην Πολωνία είναι πολύ έντονος (πρόσφατα είχαμε δει και τα ρατσιστικά πανό) και η κυβέρνηση κατηγορεί τους χούλιγκανς για συμμετοχή σε συμμορίες, σε κυκλώματα ναρκωτικών και πορνείας, σε ληστείες και διάφορα άλλα. Πολλές συλλήψεις έχουν γίνει και αρκετοί οπαδοί της Ρουχ Χορζόφ, της Κατοβίτσε, της Γιαγκελόνια και άλλων ομάδων βρίσκονται πίσω από τα σίδερα.

Οι οπαδοί από την άλλη πλευρά κάνουν λόγο για στημένες συλλήψεις και για μια προσπάθεια των οργανωτών να καλύψουν την προβληματική τους προετοιμασία (πολλά έργα δεν έχουν γίνει και ούτε πρόκειται να γίνουν) με το θέμα των οπαδών. Ακόμα αντιδρούν σε όλες αυτές τις προσπάθειες του “modern football” που περιέχουν αυστηρές τιμωρίες για βεγγαλικά, choreo, ακόμα και για να είναι κάποιος όρθιος ή να κολλάει αυτοκόλλητα της ομάδας του. Οι αντιδράσεις αυτές ποικίλουν από αποχή από το γήπεδο μέχρι συνθήματα και πανό. Το πρόβλημα είναι και πολιτικό, καθώς έχει να κάνει με τον πρωθυπουργό και τη νέα κυβέρνηση της χώρας, αλλά και τα ΜΜΕ. Οι οπαδοί υποστηρίζουν ότι όλοι αυτοί μαζί έχουν βάλει ως στόχο τους οπαδούς και κάνουν τρομερή προπαγάνδα εναντίον τους.

Το θέμα είναι πώς θα εξελιχθεί αυτό κατά τη διάρκεια του Euro, καθώς οι οπαδοί έχουν υποσχεθεί ότι θα κάνουν ότι μπορούν ώστε να ακουστούν και να σαμποτάρουν το δόλιο Euro 2012 που κανείς δεν φαίνεται να το θέλει…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Euro 2012

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *