Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Δάκρυα, χαρές και αγωνία μία αγωνιστική πριν το τέλος

Μπομπονέρα, Μπουένος Άιρες

Μπορεί πριν λίγες μέρες η Ουνιβερσιδάδ να υπέκυψε στο νόμο του Μπομπονέρα, η Άρσεναλ του Σαραντί όμως φαίνεται να είναι… εκτός νόμου. Την προτελευταία και κρίσιμη αγωνιστική του πρωταθλήματος κέρδισε με 0-3 την Μπόκα σοκάροντας όλη τη χώρα. Η Άρσεναλ χτυπώντας στις αντεπιθέσεις και δείχνοντας πολύ καλύτερη ειδικά στο Α’ ημίχρονο, κέρδισε σχετικά εύκολα το μέχρι χθες φαβορί για το πρωτάθλημα.

Εστάδιο Χοσέ Αμαλφιτάνι, Μπουένος Άιρες

Η Βέλεζ που αφού έμεινε εκτός Λιμπερταδόρες, έμεινε και εκτός πρωταθλήματος αντιμετώπιζε την ομάδα έκπληξη την Τίγκρε του γνωστού μας Αρουαμπερένα. Ο “φονιάς” μπήκε δυνατά και έχανε τη φάση την μία πίσω από την άλλη, με τον τερματοφύλακα της Βέλεζ Μπαροβέρο να έχει κατεβάσει τα ρολά. Ο “Κινέζος” Λούνα όμως (o οποίος φέρνει λίγο στον ντι Ματέο) σκόραρε το 11ο γκολ του για φέτος και μάλιστα με μια όμορφη vaselina.

Στην ερώτηση “τώρα τι γίνεται;” η απάντηση δεν είναι απλή. Μια αγωνιστική πριν το τέλος έχουμε: Άρσεναλ-Τίγκρε 35 και Μπόκα 33. Υπάρχουν δηλαδή πιθανότητες να έχουμε ακόμα και τριπλή ισοβαθμία ! Και φυσικά σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, η Τίγκρε την ίδια στιγμή που είναι πρωτοπόρος μάχεται για την σωτηρία της, καθώς στην Αργεντινή μετράνε τα αποτελέσματα των τριών τελευταίων ετών για τον υποβιβασμό. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα γνωστά: η Τίγκρε μπορεί την ίδια στιγμή να πάρει το πρωτάθλημα και να υποβιβαστεί (!!). Αυτό που χάνει είναι η δυνατότητα να αγωνιστεί στο Κόπα Λιμπερταδόρες. Το πολύ σατανικό θα ήταν να παίξει μπαράζ τόσο για το πρωτάθλημα (σε μια τριπλή ισοβαθμία π.χ.), όσο και για τον υποβιβασμό. Μόνο στην Αργεντινή…

Δημοτικό Στάδιο Λα Πλάτα, Λα Πλάτα

Η Εστουδιάντες κέρδισε την Ολίμπο με 1-0 στην έδρα της, σε ένα παιχνίδι που το αποτέλεσμα δεν είχε καμία σημασία. Σημασία για όλους είχε το τελευταίο παιχνίδι του τεράστιου Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν μπροστά στο κοινό της αγαπημένης του Εστουδιάντες. Ένας αθλητής με πρωτάθλημα Ιταλίας (με δυο διαφορετικές ομάδες), κύπελλο Ιταλίας, ΟΥΕΦΑ, ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, πρωτάθλημα Αγγλίας, πρωταθλήματα Αργεντινής και φυσικά Λιμπερταδόρες. Ο Βερόν σε μια έντονα φορτισμένη ατμόσφαιρα εγκατέλειψε το γήπεδο μέσα σε αποθέωση.

“Τελειώνει ο ποδοσφαιριστής, γεννιέται ο θρύλος” έγραφε ένα τεράστιο πανό. “Ο γέρος μου έλεγε ιστορίες για το πώς έπαιζε ο μπαμπάς σου, τώρα εγώ θα λέω στα εγγόνια μου ότι σε είδα να παίζεις, σε ευχαριστώ Μάγισσα” έγραφε ένα άλλο. Η Εστουδιάντες τον αποχαιρέτισε με μια μίνι γιορτή στην οποία μια.. μάγισσα κατέβηκε από την οροφή του γηπέδου κραδαίνοντας την κούπα του Λιμπερταδόρες και ο παίκτης αποχώρησε συγκινημένος…

Εστάδιο Ιντεπεντιέντε, Μπουένος Άιρες

Και αν στην Λα Πλάτα δακρύζουν για το αντίο του Βερόν, στο Μποέδο δακρύζουν γιατί η Σαν Λορένσο πάει για φούντο. Η Σαν Λορένσο έφερε λευκή ισοπαλία 0-0 με την Ιντεπεντιέντε, ένα αποτέλεσμα που βύθισε την ομάδα του Καρούσο Λομπάρντι και του Βίγκο Μόρτενσεν στη ζώνη του απευθείας υποβιβασμού.

Οι άσπονδοι φίλοι της Σαν Λορένσο ήδη έχουν αρχίσει να φτιάχνουν τα πόστερ τους (συνήθεια αργεντίνικη που την είδαμε και για τη Ρίβερ πέρσι), με το “φάντασμα της Β” να κάνει την εμφάνισή του στο γήπεδο της ομάδας. Όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική, αλλά η ιστορική Σαν Λορένσο δεν έχει την τύχη στα χέρια της.

Β’ Εθνική, γενικά

Τα πράγματα δεν είναι πιο ξεκάθαρα στην Β’ Εθνική της Αργεντινής πάντως. Εκεί τόσο η Ρίβερ, όσο και η Ροζάριο Σεντράλ αυτοκτόνησαν καθώς έχασαν και οι δύο. Έτσι, τώρα έχουμε Ρίβερ-Ινστιτούτο 70, Κίλμες-Ροζάριο 69 με ένα ματς να μένει και δυο ομάδες να ανεβαίνουν απευθείας (οι άλλες δυο παίζουν μπαράζ). Η Ρίβερ έχασε με 1-0 από την… Πατρονάτο, ενώ έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει λίγο πριν από την λήξη με τον Τσόρι να χάνει πέναλτι.

Η δε Ροζάριο Σεντράλ έπαιζε αργότερα και είχε την μεγάλη ευκαιρία να ξεπεράσει τη Ρίβερ και κατάφερε να χάσει εντός έδρας από την Τσακαρίτα με 1-3. Με βάση αυτά τα αποτελέσματα η Ρίβερ και η Ινστιτούτο έχουν την τύχη στα χέρια τους για την απευθείας άνοδο, αλλά μπορούμε να έχουμε ακόμα και μια τετραπλή ισοβαθμία (!!) στην 1η θέση κάτω υπό προϋποθέσεις.

Η τελευταία αγωνιστική αναμένεται με αγωνία σε πολλά μέτωπα.

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η ζωή αρχίζει στα 35

Όταν φτάνεις στον πάτο μπορείς πλέον μόνο να ανέβεις. Το σοκ του υποβιβασμού της Ρίβερ το 2011 ήταν τεράστιο για τους οπαδούς μιας από τις μεγαλύτερες ομάδες του πλανήτη. Η επιστροφή της στην Α’ Εθνική ήταν δύσκολη, η καζούρα από τους αντιπάλους τεράστια θυμίζοντας στιγμές του παρελθόντος, και οι προσπάθειες να κρατηθεί το φρόνημα ψηλά […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δάκρυα χαράς

Δεν έχει μόνο κλάματα  απογοήτευσης και δυστυχίας το ποδόσφαιρο. Αυτή είναι και η μαγεία του. A fan of Brazil’s Atletico Mineiro soccer club cried as his team beat Paraguay’s Olimpia club, 4-3 in a penalty shootout, Wednesday in Belo Horizonte, Brazil, winning its first Libertadores title. (Fernando Bizerra Jr./European Pressphoto Agency)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *