Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Παίζοντας ποδόσφαιρο για να ξεχνιέσαι

Η κυρία της παραπάνω φωτογραφίας (όπως ακριβώς εκείνες οι κυρίες του Περού) δεν έχει μεγαλεπήβολα πλάνα για ποδοσφαιρική καριέρα. Δεν θα σηκώσει κάποιο Μουντιάλ, ούτε κάποιο Κόπα Αμέρικα. Είναι απλά μια ακόμα γυναίκα που δουλεύει στις λαϊκές αγορές της Λα Παζ της Βολιβίας. Εκεί που ο Δήμος διοργανώνει το 2ο τουρνουά για γυναίκες πωλήτριες σε λαϊκές αγορές. Ένα τουρνουά που στόχος του είναι να έρθουν πιο κοντά οι εργαζόμενοι στις πλανόδιες αγορές της πόλης σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Οι καλές κυρίες αγωνίζονται σε ομάδες ανάλογα με προέλευσή τους (σε ποια λαϊκή αγορά ανήκουν) φορώντας μάλιστα κανονικές φανέλες ομάδων. Έπαθλα υπάρχουν για τις τέσσερις πρώτες ομάδες, για την… MVP του τουρνουά και την πρώτη σκόρερ. Και αν όλα αυτά σας φαίνονται αστεία, δεν είναι. Το τουρνουά αυτό είναι μια καλή αφορμή για να ξεχάσουν τα προβλήματά τους τα οποία δυστυχώς δεν είναι και λίγα. Για όσους ενδιαφέρονται παραθέτω ένα ντοκιμαντέρ περίπου 30 λεπτών από το 2008 που έχει να κάνει με τα προβλήματά τους και την κατάστασή τους:

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Γυναικείο ποδόσφαιρο, Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Έπεα πτερόεντα

Σεπτέμβριος 2011 Η Έβερτον ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την Μάνστεστερ Σίτι του Μαντσίνι έχοντας ένα πολύ καλό σερί εναντίον της. Είναι όμως μια χρονιά που η Σίτι έχει ξοδέψει πολλά χρήματα. Ο Ντέιβιντ Μόγιες κάνει μια δήλωση που μένει ιστορική (και θυμίζει λίγο την περίφημη δήλωση Φερέρ για ποδήλατα και τανκς): “Είναι σαν να πηγαίνουμε σε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *