Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Το ποδόσφαιρο είναι αντρικό άθλημα… Not

Ζούμε σε μια χώρα στην οποία οι γυναίκες σε μεγάλο ποσοστό είτε δεν ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, είτε ασχολούνται εντελώς επιδερμικά. Παρ’ όλα αυτά, θεωρώντας ότι αυτό είναι το φυσιολογικό, αγνοούμε ότι σε άλλα μέρη του κόσμου η κουλτούρα είναι τελείως διαφορετική και υπάρχουν γυναίκες που είναι φανατικές οπαδοί με όλη τη σημασία του όρου.

Μια ακόμα απόδειξη είναι το παρακάτω βίντεο από την Αργεντινή, το οποίο είναι από τα επικότερα που έχω δει (αν δεν σε ενοχλεί ο Μ.Ο. 35 βρισιές/λεπτό). Οι συμπαθείς κυριούλες δεν είναι αυτό που λέμε “καθωσπρέπει κυρίες”. Είναι μιας κάποιας ηλικίας και τις ενώνει η αγάπη για την ομάδα τους, την Μπάνφιλντ, την οποία παρακολουθούν όρθιες και κολλημένες στα κάγκελα (μασουλώντας και κάτι). Το φοβερό είναι ότι συνδυάζουν τη στήριξη για την ομάδα, με το μπινελίκι στον αντίπαλο, αλλά και gossip για τους παίκτες του εχθρού. Οι σκηνές είναι από τον αγώνα Μπάνφιλντ-Μπόκα στον οποίο οι ομάδες ήρθαν ισόπαλες 1-1 και τελικά δεν βοήθησε την Μπάνφιλντ να γλιτώσει τον υποβιβασμό. Αν κρίνουμε από προηγούμενα γεγονότα και από τα επεισόδια που έγιναν μετά τον υποβιβασμό της ομάδας, η Μπάνφιλντ πρέπει να έχει αρκετά τρελούς οπαδούς.

Παρεάκι για το γήπεδο

Το βίντεο μπορείς απλά να το βλέπεις χωρίς να καταλαβαίνεις τι λένε, αξίζουν μόνο και μόνο οι φάτσες, αλλά για ευκολία συγκεντρώσαμε μερικές από τις ατάκες τους γιατί το περιεχόμενο είναι ακόμα πιο θεϊκό:

“Έχουν μεγάλο κώλο. Όλο κερδίζουν με πέναλτι. Μόνο έτσι κερδίζουν”
“Και στο κύπελλο, έτσι κέρδισαν”
“Αυτός ο Σομόσα της Βέλες (σ.Σ. γιατί ξέρουμε και που έπαιζε παλιά ο καθένας, μπορεί να είναι τώρα στην Μπόκα, αλλά παλιά ήταν στη Βέλες), ίχο ντε πούτα. Εγκληματίας, απατεώνας.”

“Κλέφτη. Λωποδύτη ! Να επιστρέψεις το ψαλίδι που έκλεψες.
“Ποιος;” (ρωτάει η διπλανή κυριούλα)
“Ο Βιάτρι, ο Βιάτρι. Αυτός ο λωποδύτης.(σ.Σ. o Βιάτρι κατηγορείται για συμμετοχή σε ένοπλη ληστεία μαζί με τον αδερφό του , η ληστεία έγινε σε ένα… κομμωτήριο). Π.τάνας γιε, κλέφτη ! Έκλεψε το κομμωτήριο. Γύρνα πίσω το ψαλίδι που έκλεψες.”

“Πού πας ίχο ντε πούτα. Φανφαρόνε. Την π.τάνα που σε γέννησε. Ααα, πώς τον χτύπησε. Α, ίχο ντε πούτα. Κοίτα πώς το χτύπησε το παιδί (σ.Σ. γιατί υπάρχει και μητρικό φίλτρο μέσα μας παρ’ ότι βρίζουμε σαν λιμενεργάτες). Το χτύπημα που του έκανε ο κλέφτης. Ίχο ντε πούτα, την π.τάνα που τον γέννησε. Λωποδύτη.” (αρχίζουν και οι διπλανές τα ιχοντεπούτα)

“Ίχο ντε πούτα Ερβίτι. Ίχο ντε πούτα !”
“Κλαψιάρη” (η διπλανή κυρία που σιγοντάρει)
“Βγάλτους κάρτα τους π.τανας γιους. Πέταξέ τους έξω. Βγάλτους κάρτα.”

“Μην τον αγκαλιάζεις Λουκέτι (σ.Σ. τερματοφύλακας της Μπάνφιλντ που πέρασε από την Μπόκα και έχει κάποιες καλές σχέσεις με παλιούς συμπαίκτες) τον π.τάνας γιο!”

“Μην ξεχνάς ποιος σου έδωσε να φας. Τσβίτανιτς ! (σ.Σ. ο Νταρίο Τσβίτανιτς ξεκίνησε την καριέρα του από την Μπάνφιλντ και έπαιξε 5 χρόνια εκεί μέχρι να τον πάρει ο Άγιαξ) Μην ξεχνάς την Μπάνφιλντ ίχο ντε πούτα! Μην ξεχνάς ποιος σου έδινε να φας όταν δεν ήσουν τίποτα. Τσβίτανιτς. Ίχο ντε πούτα. Και τώρα νομίζεις ότι είσαι πάνω από όλους και τριγυρνάς με αυτή την π.τάνα, αυτή την τσούλα. Το παίζει γκόμενα του Τσβίταντις, κάνει την κυρία. Χαμένη.”  Γιατί ξέρουμε τα γκομενικά του Νταρίο.

Και όπως έγραψε και κάποιος: “Σε 3 λεπτά η κυρία είπε 18 φορές “ίχο ντε πούτα”, σε όλο το πρωτάθλημα πανηγύρισε 15 γκολ της Μπανφιλντ“. Η ιστορία όμως έχει και συνέχεια και μάλιστα με… ανατροπή. Μερικούς μήνες αργότερα ο Νταρίο Τσβίτανιτς βρέθηκε στο προπονητικό κέντρο της Μπάνφιλντ κατά τη διάρκεια των διακοπών του και έκανε εκεί προπόνηση με την παλιά του ομάδα. Η Μάρτα (το όνομα της κυρίας) ήταν παρούσα, κολλημένη και πάλι στο κάγκελο. Αυτή τη φορά όμως με τη διάθεση να ζητήσει συγγνώμη από τον παίκτη και να αυτοσαρκαστεί, καθώς έγινε viral σε όλη τη χώρα.

Still a better love story than Twilight

Συγχώρα με, συγχώρα με. Πότε θα γυρίσεις πίσω στη Μπάνφιλντ; Γύρνα γρήγορα Τσβίτα. Γύρνα γρήγορα στην Μπάνφιλντ. Πόσο ωραία κοπέλα έχεις, είναι μια κούκλα, μια κούκλα. Μην ακούς το αντίθετο.” Και φυσικά το κλου, η αγκαλιά του καλού παιδιού Τσβίτα με τη Μάρτα, σαν να είναι η αθυρόστομη θεία του. Με την Μάρτα να ζητάει συγγνώμη και από τον Τσβίτανιτς και από την κοπέλα του και να περιγράφει την ντροπή που ένιωσε όταν είδε τη φάτσα της στην τηλεόραση. Μέσα σε όλα αυτά, υπάρχει και η ατάκα της κυρίας Μάρτα για τον επιθετικό Ρικάρντο Νοΐρ, που τη γνώρισε από κοντά όταν ήρθε στην Μπάνφιλντ, δανεικός από την Μπόκα, και έντρομος τη ρώτησε: “Θα τα λες και σε μένα αυτά;” για να πάρει την απάντηση από την Μάρτα: “Όοοοχι, όσο είσαι στην Μπάνφιλντ όχι. Όταν είσαι στην Μπόκα ναι“. Η τρυφερή στιγμή έληξε με την κυρα-Μάρτα να στέλνει θερμούς χαιρετισμούς στην μαμά του Νταρίο, ναι αυτή που την έβρισε περίπου είκοσι φορές πριν ένα χρόνο. Ο Νταρίο πάντως φάνηκε να το απολαμβάνει όλο αυτό και να μην έχει θέμα με τα όσα άκουσε.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Στη Λατινική Αμερική το VAR δεν λύνει τα προβλήματα

Ξυπνάς ένα πρωί και βλέπεις τα σκορ του Λιμπερταδόρες στη φάση των 16. Σκέφτεσαι: “Αυτή η Ατλέτικο Μινέιρο και αυτή η Μπόκα έπαιξαν δυο ματς και δεν έβαλαν γκολ. 0-0 και τα δυο ματς, σκέψου βαρεμάρα”. Αν όμως παρακολουθείς τα γεγονότα (ή έστω διαβάζεις Σομπρέρο), υποψιάζεσαι ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Πριν πάμε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μπορώ να χάσω το κεφάλι μου γιατί ξέρω πού είναι η καρδιά μου

Αυτός είναι ο τίτλος του παραπάνω βίντεο γυρισμένο από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούλιο στο Ροζάριο της Αργεντινής. Είναι ένα καλομονταρισμένο σύνολο εικόνων και στιγμών από την πορεία της Νιούελ’ς για το πρωτάθλημα που κατέκτησε στην Αργεντινή, αλλά και από την άτυχη πορεία της στο Κόπα Λιμπερταδόρες που σταμάτησε στην διαδικασία των πέναλτι στην ημιτελική […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

5 σχόλια σχετικά με το “Το ποδόσφαιρο είναι αντρικό άθλημα… Not”

  1. Ο/Η Gia λέει:

    Δεν είναι κακό όταν βλέπεις μπάλα να περιμένεις και κανένα πλάνο του Xavi Alonso. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν παρακολουθείς τον αγώνα. Άλλωστε υπάρχουν και άντρες εκεί έξω που περιμένουν ένα πλάνο του Τζόρβα, πού είναι το κακό?

    Βλέπω ποδόσφαιρο, ειδικά τις μεγάλες διοργανώσεις, αλλά θεωρώ πως κάποιος που βάζει σε αναμονή όλη του τη ζωή για να μη χάσει αγώνα (ή εκπομπή της Τατιάνας, ή επεισόδιο Gormiti) έχει πρόβλημα.

    Αν και να σημειώσω ότι δεν μου αρέσει να βλέπω γυναίκες να παίζουν ποδόσφαιρο, νομίζω ότι έχουν άλλο κέντρο βάρους. Μπορεί να με ξενίζει η διαφορά στην κίνηση γιατί δεν έχω συνηθίσει.

    Υ.Γ. Το έχουν μεγάλο κώλο, μήπως αντιστοιχεί στο δικό μας κωλόφαρδοι?

  2. Ο/Η pgetsos λέει:

    εμενα η μανουλα μου βλεπει περισσοτερη μπαλα απο οτι ολοι οι συμμαθητες μου, μαζι! αγωνα δεν χανει :Ρ

  3. Ο/Η mitsmanen λέει:

    Μιλαμε η πιο βρωμοστομη Γιαγια,αυτη με το γαλαζιο μπουφαν, ειναι Θεα…αν με θελει για υιοθεσια,προσφερομαι.Να βλεπουμε ματσακια μαζι και να μπινελικωνουμε στερεοφωνικα.

  4. Ο/Η Elaith λέει:

    @Gia έχει διαφορά μια εκπομπή από έναν αγώνα. Αν είναι αγώνας της ομάδας της αγαπημένης ομάδας το καταλαβαίνω. Νομίζω κι οι περισσότεροι άντρες έτσι νιώθουμε για την ομάδα μας Τώρα αν φτάνεις στο σημείο να αφήνεις όλα τα άλλα στη ζωή σου για να δεις οποιονδήποτε αγώνα, ε ναι κάτι πάει στραβά.

    Ναι στο κωλοφαρδία αντιστοιχεί, αλλά το λέμε κι εδώ.

    @mits Εγώ πιστεύω ότι το μεγάλο ταλέντο είναι η γιαγιά δεξιά η οποία είναι σαν τον Στάθη Ψάλτη σε εκείνη την ταινία που κάνει τον ζητιάνο.

  5. Ο/Η mitsmanen λέει:

    Δεν θα τα χαλασουμε τωρα,οποια απο τις τρεις να ειναι μου κανει.Αν εχει κι ακρες για εισιτηρια της Αλμπισελεστε,εχω μεταναστευσει ηδη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *