Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Αναγνώριση αξίας

Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα θυμάστε ότι πρωταθλήτρια κόσμου στο γυναικείο ποδόσφαιρο είναι η Ιαπωνία. Ούτε ότι στον τελικό είχε κερδίσει τις Η.Π.Α. Το γεγονός και αυτό μόνο δείχνει πόσο αδιάφορο είναι το άθλημα, από την στιγμή που το κερδίζουν παραδοσιακά άμπαλες χώρες. Οι κατά τα άλλα συμπαθείς Γιαπωνέζες πάντως θα είναι παρούσες στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όπως φαντάζεστε έχουν μια ιδιαίτερη θέση στις καρδιές όλων των Γιαπωνέζων και κυρίως στους φορείς του αθλήματος της χώρας.

Λάθος φαντάζεστε. Οι 13 ώρες πτήσης προς το Παρίσι έγιναν με τις κοπέλες στην premium economy. Την ίδια στιγμή η ομάδα των αντρών U-23 που πιθανότατα η μεγαλύτερη επιτυχία στη ζωή τους θα είναι η ίδια η συμμετοχή στους Αγώνες ταξίδευαν business class απολαμβάνοντας όλα τα προνόμια. Οι κοπέλες φυσικά δεν έδωσαν τόπο στην οργή (γυναίκες είναι στο κάτω κάτω, πού ακούστηκε αυτό) με την Χομάρα Σάγουα (καλύτερη παίκτρια του κόσμου για το 2011 παρακαλώ) να δηλώνει εμφανώς ενοχλημένη: “Θα έπρεπε να είχε γίνει αντίστροφα, ακόμα και από πλευράς ηλικίας είμαστε μεγαλύτερες”.

Στην Ομοσπονδία πάντως δεν φαίνεται να ίδρωσε κανένα αυτί και η εξήγηση ήταν ότι οι άντρες είναι επαγγελματίες. Μάλιστα υποστήριξαν ότι επειδή ακριβώς οι γυναίκες πήραν το Μουντιάλ αναβαθμίστηκαν σε premium economy. Πιθανότατα αν είχαν χάσει τον τελικό να πήγαιναν στο Λονδινό με ΚΤΕΛ ντυμένες γκέισες.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Γυναικείο ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

It’s a man’s world

Το να είσαι γυναίκα και να παίζεις ποδόσφαιρο είναι ήδη μία υπέρβαση. Το να το κάνεις σε μια κοινωνία όπως αυτή του Αφγανιστάν είναι άθλος. Το παραπάνω βίντεο-ταινία μικρού μήκους παρουσιάζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της χώρας. Μιας εθνικής που προπονείται σε μια στρατιωτική βάση της Καμπούλ (καθώς οι […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η χειρότερη πρόταση γάμου όλων των εποχών;

Από την αρχή του μάταιου τούτου κόσμου το κατ’ ευφημισμόν ισχυρό φύλο κάνει ότι μπορεί για να κατακτήσει το υποτιθέμενο ασθενές φύλο. Μπρος στον έρωτα ξεχνάει αξιοπρέπεια, αυτοσεβασμό, ταπεινώνεται και υπομένει, όλα αυτά για να κερδίσει την καρδιά και αργότερα (από τότε που το κοινωνικό φαινόμενο του γάμου δημιουργήθηκε) το χέρι της αγαπημένης του. Στην […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Αναγνώριση αξίας”

  1. Ο/Η balkou λέει:

    Φυσικά και τη θυμόμαστε και καθόλου άμπαλη η Τζάπαν (σε άντρες και γυναίκες). Και το’δειξαν και με τα Ισπανά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *