Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Δεν ξεχνιέται το ρημάδι ούτε στα 51

Στο Σαν Χουάν μαζεύτηκαν πριν λίγες μέρες οι φίλοι του Αριέλ Ορτέγκα για να τον τιμήσουν, μιας και κρεμάει οριστικά τα παπούτσια του. Ανάμεσά τους τωρινοί παίκτες της Ρίβερ όπως οι Καβενάγκι και Τσόρι Ροντρίγκες, αλλά και βετεράνοι όπως ο Γκοϊκοετσέα. Αντίπαλοί τους σημαντικοί παίκτες της περιοχής του Σαν Χουάν. Μόνο που καμιά φορά έρχεται κάποιος καλεσμένος και τελικά κλέβει τα φώτα της δημοσιότητας από τον εορτάζοντα. Ειδικά αν είναι γαλαζοαίματος.

Αυτό έκανε και ο τεράστιος Έντσο Φραντσεσκόλι, ο πρίγκηπας, το τελευταίο μεγάλο είδωλο της Ρίβερ. Σκόραρε τα 4 από τα 7 γκολ των φίλων Ορτέγκα, κάτι που βέβαια δεν είναι και τόσο μεγάλο κατόρθωμα όταν απέναντι σου έχεις τύπους με κοιλίτσες και γκρίζα μαλλιά. Αυτό που όμως είναι κατόρθωμα είναι ότι στα 51 του χρόνια ο αθεόφοβος σκόραρε το ένα από τα γκολ του με μια “τσιλένα”, ένα ανάποδο ψαλίδι δηλαδή, όπως και τότε απέναντι στην Πολωνία. Γιατί όταν το έχεις μέσα σου, δεν σε αφήνει εύκολα, όσα χρόνια και να περάσουν.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Joga bonito, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Σαν την ομάδα φάντασμα, μες τη νύχτα θα χαθώ

Κάθε ομάδα που πηγαίνει να παίξει στο υψόμετρο της Βολιβίας ταξιδεύει υποψιασμένη, αλλά αυτό δεν λέει και πολλά. Στην Αργεντινή άλλωστε οι μνήμες είναι νωπές από το τεράστιο ναυάγιο του 2009 όταν και η εθνική τους ομάδα δέχτηκε 6 γκολ από τους συμπαθείς Βολιβιανούς. Μόλις τρεις φορές κατάφερε η Αργεντινή να δραπετεύσει από τα περίπου […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι δύσκολες μέρες της χρονιάς

Αν για τις γυναίκες υπάρχουν οι δύσκολες μέρες του μήνα, τότε για κάθε ποδοσφαιρόφιλο που η ομάδα του κινδυνεύει με υποβιβασμό αυτή η περίοδος εμπεριέχει τις δύσκολες μέρες της χρονιάς. Στην Αργεντινή, μετά τον υποβιβασμό της Ρίβερ, μια άλλη ιστορική ομάδα κινδυνεύει σοβαρά να πέσει στη Β’ Εθνική. Πρόκειται για την Ιντεπεντιέντε που μπορεί να […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

4 σχόλια σχετικά με το “Δεν ξεχνιέται το ρημάδι ούτε στα 51”

  1. Ο/Η corto maltese λέει:

    απλησίαστο στυλ!!!

    αν και η πτώση στο χόρτο με φόβισε λιγάκι
    το σώμα στα 51 είναι “βαρύ” όπως και να το κάνουμε
    και φάνηκε από το πόσο αργά σηκώθηκε να πανυγηρίσει…

  2. Ο/Η Veronica Lodge λέει:

    Μπορεί να είναι gallina αλλά είναι απλά θεός ακόμα και στα 51 του χρόνια!Δεν ήταν τυχαία το ίνδαλμα του Zizou!

  3. Ο/Η mitsmanen λέει:

    Μεγαλη μορφη,αδικημενος λογω των τραγικων εμφανισεων της Ουρουγουαης στα Μουντιαλ της εποχης (86-90) και εντελως αγνωστος στους παντογνωστες Ελληνες ειδικους (;).
    Αξεχαστο το Κοπα Αμερικα του 95,ξενυχτουσα μονο για να δω τον παιχταρα στις τελευταιες παραστασεις του.

  4. Ο/Η George Mrk λέει:

    Τα ειπες ολα φιλε mitsmanen!!!
    Ειδικα για τους παντογνωστες Ελληνες ειδικους…
    Ξεφτυλισμενοι οσο δεν παει!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *