Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ο θαυμαστός κόσμος του Μποέδο

 

Μέσα στις πολλές ιστορίες και ιδιομορφίες του αργεντίνικου ποδοσφαίρου, υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες ομάδες. Μία στην οποία έχω συμπάθεια είναι η Σαν Λορένσο. Ίσως είναι το γεγονός ότι ο κόσμος της είναι τρελός για την ομάδα, ίσως γιατί είναι προληπτικοί (και τι είναι το ποδόσφαιρο χωρίς προλήψεις του), ίσως γιατί η ιστορία με το γήπεδό της μου θυμίζει αρκετά την δική μου ομάδα (τουλάχιστον η Σαν Λορένσο έχει δικό της τώρα), ίσως γιατί όταν το γήπεδό της είναι γεμάτο νομίζεις ότι δεν υπάρχουν κερκίδες, αλλά άνθρωποι ο ένας πάνω στον άλλον.

Κι αν το Μποέδο είναι η Σαν Λορένσο, η αλήθεια είναι ότι η ιστορία της ομάδας όπως λέει και το όνομά της (Κλουμπ Ατλέτικο Σαν Λορένσο ντε Αλμάγκρο) ξεκίνησε στο διπλανό barrio, αυτό του Αλμάγκρο. Μετά από 8 χρόνια ιστορίας όμως, η Σαν Λορένσο έκανε το γήπεδό της στο Μποέδο και από τότε είναι εκεί. Εκεί είναι και ο κόσμος της που βάφει τη γειτονιά στα μπλε-κόκκινα χρώματα της ομάδας.

Ένας κόσμος που είναι από τους πιο πιστούς στην Αργεντινή, παρά το γεγονός ότι η Σαν Λορένσο έχει περάσει δύσκολες στιγμές. Όπως και φέτος που γλίτωσε τα μπαράζ την τελευταία στιγμή. Το παρακάτω βίντεο δείχνει τον κόσμο στους δρόμους και μετά στο γήπεδο, στη διάρκεια του 2ου μπαράζ με την Ινστιτούτο και είναι συγκλονιστικό. Πολλές φορές ακούμε και διαβάζουμε υπερβολές, αλλά όταν έχεις έναν τέτοιο κόσμο δίπλα σου ακόμα και όταν τα πράγματα πηγαίνουν κατά διαόλου παίρνεις δύναμη. Αν κάποιος που δεν ήξερε έβλεπε τις αντιδράσεις των οπαδών, θα νόμιζε ότι είναι από καμία φιέστα για τίτλο. Κι όμως, είναι από έναν αγώνα που κρίνει την παραμονή.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Μαθήματα ποδοσφαίρου: La palomita

Δεν είναι πολλές οι κινήσεις στο ποδόσφαιρο και πίστευα ότι είχαμε εξαντλήσει τις βασικές. Ένα κείμενο όμως για την ομάδα-φάντασμα έφερε την εύλογη ερώτηση ενός αναγνώστη «τι διάολο είναι η παλομίτα;» μια που δεν υπήρχε εξήγηση. Ας ξεκινήσουμε με τον ορισμό της λέξης που σημαίνει στα ισπανικά “περιστεράκι” (αλλά και ποπ κορν). Ως συνήθως η […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η πιο γρήγορη και αστεία αποβολή όλων των εποχών

“Τα ρεκόρ υπάρχουν για να σπάνε” είναι μια έκφραση που σίγουρα έχεις ακούσει και διαβάσει αμέτρητες φορές, ειδικά τα τελευταία χρόνια που οι Μέσσι και Ρονάλντο, οι πιο γνωστοί εκπρόσωποι της κατηγορίας ποδοσφαιριστών “Αν Δεν Σκοράρω Σε Τρία Συνεχόμενα Ματς Ο Πλανήτης Σοκάρεται”, σκοράρουν με ρυθμούς που στο παρελθόν έχουμε δει μόνο μόνο από τον έναν και μοναδικό Μαξίμ […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

12 σχόλια σχετικά με το “Ο θαυμαστός κόσμος του Μποέδο”

  1. Ο/Η mitsmanen λέει:

    Λοιπον…αν το γηπεδο της Σαν Λορεντσο ειναι η αντιστοιχη Φιλαδελφεια,κι ο Χουντοδημαρχος που το εκανε καρφουρ ειναι ο αντιστοιχος Γρανιτσας,να ετοιμαζομαστε για μπαραζ παραμονης εμεις οι αποδω αστεγοι,ε;Τουλαχιστον να μας δανειζαν οι Σανλορεντζιανοι και καμια 50-αρια χιλιαδες τρελλους…

  2. Ο/Η Elaith λέει:

    Αν πάμε μπαράζ μόνο καλά είμαστε, μην φύγουμε σούμπιτοι χωρίς αγώνες φοβάμαι

  3. Ο/Η mitsmanen λέει:

    think positive.
    Εδω ο Καφες προτιμα να παει Δ’ Σκωτιας,φαντασου χαλι.

  4. Ο/Η tolispilio21 λέει:

    Καλημερα!!!Ειμαι αεκτζης φυσικα και σας διαβαζω απο το χειμωνα(τοτε σας γνωρισα τυχαια) ανελλειπως!!!θα ηθελα αν γινεται να ξεκινησετε ενα αφιερωμα με τις ομαδες της αργεντινης καθε μια ξεχωριστα σχετικα με την ιστορια τους κλπ κλπ…συνεχιστε την ωραια δουλεια για να μαθαινουμε ολο και περισσοτερα νεα της λατινικης αμερικης!

    Αποστόλης Κισσός Πηλίου

  5. Ο/Η Elaith λέει:

    Αν ψάξεις τα παλαιότερα ποστς (το search δουλεύει αρκετά καλά ή κοιτάζοντας και τις διάφορες κατηγορίες που έχουμε) θα πετύχεις αρκετές ιστορίες από την Λ. Αμερική.
    Αφιερώματα του στυλ “παρουσίαση” είναι λίγο ζόρικο και ίσως κάπως “στεγνό” για ένα μπλογκ. Παρ’ όλα αυτά σε πολλά κείμενα υπάρχουν πληροφορίες για αρκετές ομάδες. Γενικά όποτε υπάρχει αφορμή για κάτι τέτοιο το κάνουμε, κυρίως όταν υπάρχουν ενδιαφέρουσες ιστορίες από πίσω.

  6. Ο/Η Veronica Lodge λέει:

    Οι ομάδες της Αργεντινής έχουν πάντα ενδιαφέρουσες ιστορίες, θα είχε πλάκα αν γινόταν κάποιο αφιέρωμα για τα παρατσούκλια των ομάδων και το πως έχουν προκύψει.

  7. Ο/Η Elaith λέει:

    Καλή ιδέα κι αυτή.
    Ίσως το κάνουμε, αν και είμαι σίγουρος ξέρεις περισσότερα από μένα.

  8. Ο/Η Veronica Lodge λέει:

    αγαπητέ Elaith με κάνετε και κοκκινίζω … σοβαρά τώρα,θα μπορούσα να βοηθήσω αν με χρειαστείτε!

  9. Ο/Η Elaith λέει:

    Ε, αλήθεια είναι αυτό.
    Ναι εννοείται ότι αν χρειαστεί θα πάρουμε τα φώτα σου να ξεστραβωθούμε.

  10. Ο/Η panagos λέει:

    Κανα αφιερωμα για ομαδες της τσαμπιονσιπ,της σκωτιας και της ιρλανδιας προβλεπεται?

    Εκει ειναι η μαγεια…

  11. Ο/Η Elaith λέει:

    Όταν κάνουμε αφιέρωμα στις καλύτερες μπυραρίες δεν θα αμελήσουμε να αναφέρουμε μερικές από τις ομάδες αυτές

  12. Ο/Η MartinCuervo λέει:

    Η μεγαλη μου αρρωστια.. Μεχρι να πεθανω ακομα και μετα τον θανατο μου θα σε βλεπω… Desde el cielo te voy a seguir quando me muera!! Η επιστροφη στο σπιτι μας ειναι κοντα!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *