Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Εγώ χοντρός;

Ο Χοσέ Σαντ είναι ένα από τα καλύτερα φορ που έβγαλε η Αργεντινή τα τελευταία χρόνια, αλλά έχει την ατυχία να μην είναι τόσο εντυπωσιακός όσο άλλοι συμπατριώτες του. Ο Πέπε είναι ένα κλασσικό φορ περιοχής που θα μπορούσε να είναι από κάποια χώρα της Ευρώπης και να θεωρείται μέγας γκολτζής. Στην Αργεντινή κάποιες φορές, αυτού του είδους οι παίκτες δεν θεωρούνται κάτι το ιδιαίτερο εκτός αν είσαι ο Μάρτιν Παλέρμο.

Με την Ράσινγκ να χάνει το κύπελλο από την Μπόκα και την ευκαιρία για έναν τίτλο μετά από χρόνια και τον Σαντ να έχει χάσει δυο πέναλτι σε έναν αγώνα, το κλίμα δεν ήταν καλό για τον φορ της Ακαδημίας. Τελειωμένο τον ανεβάζανε, χοντρό τον κατεβάζανε. Ο Σαντ χρειαζόταν κάτι μεγάλο για να ανατρέψει το κλίμα. Τι καλύτερο από το “ελ κλάσικο” του Αβεγιανέδα απέναντι στην μισητή Ιντεπεντιέντε. Το Ελ Σιλίντρο κατάμεστο από κόσμο και ο Σαντ με δυο γκολ έδωσε την μεγάλη νίκη στο ντέρμπυ. Μια νίκη που την πανηγύρισε έξαλλα βγάζοντας τη φανέλα του και πιάνοντας τα… ψωμάκια του για να δείξει ότι δεν είναι χοντρός. Το ίδιο είπε με παράπονο μετά τον αγώνα. “Δεν είμαι γρήγορος όπως ο Άουτσε, αλλά δεν είμαι χοντρός. Είμαι αδύνατος, όλος ο κόσμος το ξέρει”.

Χοντρός ή αδύνατος, ο Σαντ έδωσε την ευκαιρία στο γαλάζιο μισό του Αβεγιανέδα να πανηγυρίζει και να ξεχάσει την 4αρα πριν μερικούς μήνες.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

H 87η μάχη του Αρέβαλο Ρίος

Τρίτη 8 Νοεμβρίου, η εθνική ομάδα της Ουρουγουάης συγκεντρώνεται στο Μοντεβίδεο για να ξεκινήσει την προετοιμασία της εν όψει των δυο κρίσιμων αγώνων με το Εκουαδόρ και τη Χιλή. Κύριο θέμα συζήτησης στα πηγαδάκια των αποδυτηρίων (αλλά και σε διάφορες εγχώριες ποδοσφαιρικές σελίδες) είναι η νέα εμφάνιση ενός μέσου, που μετά από πολύ καιρό κατά […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι δύσκολες μέρες της χρονιάς

Αν για τις γυναίκες υπάρχουν οι δύσκολες μέρες του μήνα, τότε για κάθε ποδοσφαιρόφιλο που η ομάδα του κινδυνεύει με υποβιβασμό αυτή η περίοδος εμπεριέχει τις δύσκολες μέρες της χρονιάς. Στην Αργεντινή, μετά τον υποβιβασμό της Ρίβερ, μια άλλη ιστορική ομάδα κινδυνεύει σοβαρά να πέσει στη Β’ Εθνική. Πρόκειται για την Ιντεπεντιέντε που μπορεί να […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *