Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Το παιδί του λαού

Η περίπτωση του Κάρλος Τέβες είναι κάπως παράξενη. Δεν το λες κακό παιδί, το λες σίγουρα παιδί. Και σίγουρα δεν είναι κάποιος που ξεχνάει από που προέρχεται. Είτε για το μέρος που γεννήθηκε, τη γειτονιά του, είτε πιο συγκεκριμένα για τα κτίρια που έμενε, τα Lugano 1 και 2, και πιο πρόσφατα μετά το γκολ με την Λίβερπουλ για τη Βίγια Λα Νάτα. Εκεί που βοηθάει οικονομικά το ιατρικό κέντρο της περιοχής. Ο ανανεωμένος Τέβες, φανερά αδυνατισμένος (έχει χάσει 6-7 κιλά) αρπάζει την ευκαιρία του τραυματισμού του Αγκουέρο και βρίσκει ξανά τον εαυτό του ποδοσφαιρικά. Και πίσω στις γειτονιές του Μπουένος Άιρες τον βλέπουν και τον θαυμάζουν γιατί είναι ένας από αυτούς.

Άλλωστε όταν γυρίζει στην πατρίδα δεν περνάει τον χρόνο του μόνο σε παραλίες, αλλά ασχολείται με διάφορα φιλανθρωπικά γεγονότα. Όπως τον αγώνα ποδοσφαίρου Φουέρτε Απάτσε κόντρα στη Βίγια λα Νάτα τον Ιούνιο στον οποίο συμμετείχε και η ομάδα του κέρδισε με  14-11 και είναι σίγουρο ότι το χάρηκε όσο και τα παιδιά με τα οποία έπαιξε…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αγγλικό πρωτάθλημα, Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η ψυχολογία της ερυθρόλευκης εμφάνισης

Διαβάζοντας το site της Telegraph το πρωί, έπεσα πάνω σε ένα άκρως διασκεδαστικό βίντεο της Σαουθάμπτον. Στο βίντεο ο dr Μπάρυ Γκέιλ, “ψυχολόγος χρωμάτων” στο επάγγελμα, πραγματοποιεί μια αρκετά ενδιαφέρουσα έρευνα πάνω στους παίκτες των “Αγίων” για να καταλήξει στη νέα εμφάνιση της ομάδας για τη σεζόν 2015/2016. Με μια μικρή ψύχωση για τις ερυθρόλευκες […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ελκυστική Γιουνάιτεντ είναι το βασικό ζητούμενο

Ανήκω σε μια κατηγορία ανθρώπων, αυτών που λατρεύουν το αγγλικό ποδόσφαιρο. Ηλικιακά είμαι ανάμεσα σε αυτούς που μεγάλωσαν παρέα με την Πρέμιερ Λιγκ και έζησαν το μύθο -και την εκτόξευση- του ποδοσφαίρου στο νησί, από την έναρξη της, σχεδόν. Είμαι φίλος της Λίβερπουλ και δεν συμπαθώ ιδιαίτερα τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δεν είμαι όμως hater της […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

14 σχόλια σχετικά με το “Το παιδί του λαού”

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    grande carlitos!!

  2. Ο/Η Saint-Ex λέει:

    Να με συμπαθάτε, αλλά είναι μεγάλη “γκόμενα” το παλικάρι…γκρινιάζει διαρκώς και δε ξέρει ποτέ του τι θέλει! Πολλά ψυχολογικά λέμε!

  3. Ο/Η Elaith λέει:

    Μπορεί να έχεις και δίκιο. Αν και το θέμα του ήταν κατά κύριο λόγο οικογενειακό από ότι είχα διαβάσει και είχε να κάνει με τη γυναίκα του.

    Από εκεί και πέρα όμως στην υπόλοιπη ζωή του δείχνει ότι δεν ξεχνάει από πού ξεκίνησε και ασχολείται ενεργά με το να βοηθάει συντοπίτες του. Και αυτό είναι κάτι που δεν κάνουν πολλοί ποδοσφαιριστές.

  4. Ο/Η nikolas arsenal λέει:

    Αυτό το σημάδι στον λαιμό από πως προέκυψε;

    Το ξέρω είναι άσχετη η ερώτηση μου

  5. Ο/Η Elaith λέει:

    Όταν ήταν μικρός έπαθε σοβαρά εγκαύματα όταν έπεσε (νομίζω από ένα… καζάνι που μαγείρευαν στο σπίτι του) καυτό νερό.

  6. Ο/Η Veronica Lodge λέει:

    o tevez είναι ένας από τους πιο αγαπητούς παίκτες στη Αργεντινή, πιο αγαπητός ακόμα και από το messi (ειδικά από τους φανατικούς bosteros) γιατί εκπροσωπεί το κλασικό λατινοαμερικάνικο όνειρο, το ταλαντούχο φτωχό παιδί από τη villa miseria, το οποίο τα κατάφερε και έγινε σταρ της πιο αγαπητής και “λαικής” ομάδας στη χώρα και που πότέ δεν ξέχασε τις ρίζες του!

  7. Ο/Η Elaith λέει:

    Πάντως με τα χρόνια έχω να πω ότι ποδοσφαιρικά προτιμώ τον Αγκουέρο τελικά.
    Αν και συμπαθώ πολύ και τους δύο.

  8. Ο/Η Veronica Lodge λέει:

    O Agüero έσπασε το ρεκόρ του πεθερού του ως ο νεώτερος παίκτης που έπαιξε στην primera, σε ηλικία 15 ετών σε μια ομάδα όπως η indepediente, αυτό λέει πολλά… πάντως έχει λίγο πλάκα που παίζει σε μια ομάδα με γαλάζια φανέλα της οποίας οι αντίπαλοι, φοράνε κόκκινα, λέγονται διάβολοι και ιστορικά είναι πιο επιτυχημένοι άπό τους αντιπάλους τους!

  9. Ο/Η Elaith λέει:

    Ακόμα θυμάμαι μια επική γκαμπέτα του Κουν που είχε πάρει μαζί του και μια χαρτοταινία/κορδέλα σε έναν αγώνα της Ιντεπεντιέντε.

  10. Ο/Η Veronica Lodge λέει:

    μια και μιλάμε για τον kun, αυτό είναι το αγαπημένο μου golazo από την καριέρα του στην indepediente και ας ήταν εναντίον μιας ομάδας που συμπαθώ πολύ! http://www.youtube.com/watch?v=PSks8YZmKIU

  11. Ο/Η Elaith λέει:

    Αυτό έλεγα ρε θηρίο. Δεν θυμόμουν ότι ήταν σε κλάσικο. Εκεί κάπου λίγο μετά το κέντρο μαζεύει και ένα χαρτί μαζί του.

  12. Ο/Η Veronica Lodge λέει:

    λένε ότι τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται … είπες άλλωστε τη μαγική λέξη gambeta! αυτό το γκολ ήταν το κερασάκι στη τούρτα για τους diablos rojos, πραγματικά αντάξιο ενός clásico!

  13. Ο/Η balkou λέει:

    “ως ο νεώτερος παίκτης που έπαιξε στην primera, σε ηλικία 15 ετών σε μια ομάδα όπως η indepediente, αυτό λέει πολλά…”
    Πολλά, όπως ότι “σκοτώνουν” τόσο νωρίς πλέον τους παίκτες τους και παίζουν με ολοένα μικρότερες ηλικίες? 🙂

  14. Ο/Η GEORGE λέει:

    απαντηση σε nikolas arsenal
    Σε ηλικία 10 μηνών μια χύτρα με καυτό νερό έπεσε στο πρόσωπό του και τα εγκαύματα τρίτου βαθμού που προκλήθηκαν τον κράτησαν 2 μήνες στο νοσοκομείο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *