Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ο ιδιαίτερος Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς

[Στο 0:22 του βίντεο] Με μια πανέξυπνη μπαλιά από τα αριστερά ο Μενέζ σπάει το τεχνητό οφσάιντ της Πόρτο και βγάζει τον Ιμπραίμοβιτς απέναντι από τον τερματοφύλακα. Ο Ζλάταν είναι ολομόναχος, τουλάχιστον δέκα μέτρα μακριά από τον τελευταίο αμυντικό και με δεδομένη την ικανότητα να κατεβάσει τη μπάλα με την ίδια άνεση που εσύ κατεβάζεις ένα πιάτο από ένα ράφι.

(Το παιχνίδι είναι το Πόρτο-Παρί Σεν-Ζερμέν, βρίσκεται στο 0-0 και είναι κομβικής σημασίας για την προσπάθεια των Γάλλων να προκριθούν στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και να κάνουν μια μικρή απόσβεση των αμέτρητων χρημάτων που ξόδεψαν το καλοκαίρι. Ο Ιμπραίμοβιτς θα κοστίσει συνολικά κοντά στα 180 εκατομμύρια ευρώ και θα βάλει στην τσέπη του φέτος περίπου 14 εκατομμύρια, περισσότερα από όλους τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές του κόσμου, εξαιρουμένου του Ετό.)

Κι όμως χωρίς δεύτερη σκέψη ο Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς, αυτό το υπερτροφικό Εγώ που στέκεται πάνω από δυο ατέλειωτα πόδια που είναι μπολιασμένα με υπέρμετρο ταλέντο, δοκιμάζει να κάνει εναέριο τακουνάκι για να βάλει ένα γκολ που θα μνημονεύεται για χρόνια, όπως εκείνο που είχε βάλει το 2004 στην Ιταλία. Όπως είναι λογικό, το γκολ δεν μπαίνει και τελικά, όπως γίνεται συχνά-πυκνά σε τέτοιες περιπτώσεις που προκαλείται άσχημα η Μοίρα, η Παρί χάνει. Σε αρκετά σπίτια του Παρισιού λογικά ακούγονται διάφορα ‘γαλλικά’ – απ’ τα γαλλικά που εννοούμε εμείς οι Έλληνες κι όχι απ’ τα Γαλλικά της Εντίθ Πιάφ ή τα Γαλλικά του Τζόι απ’τα ‘Φιλαράκια’ – και οπαδοί εκνευρισμένοι μαλώνουν με οτιδήποτε βρεθεί μπροστά τους: με την εικόνα του Ζλάταν στην οθόνη, με τη γκόμενα τους, με τον εαυτό τους, με τους φίλους τους, με το τηλεκοντρόλ, με το Θεό, με τον Αλλάχ.

Ο Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς δεν δίνει σημασία, συνεχίζοντας να ζει στο απαλλαγμένο από τέτοιες σκοτούρες παράλληλο σύμπαν του, στο οποίο όλοι οι γαλαξίες μαζί με όλες τις μαύρες τρύπες και τα νεφελώματα και όλα τα υπόλοιπα ουράνια σώματα γυρνάνε γύρω από τον Εαυτό του. Ο Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς έχει κερδίσει το δικαίωμα να κάνει ό,τι γουστάρει στο γήπεδο, γιατί ο Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Στο μυαλό του.

Τέσσερις ημέρες μετά από αυτό το παιχνίδι ο Ζλάταν πετυχαίνει και τα δυο γκολ της Παρί στο ντέρμπι με τη Μαρσέιγ. Το ένα με εναέριο τακουνάκι…

…το οποίο προστίθεται στη μεγάλη λίστα των εντυπωσιακών-γκολ-που-ελάχιστοι-στον-κόσμο-μπορούν-να-βάλουν:

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Champions League, βιντεοθεραπεία, Γαλλικό ποδόσφαιρο, ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η οργανωμένη αταξία του Mπορίς Αρκάντιεφ

Το κείμενο που θα διαβάσετε παρακάτω δεν είναι δικό μου. Σερφάροντας στο διαδίκτυο, έπεσα τυχαία πάνω του και κυριολεκτικά με ρούφηξε λέξη προς λέξη. Ιστορικά η περίοδος που αναφέρεται είναι από τις πιο σημαντικές για την σύγχρονη ανθρωπότητα και -προσωπικά- λατρεύω να διαβάζω και να μαθαίνω γι’ αυτή. Κάπως έτσι, αποφάσισα να κάνω μια προσπάθεια […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ψυχολογία της ερυθρόλευκης εμφάνισης

Διαβάζοντας το site της Telegraph το πρωί, έπεσα πάνω σε ένα άκρως διασκεδαστικό βίντεο της Σαουθάμπτον. Στο βίντεο ο dr Μπάρυ Γκέιλ, “ψυχολόγος χρωμάτων” στο επάγγελμα, πραγματοποιεί μια αρκετά ενδιαφέρουσα έρευνα πάνω στους παίκτες των “Αγίων” για να καταλήξει στη νέα εμφάνιση της ομάδας για τη σεζόν 2015/2016. Με μια μικρή ψύχωση για τις ερυθρόλευκες […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

6 σχόλια σχετικά με το “Ο ιδιαίτερος Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς”

  1. Ο/Η Stefanos λέει:

    Τι να πεις; Το βλέπεις με κυνικό μάτι και λες “τι βλάκας”, από την άλλη έχω βαρεθεί να τελειώνουν όλοι οι επιθετικοί τις φάσεις “τυπικά” επειδή φοβούνται τη χαμένη ευκαιρία και το κράξιμο (ο Ρονάλντο, πχ, θα ήθελα να πέρναγε ή να έκανε λόμπα στο Βαλντέζ στο 2-2 την Κυριακή). Ψάχνω ένα ωραίο τελείωμα στο μυαλό μου και μού ‘ρχεται του Φετφατζίδη με τον Ατρόμητο σε αδιάφορο ματς.

    Το αποτέλεσμα και τα λεφτά κρίνουν πλέον τα πάντα. Από μία άποψη, κρίμα.

  2. Ο/Η αππαπαπα λέει:

    Ο Ίμπρα (εδώ στην Γαλλία γνωστός πια ως Ζλατάν )είναι και μαύρη ζώνη στο τάε-κβο-ντο, αν δεν τα βάλει αυτός τέτοια γκολ, ποιος θα τα βάλει, ο Μήτρογλου;

  3. Ο/Η fobos2 λέει:

    Το γκολ που είχε βάλει με την Ιταλία στο Μουντιάλ είναι ένα από τα τρία που δε μπορώ όσο και να τα βλέπω να καταλάβω πως πάει έτσι η μπάλα. Τα άλλα δύο είναι ένα του Αλεξανδρή σε αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακός στο Ολυμπιακό Στάδιο και το γκολ του Μποργκέτι στο Μουντιάλ του 2002 εναντίον της Ιταλίας:

    http://www.youtube.com/watch?v=kM_Htb3IVnE

  4. Ο/Η tasos7 λέει:

    χρωστάτε ένα άρθρο για τον μέγιστο καραγκιοζάκο τον Μπουσκετς!!

  5. Ο/Η duendes λέει:

    Αν και τελευταια εχει μειωσει καπως τα καραγκιοζιλικια οταν με το καλο βρω χρονο θα γραψω σιγουρα κατι για τον αχωνευτο.

  6. Ο/Η Yoco_Choco λέει:

    Δεν ξέρω παιδιά… Και ο Ντομινίκ στο NBA δεν ήταν παίχτης ουσίας, αλλά γούσταρες να τον βλέπεις μόνο για τα καρφώματά του. Τι δουλειά έχει το μπάσκετ θα μου πείτε?
    όπως είπε ο Στέφανος πιο πάνω, δύο είναι οι επιλογές πλέον : ή θέαμα ή ουσία (Θέαμα όταν παίζει μια αδιάφορη ομάδα, ουσία όταν παίζει η δική μας). Οι μοναδικοί παίχτες που πρόλαβα και θυμάμαι να τα συνδυάζουν και τα δύο ήταν Ρονάλντο (όχι ο Ultrex) και Ροναλντίνιο. Μπορεί να αδικώ κάποιους άλλους αλλά αυτούς τους δυο χαιρόσουν να τους βλέπεις στο γήπεδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *