Η αγαπημένη μας Αγγλογαλλική ομάδα

  [5 Σχόλια]

Όπως πιθανόν θα έχεις διαβάσει αν ασχολείσαι έστω και λίγο με το Αγγλικό ποδόσφαιρο η Νιούκαστλ εξελίσσεται σε σύγχρονη, μικρή αποικία της Γαλλίας, έχοντας στο δυναμικό της, μετά το τέλος κι αυτής της μεταγραφικής περιόδου, 14 Γαλλόφωνους παίκτες. Ο αριθμός αυτός φυσικά προκαλεί ένα σοβαρό θέμα επικοινωνίας και συνεννόησης μέσα στην ομάδα το οποίο η διοίκηση προσπαθεί να λύσει με διάφορους τρόπους αλλά αυτό είναι δικό της θέμα και δεν μας απασχολεί καθόλου, σαν σομπρέρο.

Όπως πιθανόν θα θυμάσαι αν επισκέπτεσαι συχνά τη σελίδα και δεν απουσίαζες στο μάθημα «πόσο πολύ μισούν οι Άγγλοι τους Γάλλους«, οι Άγγλοι μισούν πολύ τους Γάλλους.

Όπως πιθανόν θα θυμάσαι, επίσης, αν δεν έχασες και το μάθημα «πόσο θεούληδες είναι οι οπαδοί της Νιούκαστλ«, εμείς λατρεύουμε τους θεούληδες οπαδούς της Νιούκαστλ. (Λίγο καιρό πριν, σ’ έναν αγώνα Αγγλικού πρωταθλήματος η κάμερα ζούμαρε στις κερκίδες, εστιάζοντας σ’ έναν τύπο που είχε έρθει στο γήπεδο φορώντας στο κεφάλι μια αναποδογυρισμένη, άψητη γαλοπούλα. Ναι, αυτό ακριβώς που διάβασες. Γα-λο-πού-λα. «Τζόι Τριμπιάνι εσύ;» αναφώνησα αλλά δεν κατάφερα ποτέ να το επιβεβαιώσω. Ο αγώνας ήταν ανάμεσα στην Άρσεναλ και τη Νιούκαστλ. Και το ζουμ της κάμερας ήταν, φυσικά, στην κερκίδα των φιλοξενούμενων.)

Κι όπως πιθανόν θα έχεις ήδη καταλάβει, αυτό το ποστ είναι ένα αφιέρωμα στους λατρεμένους, θεούληδες οπαδούς της Νιούκαστλ, που παρά το αρχέγονο μίσος τους για οτιδήποτε Γαλλικό, προσπαθούν με οποιοδήποτε τρόπο έχουν στο γραφικό και πλημμυρισμένο από αλκοόλ μυαλό τους ως «Γαλλικό», να εξωτερικεύσουν την αγάπη τους για την ομάδα τους, ακόμα και τώρα που αυτή ‘βρωμάει’ κρουασάν και Γαλλική μπαγκέτα.

5 Σχόλια μέχρι τώρα

 • 1 Ανώνυμος // 1 Φεβρουάριος, 2013 στις 00:18

  Η αρμαθιά με τα σκόρδα στην τρίτη φωτό είναι η πιο επική…

 • 2 duendes // 1 Φεβρουάριος, 2013 στις 02:23

  Νομίζω ότι η σημαία με το ‘OUI CLUB’ δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο. «Ξέρουμε καμιά Γαλλική λέξη να γράψουμε πάνω στη σημαία;» Πόσο μεγάλη στιγμή πρέπει να ήταν αυτή.

 • 3 charlie // 1 Φεβρουάριος, 2013 στις 04:06

  Φοβερό και το «LE TOON» (δίπλα στο «OUI CLUB»-δεν φαίνεται καλά) αλλά και το «ALLEZ LE TOON ARMEE»

  *Σημειώνω ότι ένα από τα παρατσούκλια της Νιουκάστλ είναι «The Toon» (και «The Toon Army») το οποίο μάλλον έχει σχέση με το πως προφέρουν οι ντόπιοι τη λέξη «town»

  Οπότε πετάξαμε το άρθρο, βάλαμε το γαλλικό και είμαστε κομπλέ.
  Το 2ο πιο ψαγμένο, έχει το κλασσικό γαλλικό γηπεδικό σύνθημα «ALLEZ LE… κτλ κτλ» αλλά κάνει την κλασσική πατάτα διατηρεί την αγγλική σύνταξη γράφοντας γαλλικά, «toon armée» αντί «armée toon». Ο μακαρίτης ο Γκοσινύ πρέπει να έχει σκάσει στα γέλια από ψηλά, χρησιμοποίησε το ίδιο γκαγκ όταν έβαζε τους Άγγλους να μιλάνε στον Αστερίξ!!!

  Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για ΕΠΙΚΕΣ φωτό…

 • 4 Elaith // 1 Φεβρουάριος, 2013 στις 15:17

  Η Νιουκάστλ μου ήταν πάντα αδιάφορη σαν ομάδα, αλλά οι οπαδοί της πρέπει να είναι απίστευτοι θεοί.
  Και λόγω υποστήριξης και λόγω γραφικότητας.

 • 5 baud // 4 Φεβρουάριος, 2013 στις 21:36

  Le oui Club

Σχολιάστε:

XHTML: Μπορείτε να κάνετε χρήση των εξής tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>