Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ο αντιπαθητικός παικταράς Λούις Σουάρες

Liverpool’s Suarez challenged by Tottenham Hotspur’s Assou-Ekotto during their English Premier League soccer match in Liverpool, 10/3. PHIL NOBLE/REUTERS

Υπάρχει μια κατηγορία ποδοσφαιριστών, που δεν θέλουν να χάνουν πουθενά, που είναι ξεκάθαρα παθιασμένοι με το παιχνίδι αλλά κυρίως άρρωστοι με τη νίκη, που αδιαφορούν για παραδοσιακούς αλλά αμφιλεγόμενους κανόνες ποδοσφαιρικής ηθικής ενστερνιζόμενοι τις οπτικές που λένε ότι στο τέλος μόνο η νίκη μετράει, ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος τίποτα και μετά από χρόνια το ότι κέρδισες θα είναι πάντα πιο δυνατή ανάμνηση από τον τρόπο με τον οποίο το κατάφερες αυτό, που όταν ήταν μικροί το πιθανότερο είναι ότι μίκραιναν ύπουλα το τέρμα της ομάδας τους, σκουντώντας ελαφρά τις πέτρες που το σχημάτιζαν όταν δεν τους κοιτούσε κανείς και που όταν σε κάποια διεκδίκηση κάποιος τους ακουμπούσε ή νόμιζαν ότι τους ακουμπούσε, φώναζαν άμεσα “φάουλ”, έπιαναν τη μπάλα με τα χέρια και την έστησαν για εκτέλεση πριν προλάβει κανείς να φέρει αντίρρηση.

Υπάρχει και μια άλλη κατηγορία ποδοσφαιριστών που αν τους πετύχεις ένα βράδυ, σ’ έναν επαρχιακό δρόμο, να ζητάνε βοήθεια γιατί έχει μείνει και το αμάξι τους και το κινητό τους από μπαταρία, σταματάς δίπλα τους, κατεβάζεις το παράθυρο, τους δίνεις το χέρι, τους λες “φίλε, είσαι τσογλαναράς αλλά και πολύ μεγάλος παίκτης, οφείλω να σε παραδεχτώ”, τους χαμογελάς, τους χαιρετάς, βάζεις πρώτη και φεύγεις μαρσάροντας ενώ στο cd player του αυτοκινήτου ο Νικ Κέιβ τραγουδάει “People ain’t no good”.

Ο Λούις Σουάρες είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους και φορμαρισμένους επιθετικούς αυτή τη στιγμή στον κόσμο και ένα από τα πιο γνωστά μέλη των δυο παραπάνω κατηγοριών.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αγγλικό πρωτάθλημα, ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, Προσωπογραφίες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Σώζοντας την ομάδα και την πόλη

Στα παράλια της Βόρειας θάλασσας, κοντά στο Μίντλεσμπρο και το Νιούκαστλ βρίσκεται η παραλιακή πόλη του Χάρτλπουλ. Όταν λέμε παραλιακή βέβαια, μη σκέφτεστε καταγάλανα νερά και λαμπερές αμμουδιές. Όταν η θερμοκρασία ξεπερνά τους 20 βαθμούς γίνεται πάρτι. Μια πόλη που ζει από τη βιομηχανία και το λιμάνι της. Μια πόλη που βομβαρδίστηκε από τους Γερμανούς […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η επιστροφή του Μπρένταν Ρότζερς

Βράδυ Δευτέρας, λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Η αστυνομία της Γλασκώβης λαμβάνει μια κλήση για έναν άντρα που κάνει φασαρία στη γειτονιά του. Όταν το πρώτο περιπολικό πηγαίνει στο σπίτι, οι αστυνομικοί ανακαλύπτουν ότι είναι οπλισμένος. Αμέσως το πράγμα σοβαρεύει. Στο σημείο καταφτάνουν μέσα σε λίγη ώρα αρκετά ακόμα περιπολικά και μαζί τους ένας διαπραγματευτής, αφού […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

24 σχόλια σχετικά με το “Ο αντιπαθητικός παικταράς Λούις Σουάρες”

  1. Ο/Η Saint-Ex λέει:

    ΟΥΣΤ! Βουτηχτή και κλέφτη! 😀

  2. Ο/Η Simigdalenios λέει:

    Τουλάχιστον το παραδέχεται και δεν είναι υποκριτής σαν κάποιους άλλους. Και είναι και παικταράς.

  3. Ο/Η kostas λέει:

    Δε πα’να είναι ο καλύτερος παίχτης του πλανήτη και μόνο το ότι είναι ρατσιστόμουτρο μου αρκεί για να μην θέλω να τον βλέπω μπροστά μου. Και απορώ πώς ένας ταιράστιος σύλλογος σαν την Λίβερπουλ δεν τον έχει τελειώσει ακόμα.Πολύ μικρός,σε 10 χρόνια κανείς δεν θα τον θυμάτε.

  4. Ο/Η corto maltese λέει:

    ο Τοροσίδης είναι παικταράς?
    είναι αντιπαθητικός?
    και τα δύο?
    ή τίποτα από τα δύο?

  5. Ο/Η duendes λέει:

    Αν και δεν καταλαβαίνω που κολλάνε οι ερωτήσεις και σε τι αποσκοπούν, ο Τοροσίδης είναι ένας μέτριος παίκτης (πολύ καλός για Ελλάδα), που κατ’ εμέ είναι αντιπαθητικός.

  6. Ο/Η corto maltese λέει:

    απλή αντιπαράθεση με κοινή συνιστώσα τα βατραχοπέδιλα κατάδυσης

  7. Ο/Η Scouser Jim λέει:

    Το “παιχταράς” το αποδέχονται όλοι. Το “αντιπαθητικός” αφορά μόνο όσους δεν υποστηρίζουν Liverpool (όχι όλους). Αν και liverpudlian, τον έβρισα σε πρόσφατο ματς για μια βουτιά του (γιατί δεν μπορώ να το δεχτώ). Αλλά παραμένει παιχταράς!

    Είναι υποτιμημένος, επειδή βρίσκεται στο κακό φεγγάρι της Liverpool, ενώ ταυτόχρονα τονίζονται τα στραβά του (λογικά για μια χώρα σαν την Αγγλία, για κάποιον μη-Βρετανό). Με αφορμή το περιστατικό “ρατσισμού” είχα γράψει αυτό: http://goo.gl/lEqh3. Όσο ρατσιστής είναι αυτός, άλλο τόσο ηθικοί είναι αυτοί που τον έκριναν. Πάντως, προτιμώ τους cheaters-παιχταράδες εντός γηπέδων, παρά τους κάθε λογής “οικογενειάρχες” ποδοσφαιριστές που κυκλοφορούν στα βρετανικά γήπεδα.

    Τους χαιρετισμούς μου σε όλη την παρέα!

  8. Ο/Η Elaith λέει:

    Στην Λ. Αμερική είναι τελείως διαφορετική η κουλτούρα. Παίκτες έχουν παρατσούκλία “el negro”. Προχθές στο ματς της Ιντεπεντιέντε οι οπαδοί της αποθέωναν έναν παίκτη της ομάδας φωνάζοντας “Νέεεγκρο, Νέεεγκρο”.
    Αυτά για το “ρατσιστόμουτρο” δεν ξέρω πόσο ισχύουν. Άσε που στην Αγγλία ξέρουν να κάνουν την τρίχα τριχιά για τέτοιες περιπτώσεις και σε άλλες περιπτώσεις πιο σοβαρές (Τέρρι) να τα ξεχνάνε.

    Από εκεί και πέρα είναι τρομερός θεατρινός και εγώ αυτούς τους παίκτες τους σιχαίνομαι. Άσε που παίζει και στην Λίβερπουλ…

  9. Ο/Η kostas λέει:

    @Elaith
    Επίσης στην Λατινική Αμερική πάνε με κουμπούρια στο γήπεδο,μια πραγματικά διαφορετική κουλτούρα μιας και οικογένιες ολόκληρες ζούνε από το ‘μισθό’ που τους δίνουν οι εκάστοτε barra bravas της κάθε ομάδας.O Τέρυ την γλίτωσε όντως,αλλά αυτό δεν αθωώνει τον Σουάρες και την ιστορία με τον Εβρά.

  10. Ο/Η Elaith λέει:

    Προσπαθώ να καταλάβω τι σχέση έχει αυτό που έγραψα με αυτο που μου λες.
    Και οι Άγγλοι μεθοκοπάνε και τα σπάνε όταν βγαίνουν εκτός Αγγλίας. Έχει καμία σχέση;

  11. Ο/Η kostas λέει:

    Προσπάθησε λίγο παραπάνω.

  12. Ο/Η kostas λέει:

    Επίσης και λόγω της ημέρας,τι ώρα αποκλείεται η Μπαρτσελόνα σήμερα;Αντε γιατί τέτοια μπαλάρα βαρέθηκα πια να βλέπω.

  13. Ο/Η Elaith λέει:

    Μπα, έχω πιο ενδιαφέροντα πράγματα να κάνω.
    Ευχαριστώ πάντως

  14. Ο/Η Marabu λέει:

    Ειμαι Liverpool. Εγινα scouser οταν μικρος ειδα τον
    Robbie “God” Fowler να “ρουφαει” την τελικη γραμμη
    Και να σηκωνει την μπλουζα του για να δειξει μηνυμα
    Υπερ απεργων.

    Τα τελευταια χρονια η ομαδα περναει καποιες
    Απ τις χειροτερες στιγμες στην ιστορια της. Η παρουσια
    Ενος παιχτη με την ποιοτητα του Suarez ειναι πολυτελεια
    Αυτη τη στιγμη. Σας διαβεβαιω οτι δεν αρεσει σε κανενα, ουτε
    Στην διοικηση, ουτε στο τεχνικο team, ο Rodgers εχει τοποθετηθει
    Δημοσια για το θεμα, αλλα ουτε και στον μεσο οπαδο της ομαδας ο
    “Γιαννακοπουλισμος” του Suarez. Αν και του εχουν γινει συστασεις δυστυχως συνεχιζει να βουταει, να εκβιαζει σφυριγματα, να γκρινιαζει. Προσωπικα με τσαντιζε αυτο αλλα με γκολ σαν αυτο της Κυριακης με την Τοτεναμ δειχνει οτι η ποδοσφαιρικη ευφυια του ειναι μοναδικη.

    Το μεγαλο διλημμα ειναι τον πουλας το
    Καλοκαιρι για καλα λεφτα εννοειται η τον κρατας και χτιζεις πανω του; Η λογικη λεει να τον κρατησεις γτ ειναι απιθανο να αντικατασταθει. Παντως ειναι
    Κριμα που ενα τοσο καλο και προσεγμενο site σαν το δικο σας βγαζει τετοιο
    Κομπλεξ με μια ομαδα.

  15. Ο/Η Elaith λέει:

    Η λέξη “κόμπλεξ” έχει γίνει βρακολάστιχο στην Ελλάδα για όποιον θέλει να σχολιάσει ένα κείμενο στο οποίο “θίγεται” η ομάδα του.
    Κανένα “κόμπλεξ” με καμία Λίβερπουλ.
    Κανείς μας δεν την υποστηρίζει και προσωπικά την αντιπαθώ (όσο μπορώ να αντιπαθώ μια ξένη ομάδα), αλλά μέχρι εκεί.
    Το κείμενο αυτό άλλωστε μιλάει για τον Σουάρες και όχι την Λίβερπουλ.

  16. Ο/Η duendes λέει:

    Αν από το παραπάνω κείμενο βγήκε σαν πόρισμα ότι έχω (και γενικότερα το σομπρέρο) κόμπλεξ με τη Λίβερπουλ (!), τότε μάλλον πρέπει να σταματήσω να γράφω και να βάζω μόνο φωτογραφίες και βιντεάκια.

  17. Ο/Η fobos2 λέει:

    Αντιπαθητικός, εντάξει, αλλά και πολύ καλός. Στο Λίβερπουλ δε μένει πιστεύω, θα τον πάρει ο Μουρίνιο όπου πάει, μαζί με Πέπε και Ντι Μαρία. Εκεί να δεις γλέντια.

  18. Ο/Η hi! λέει:

    μου φαίνεται ότι τον έχουν μάθει όμως ότι είναι βουτηχτείς και δε του σφυρίζουν ούτε λήξη

  19. Ο/Η hi! λέει:

    έγραψα βουτηχτΕΙς διάολε

  20. Ο/Η Elaith λέει:

    Σε αυτό το τελευταίο ματς της Λίβερπουλ στο Γιουρόπα ήταν απίστευτος. Όλη η ομάδα μόνος του.

    Ο Πέπε είναι σαν να λέμε ότι ήταν ο Μπάντοβιτς για τον Μπάεβιτσς; Δεν τον είχε τον ρόλο αυτό εκείνος ο καραφλοχαιτέος ο Καρβάλιο;

  21. Ο/Η panagos λέει:

    Παιχταρας ειναι,μακραν ο καλυτερος στην ομαδα…τεχνιτης,γρηγορος με καλο τελειωμα,πασα,σεντρα,στημενα,υπερπληρης παιχτης…

    Απλα με τα δεδομενα της σημερινης καταστασης της λιβερπουλ παραβλεπεις οτιδηποτε στραβο εχει…δεν πα να βουταει απο βατηρα για 100ρι ελευθερο,δεν πα να ειναι απογονος του ιδρυτη της κουκλουξκλαν,ολα αυτα ειναι δευτερευοντα οταν κοιτας στον παγκο και βλεπεις τον μπορινι και τον σουσο…

  22. Ο/Η Scouser Jim λέει:

    @Marabu: Δε γνωρίζω προσωπικά τα παιδιά του sobrero, αλλά κι εγώ φανατικά Liverpool υποστηρίζω και κόμπλεξ με την ομάδα μας δε διακρίνω πουθενά. Το γεγονός ότι οι απόψεις του Elaith δε συμφωνούν με τις δικές μου (για τη Liverpool), δε συνιστά κόμπλεξ του. Μάλιστα, είναι άστοχο να αποδώσουμε αντίστοιχο χαρακτηρισμό σε ολόκληρο το blog. Προσωπικά, απολαμβάνω το sobrero, τόσο στις αναρτήσεις του, όσο και στα tweets του. Ο τρόπος γραφής είναι υποδειγματικός: σε κάνει να πλάθεις εικόνες, κάτι που κάναμε από πιτσιρίκια, όταν ονειρευόμασταν να γίνουμε εμείς μεγάλοι και τρανοί μπαλαδόροι.

    Τα παιδιά έχουν καυστικό χιούμορ και μου αρέσει που η “μπάλα” παίρνει και τη Liverpool. Η καζούρα πρέπει να είναι αμφίπλευρη, δε νομίζεις; Στις “κόντρες” αυτές κρύβεται όλο το αλατοπίπερο της ποδοσφαιρικής μας καθημερινότητας. Όσο για τον Luis, έχει ήδη φτιάξει το μύθο του (και τσόγλανος και παιχταράς) και σίγουρα σε 10-15 χρόνια από τώρα, κάποιος θα γράψει ένα άρθρο που θα συμπεριλαμβάνει τις παραπάνω αντικρουόμενες απόψεις.

    Την καλημέρα μου σε όλους!

  23. Ο/Η Marabu λέει:

    Ισως η λεξη κομπλεξ να ηταν αστοχη, απλα προσωπικα εχω διακρινει μια αντιπαθεια προς την Λιβερπουλ που ξεπερναει την καζουρα. Μπορει να κανω και λαθος αλλα το ειχα παραπονο και ηθελα να το πω. Νομιζω ειμαστε μια μεγαλη παρεα εδω, εγω ετσι νιωθω παντως, και ειμαστε ανετοι να λεμε οτι νιωθουμε

  24. Ο/Η Elaith λέει:

    Ναι και πολύ καλά κάνεις που το λες έτσι. Απλά στο προηγούμενο μου φάνηκε υπερβολικό όπως το έγραψες.
    Και όπως είδες το έγραψα ότι την αντιπαθώ, μια που υποστηρίζω την Έβερτον. Αλλά κόμπλεξ κτλ, είναι υπερβολές. Δεν έχουμε κανένα θέμα με τη 2η ομάδα της πόλης.
    🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *