Φυσικά και βλέπει μπάλα ο Πάπας…

  [1 Σχόλιο]

Με την ανάδειξη του νέου Πάπα τα στερεοτυπικά αστεία εξαιτίας της καταγωγής του ήταν πολλά. Αργεντίνος είναι, ο Μαραντόνα είναι ο Θεός (κατά τον ίδιο και άλλους), ο Μέσσι είχε ανακηρυχθεί Πάπας του ποδοσφαίρου μόλις χθες, ε το υλικό υπήρχε. Μόνο που η αλήθεια δεν είναι πολύ μακριά από τα περί «μπαλαδόφατσας» του νέου Ποντίφικα. Ο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο είναι μέλος της ιστορικής Κλουμπ Ατλέτικο Σαν Λορένσο ντε Αλμάγκρο, μιας δημοφιλούς ομάδας της Αργεντινής που στους δύσκολους καιρούς που περνάει χρειάστηκε και μεταφυσική βοήθεια για να σωθεί. Μια ομάδα που αγωνίζεται για να γυρίσει στην παραδοσιακή της έδρα και πλέον θα μπορεί να επικαλείται και άνωθεν βοήθεια στις προσπάθειές της.

Σε μια έδρα, το παλιό Γκασομέτρο, που ο μικρός τότε Χόρχε (και πλέον Φραγκίσκος) πήγαινε για να δει τον πατέρα του που ήταν αθλητής μπάσκετ της Σαν Λορένσο. Ο ίδιος άλλωστε είχε δηλώσει πριν μερικά χρόνια ότι δεν είχε χάσει κανένα ματς στο πρωτάθλημα του 1946 το οποίο και κατέκτησε η ομάδα του Μποέδο. Γι’ αυτό άλλωστε και το 2008 τιμήθηκε από τον σύλλογο με την κάρτα μέλους και μία φανέλα. Ίσως ούτε ο ίδιος το περίμενε ότι σε μερικά χρόνια θα ήταν ο επικεφαλής της Καθολικής εκκλησίας.

Αυτό που είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό όμως, είναι ότι στην χθεσινή κλήρωση ενός τυχερού παιχνιδιού στην Αργεντινή (που από ότι καταλαβαίνω είναι κάτι σαν Πρότο και Κίνο) ο αριθμός που κέρδισε ήταν το 8235 που όπως βλέπετε και στην φωτό είναι τα τέσσερα τελευταία ψηφία της κάρτας μέλους του νέου Πάπα. Άντε τώρα να μην πιστεύεις σε συμπτώσεις…

1 Σχόλιο μέχρι τώρα

  • 1 Veronica Lodge // 16 Μάρτιος, 2013 στις 03:12

    Αυτός είναι σωστός πάπας. btw το παρατσούκλι των οπαδών της San Lorenzo είναι Los Santos (Οι άγιοι) γιατί ιδρύθηκαν από ένα ιερέα, είναι δηλαδή παιδιά του κατηχητικού… :-D!

Σχολιάστε:

XHTML: Μπορείτε να κάνετε χρήση των εξής tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>