Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Λιονέλ Μέσσι για νέος Πάπας

115 εκλέκτορες κλειδωμένοι, εκατομμύρια αγωνιούντες πιστοί, μια ψηφοφορία, ένας μόνο νικητής, ένα μεγάλο ματς την ίδια ώρα, μια φανταστική ροή έκτακτων ειδήσεων.

Τρίτη:

  • 20:30: Έκλεισαν οι πόρτες στην Καπέλα Σιξτίνα. Οι οδηγίες από τους εκλέκτορες που θα ψηφίσουν για τον νέο Πάπα ήταν σαφείς: Να μη μπει κανείς εκτός από τον ντελιβερά που θα φέρει τα σουβλάκια στο ημίχρονο.
  • 21.15: Μαύρος ο πρώτος καπνός στο Βατικανό. “Θέλημα Θεού” αναφώνησαν όλοι οι εκλέκτορες, πέταξαν τα καμμένα παϊδάκια και παραγγείλανε κι άλλα σουβλάκια.
  • 23.40: Άνοιξε η πόρτα της Καπέλα Σιξτίνα, έβγαλε το κεφάλι ένας αρχιεπίσκοπος και ρώτησε τους παρευρισκόμενους πιστούς, για ξεκάρφωμα, “συγγνώμη, ξέρετε μήπως πόσο ήρθε το ματς;”

Τετάρτη:

  • 08.30: Φήμες μέσα από την Καπέλα Σιξτίνα λένε πως χάνει έδαφος ο αρχιεπίσκοπος Μιλάνου γιατί στο δοκάρι του Νιανγκ τσίριξε “βάλτο αγορίνα μου, όχι, ΟΧΙ, ΟΧΙ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ!”
  • 10.50: Ήρεμο το κλίμα μέσα στην Καπέλα Σιξτίνα. Οι αρχιεπίσκοποι Μιλάνου και Βαρκελώνης σταμάτησαν τους αφορισμούς μεταξύ τους και τώρα απλά δε μιλιούνται.
  • 11.10: Σημείωμα κάτω από την πόρτα έστειλαν οι εκλέκτορες ρωτώντας αν μπορεί να βρεθεί ένα DVD του αγώνα γιατί κάποιοι υπερήλικοι καρδινάλιοι δεν άντεξαν και αποκοιμήθηκαν στο ημίχρονο.
  • 12.05: Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η πρώτη ψηφοφορία μέσα στην Καπέλα Σιξτίνα. MVP του χθεσινού ματς ψηφίστηκε με μεγάλη διαφορά ο Λιονέλ ο Μέσσι. Ακολούθησε ο Άλμπα ενώ 4 εκλέκτορες ψήφισαν “ο Θεός” δίχως να διευκρινίσουν αν εννοούν τον Μέσσι.
  • 12.20: Σύγχυση επικρατεί στους κόλπους των πιστών μετά από την ερώτηση καρδινάλιου σ’ έναν απ’ τους φύλακες στην είσοδο: “Βγάλαμε MVP, για ποιο άλλο θέμα έχουμε να ψηφίσουμε;”
  • 13.10: Άνοιξε η πόρτα της Καπέλα Σιξτίνα και ένας καρδινάλιος ρώτησε “επειδή μπορεί να αργήσουμε λιγάκι, ξέρετε πότε είναι η Eurovision;”
  • 14.05: Ανέβηκαν οι πιθανότητες επικράτησης του Βραζιλιάνου αρχιεπισκόπου αφού υποσχέθηκε VIP εισιτήρια για τον τελικό του Μουντιάλ στο Ρίο.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Champions League, Πίτσα, μπύρα, καναπές

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η επιστροφή του Άγιαξ και του Total Football

«Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, με θυμάμαι να παίζω ποδόσφαιρο. Παντού, και κυρίως στον δρόμο. Εκεί, στον δρόμο, έμαθα κάτι πολύ σημαντικό. Πως να μετατρέπω ένα μειονέκτημα σε πλεονέκτημα. Εκεί κατάλαβα ότι το πεζούλι που έβλεπα μπροστά μου, δεν ήταν πια ένα εμπόδιο για μένα, αλλά πως μπορούσα να το μετατρέψω σε έναν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η πρώτη μεγάλη ευρωπαϊκή παράσταση του Άγιαξ

Στα 64 χρόνια ιστορίας του Τσάμπιονς Λιγκ/Κυπέλλου Πρωταθλητριών, μόνο τρεις ομάδες έχουν καταφέρει να εδραιώσουν την κυριαρχία τους σε τέτοιο βαθμό που να σηκώσουν τρεις συνεχόμενες φορές το τρόπαιο: Η Ρεάλ Μαδρίτης (δυο φορές), η Μπάγερν Μονάχου και ο Άγιαξ. Αυτό που ξεχωρίζει τον ‘Αίαντα’ όμως είναι ότι η άνοδος του στην κορυφή της Ευρώπης […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *