Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ο μοναδικός Γιώργος Καραγκούνης

Ο Γιώργος Καραγκούνης είναι Έλληνας διεθνής ποδοσφαιριστής, γεννημένος στις 6 Μαρτίου 1977 στον Πύργο και αγωνίζεται στη θέση του μέσου στην ομάδα της Φούλαμ, γνωστός για το γεμάτο πάθος παιχνίδι του και τις ηγετικές του ικανότητες.
Κατέχει το ρεκόρ συμμετοχών στην εθνική Ελλάδας από τον Οκτώβριο του 2012, όταν και αγωνίστηκε για 121η φορά.

Βικιπαίδεια

ΜΠΛΟΥΜΦΟΝΤΕΙΝ (Νιγηρία – Ελλάδα):
Η Ελλάδα βρίσκεται πίσω στο σκορ, πιέζει για την ισοφάριση κι έχει κερδίσει κόρνερ απ’ την δεξιά πλευρά καθώς επιτίθεται. Ο Γιώργος Καραγκούνης, αρχηγός, ψυχή και ειδικός επί του κερδισμένου χρόνου που δίνει ανάσες στους συμπαίκτες του, τρέχει γρήγορα να το εκτελέσει. Την ώρα που οι υπόλοιποι παίρνουν θέσεις στην περιοχή, ο «Γιώργος», όπως θα τον αποκαλούσε φιλικά και πατριωτικά ο Πουρουπουπου, στήνει την μπάλα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο κόρνερ, χώρος ο οποίος όμως δεν είναι ικανοποιητικά μεγάλος για τις ανάγκες μας. Μπροστά ακριβώς – στα λίγα εκατοστά για την ακρίβεια! – από τα μάτια του Κολομβιανού επόπτη, ο Καραγκούνης τοποθετεί προσεκτικά την μπάλα τόσο έξω από την ειδική θέση που δεν μπορείς καν να πεις ότι «δεν έχει περάσει όλη την γραμμή». Η κοντινή κάμερα δείχνει τον επόπτη να έχει κολλήσει το βλέμμα του χαμηλά στο σκηνικό.

(Κάπου εδώ εκνευρίζομαι που η τεχνολογική εξέλιξη, που μας έχει προσφέρει ήδη τα σούπερ-ντούπερ-slow-motion replay και τις νοητές γραμμές για τον εντοπισμό του οφσάιντ, δεν μου δίνει την δυνατότητα να δω τι ακριβώς σκέφτονται οι δυο πρωταγωνιστές: Τι ακριβώς υπάρχει στο μυαλό του Καραγκούνη – και κατά προέκταση στο μυαλό κάποιου που μπαίνει σε μονόδρομο ενώ βλέπει πως μπροστά είναι σταματημένο περιπολικό! -, πόσο μεγάλο σοκ υπέστη ο Κολομβιανός προσπαθώντας να συνειδητοποιήσει αν ο καμπουριασμένος τυπάκος μπροστά του κάνει πλάκα ή πραγματικά νομίζει ότι τον έχει κοροϊδέψει.)

Αφού η μπάλα έχει σταθεί όπως ακριβώς ήθελε, ο «τυπάρας της καρδιάς μας» ξεκινάει να πάρει φορά. Κάπου εκεί ο Κολομβιανός αποφασίζει να κάνει την προσωπική του επανάσταση και να σταματήσει να είναι ο πανηλίθιος του ζευγαριού. Με το χέρι, δείχνει στον Καραγκούνη ότι οι κανονισμοί δεν έχουν εφαρμοστεί σωστά. Ο «Γιώργος» με το χαρακτηριστικό του στυλ – άνοιγμα θώρακα, σύσπαση προσώπου, χέρια σε ανάταση που μετατρέπουν το σώμα σε σταυρό, σαν να λέει «με σταυρώνεις τώρα φίλε» – αντιδράει αλλά υποχωρεί αναλογιζόμενος ότι έτσι χάνεται πολύτιμος χρόνος. Το κόρνερ εκτελείται σύμφωνα με τους νόμους. Χάσαμε μια μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο – όπως αποδείχτηκε στο τέλος του αγώνα.

Η Εθνική στο Μουντιάλ” – 23/6/2010

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ελληνικό ποδόσφαιρο, Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Μισό θέαμα, μισή τιμή;

Πριν μερικούς μήνες είχαμε ασχοληθεί με μερικές από τις χειρότερες θέσεις σε ποδοσφαιρικά γήπεδα. Επανερχόμαστε σε αυτό το θέμα με ένα νέο υποψήφιο νικητή, αυτή τη φορά το γήπεδο της Έσσεν. Το καινούριο μάλιστα γήπεδο της Έσσεν που εγκατέλειψε το παλιό της για να πάει σε ένα πιο σύγχρονο, το Στάδιον Έσσεν των 20.000 θεατών. […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

6 σχόλια σχετικά με το “Ο μοναδικός Γιώργος Καραγκούνης”

  1. Ο/Η alex λέει:

    Υπήρξε και μεγάλη παικτάρα όμως. Να τα λέμε!

    (πάει και για ανανέωση συμβολαίου στη Φούλαμ!)

  2. Ο/Η duendes λέει:

    Εννοείται ότι δεν διαφωνώ, δεν έγινε τυχαία ο πιο πετυχημένος σύγχρονος Έλληνας ποδοσφαιριστής.

    Αλλά όπως έχω ξαναγράψει θεωρώ ότι αδίκησε και αδικεί απίστευτα τον εαυτό του και το ποδοσφαιρικό του ταλέντο με τα καραγκιοζιλίκια του, τα οποία φυσικά αγαπάμε να κοροϊδεύουμε.

  3. Ο/Η appapapa λέει:

    Ναι, αλλά έτσι έγινε θρύλος. Στις δυο φωτογραφίες που βάλατε μπορούμε να μάθουμε ποιοι είναι αυτοί που ενοχλούν τον Γιώργο;

  4. Ο/Η duendes λέει:

    Κομπάρσοι, μη δίνεις σημασία.

  5. Ο/Η Stazybο Hοrn λέει:

    Βάζω εδώ και το διδυμάκι του στο νησί, να υπάρχει:
    http://i.imgur.com/zYI6TsV.png

  6. Ο/Η Pit λέει:

    Μοναδικός… η μόνη λέξη που μπορεί να περιγράψει τον Γιώργο Καραγκούνη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *