Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Το απόλυτο ‘τακουνάκι’

Θέμα: Το σομπρέρο ασχολείται με το ποδόσφαιρο και το ποδόσφαιρο απασχολεί μόνο τους άντρες. Είναι όμως όντως έτσι; Με αφορμή την γιορτή της γυναίκας, ενός πλάσματος που κανείς μας δεν έχει καταλάβει ποτέ ολοκληρωτικά, παραδίδουμε τα ηνία του μπλογκ για μια μέρα σε τέσσερις γυναίκες για να γράψουν για κάτι που αγαπάνε: το ποδόσφαιρο.
Περιορισμός λέξεων: Κανένας
Υπογραφή κειμένου: Ελένη Μπούντου

 

Αν περιμένατε να διαβάσετε για τα τακουνάκια που έγραψαν ιστορία στο ποδόσφαιρο, μάλλον βρίσκεστε σε λάθος άρθρο. Ημέρα της γυναίκας σήμερα (8 Μαρτίου) και ευκαιρίας δοθείσης εισβάλουμε στον απόλυτα ανδροκρατούμενο χώρο, στο χώρο του ποδοσφαίρου. Έκαστος στο είδος του και ο άντρας στο ποδόσφαιρο. Έτσι είναι αν έτσι νομίζεις. Μην μας κοιτάξετε όμως σαν να είμαστε από άλλον πλανήτη όταν πεταχτούμε από το καναπέ και φωνάξουμε «Γκοοοοοοολ»!

Ο Κεν Χάμοντ κάποτε είχε πει ότι το «Αγάπη μου, γύρισα!» είναι οι τρεις λέξεις που δεν θες να ακούσεις την ώρα που βλέπεις ποδόσφαιρο. Τα χρόνια πέρασαν, οι εποχές άλλαξαν και το «Βάλτο αγόρι μου» από γυναικεία χείλη μοιάζει πιο εφιαλτικό και από την επιστροφή του Κώστα Χαλκιά κάτω από τα γκολποστ. Η στροφή των γυναικών σε ένα καθαρά ανδρικό άθλημα έγινε, η αφορμή δόθηκε, ακόμη κι αν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσετε το τηλεκοντρόλ, τα τασάκια και τα τσιγάρα για να μας εξηγήσετε άλλη μία… ναι, άλλη μία τι είναι το οφσάιντ. Όσο για την αφορμή; Ας είναι καλά αυτοί που έχουν κάνει εξώφυλλα στον Αρμάνι με εσώρουχα (Μπέκαμ λέμε ακόμη και κλαίμε) και που κάθε γυναίκα που σέβεται τα 12ποντα που φοράει τους ξέρει.

Από το γιατί 22 μαντράχαλοι τρέχουν πάνω κάτω με μία μπάλα μέχρι το «σφύρα το» πολλά μεσολάβησαν. Ήταν και αυτό το στανταράκι μπάλα-γυναίκα σημειώσατε 1 που δεν μας καθόταν καλά ακόμη κι αν στις αρχές χρησιμοποιηθήκαμε σαν τραπεζάκι για να ακουμπήσει τη μπύρα του. Κι όμως το ξεπεράσαμε… αλλά υποπέσαμε σε ένα τραγικό λάθος που αποτελεί για τους άνδρες ακόμη και τώρα πάτημα για να μας κόβουν από πάνω μέχρι κάτω όταν τους πούμε ότι βλέπουμε μπάλα. Το «μάτι» στους αθλητές και τα σχόλια κατά τη διάρκεια του αγώνα. Γιατί εσένα το 4-4-2 ή το 4-4-1-1 μπορεί να σου ακούγεται σαν το μήκος της νέας σου ψηλόμεσης φούστας αλλά για τους άνδρες αποτελεί την ουσία της ομάδας.

Σταυροκοπηθήκαμε όταν είδαμε αθλητή στον αγωνιστικό χώρο να σφαδάζει, συζητήσαμε άπειρες φορές πως μπορεί η διάθεση σας να αλλάζει ανάλογα με το αποτέλεσμα της ομάδας, μπλοκάραμε όταν στην ουσία ανακαλύψαμε ότι αφοσιώνεστε σε 11 άνδρες και τελικά καταλήξαμε ότι το ποδόσφαιρο για σας είναι σαν το στρατό. Μια ποδοσφαιρο-στρατό-συζήτηση δεν τελειώνει ποτέ. Και κάπως έτσι μπήκαμε στο μαγικό κόσμο του ποδοσφαίρου και ισοπεδώσαμε κάθε ίχνος ζήλειας όταν αντιληφθήκαμε ότι η στρογγυλή θεά είναι… μπάλα.

Την ώρα λοιπόν που στην Ελλάδα οι άνδρες δυσκολεύονταν να συμβιβαστούν με την ιδέα της γυναίκας να έχει άποψη ακόμη και για τα σφυρίγματα του διαιτητή , στη γειτονική Τουρκία ένας νέος κανονισμός άλλαζε μια για πάντα τα δεδομένα στην «εξέδρα». 41.000 γυναίκες παρακολουθούσαν τον αγώνα μεταξύ της Φενέρμπαχτσε με τη Μανίσασπορ, δημιουργώντας απίστευτη ατμόσφαιρα. Beauties at Sukru Saracoglu Stadium. Θυμηθείτε και απολαύστε ξανά το video και μην ξεχνάτε «το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των αθλημάτων και το συναρπαστικότερο όλων, άρα και δικαίωμα όλων».

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Σκέφτομαι και γράφω

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

H υπαρκτή εξέλιξη του κλαρινογαμπρού (στα χειρότερά της)

To 2011 o Τζόι Μπάρτον ήταν ακόμα παίκτης της Νιούκαστλ και είχε αρχίσει να βάλλει κατά της πρώην του ομάδας. Της Μάντσεστερ Σίτι. Όλα έδειχναν πως οι “πολίτες” θα ήταν η νέα δύναμη στην Αγγλία και το κακό παιδί της Πρέμιερ Λιγκ ως γνήσιος χίπστερ δεν μπορούσε να το αφήσει αυτό ασχολίαστο. Ένα χρόνο νωρίτερα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η τέχνη -και η τεχνική- της άμυνας

Για να καταλάβει κάποιος πόσο πολύ έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια (προς το καλύτερο και το πιο μοντέρνο), αρκεί να ρίξει μια ματιά, και στον τρόπο που αμύνονται πλέον οι ομάδες -ατομικά και στο σύνολό τους- αλλά και στο πόσο σημαντικό κομμάτι παίζει πλέον η σωστή αμυντική λειτουργία στο χτίσιμο της επίθεσης. Της […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Το απόλυτο ‘τακουνάκι’”

  1. Ο/Η Elaith λέει:

    Καλά, ας βάλουν στο ημίχρονο τίποτα προσφορές στα παπούτσια της Φενέρ στην μπουτίκ και θα δείτε επεισόδια που έχουν να γίνουν. 10 αγωνιστικές τιμωρία το λιγότερο !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *