Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Μόνο οι Άγγλοι

res

Οι Άγγλοι, όπως έχουμε σχολιάσει πολλάκις, είναι μια περίεργη φάρα ανθρώπων. Ιδιαίτερη. Και ο χαρακτηρισμός αυτός δεν οφείλεται μόνο στο ότι οδηγάνε στην πλευρά του δρόμου που εμείς χρησιμοποιούμε για προσπέραση, στο ότι όταν θέλουν να βρίσουν τους μπάτσους τους τραγουδάνε «πόσο κακή σπατάλη των δημοτικών φόρων το να πληρώνουμε για τα καπέλα σας» ή στο ότι έχουν δυο βρύσες στις λεκάνες τους (!), μια για ζεστό και μια για κρύο νερό.

Γενικότερα, πρόκειται για μια εθνικότητα που σου προκαλεί εκνευρισμό. Εκνευρισμό την ημέρα, όταν είναι ξεμέθυστοι και μπορούν να σεβαστούν κάποιες βασικές αξίες της ζωής με τρόπο αδιανόητο για τη δικιά σου παιδεία. Εκνευρισμό και το βράδυ, όταν μετά από αρκετές μπύρες γίνονται ζώα και αδυνατείς να τους εξηγήσεις πως δεν είναι τόσο παράλογο ένα μικρό μπουκαλάκι νερό να κοστίζει 4 ευρώ στη χώρα που γέννησε τον πολιτισμό.

Η Ελληνική φύση του Άγγλου πρωθυπουργού – 23/5/2009

Το 2008 η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας λάνσαρε ένα ειδικό πρόγραμμα με την ονομασία ‘Respect‘, με σκοπό να προωθήσει κάποιες επιμορφωτικές συμβουλές και κατευθύνσεις στους Άγγλους φιλάθλους. Μια από τις πρώτες της ενέργειες ήταν η δημιουργία ενός βίντεο για τη σημασία της ύπαρξης διαιτητή σ’ ένα παιχνίδι, ένα βίντεο με τέτοιο χιούμορ και ύφος που δεν θα μπορούσε να είχε σκεφτεί και υλοποιήσει κατ’ αυτόν τον τρόπο καμία άλλη Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του πλανήτη, άσχετα αν η στιγμή που κάποιος απειλεί να φύγει και να πάρει μαζί του και τη μπάλα του είναι τόσο διαχρονική και παγκόσμια.

Εχθές στο σχετικό κανάλι της ομοσπονδίας στο youtube ανέβηκε ένα ακόμα βίντεο που ασχολείται με τα διάφορα προβλήματα συμπεριφοράς που εντοπίζονται σε όλα τα επίπεδα του ποδοσφαίρου. Το σενάριο και η γενικότερη ιδέα θα κυκλοφορήσουν λογικά στα κοινωνικά δίκτυα με τις σύγχρονες περιγραφικές εκφράσεις OMG + WTF + LOL + ROLF!!! δεν περιγράφονται εύκολα με λεξούλες (και δεν χρειάζεται άλλωστε) αλλά σε αντίθεση με το βίντεο για τους διαιτητές που ‘βρωμάει’ αγγλική μπύρα και μπέικον από το πρώτο πλάνο, αυτό θα μπορούσε να είχε φτιαχτεί άνετα και από Αμερικάνους. Ή Γιαπωνέζους.

Παλιότεροι λόγοι για να λατρέψεις τους Άγγλους:
Οι ομάδες του Μουντιάλ 2010: Αγγλία
Οι ομάδες του Μουντιάλ 2014: Αγγλία
Είναι θεοί αυτοί οι Άγγλοι
Είναι τρελοί αυτοί οι Άγγλοι: «Let’s pretend we’ve scored a goal»
Είναι τρελοί αυτοί οι Άγγλοι
Η αγαπημένη μας Αγγλογαλλική ομάδα

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αγγλικό πρωτάθλημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Πολ Μέρσον: Τι να μην κάνεις για να γίνεις επαγγελματίας ποδοσφαιριστής

Η σκηνή για την οποία θα διαβάσετε, θα μπορούσε να είναι -αρκετά εύκολα- σκηνή σε ταινία του Γκάι Ρίτσι (όταν έκανε καλές ταινίες). Μια “βρώμικη” μελωδία κιθάρας να παίζει ως ηχητικό background. Σπιντάτο μοντάζ με κλασικές βρετανικές φάτσες στο κάδρο και φυσικά μπόλικες δόσεις χιούμορ να ισορροπούν με αυτές του δράματος. Προπονητικό κέντρο της Άστον […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ένα ποδοσφαιρικό Σάββατο του 1960

Τη δεκαετία του 60′, που δεν υπήρχαν συστήματα Dolby, μηνύματα για απενεργοποίηση των κινητών και προειδοποιήσεις πως η καταγραφή μιας ταινίας αποτελεί ποινικό αδίκημα που θα έπρεπε να τιμωρείται με αιώνια παρακολούθηση μιας 3ωρης ταινίας τραβηγμένης με καμερούλα μέσα από το σινεμά με διπλανό που βήχει ασταμάτητα και μπροστινό ο οποίος υποφέρει από συχνοουρία, οι […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Μόνο οι Άγγλοι”

  1. Ο/Η Μούρης λέει:

    Πρόβλεψη,θα πλησιάσουμε τους Άγγλους σε παιδεία σε..100 χρόνια,χμ 150,χμ…μάλλον ποτέ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *