Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Πέντε χρόνια σομπρέρο

WORLD CUP-1978-ARG-NED

Σαν σήμερα 26 Αυγούστου:

580 – Οι Κινέζοι ανακαλύπτουν το χαρτί υγείας. Άγνωστο από πού προκύπτει η ακριβής ημερομηνία, αλλά το γεγονός αυτό ανακουφίζει εκατομμύρια ανθρώπους και κάνει την ατμόσφαιρα πιο εντυπωσιακή σε χιλιάδες ποδοσφαιρικά γήπεδα.

1071 – Μάχη του Μαντζικέρτ. Ο Βυζαντινός στρατός υπό τις οδηγίες του Αυτοκράτορα Ρωμανού του Δ’ ηττάται από τους Σελτζούκους Τούρκους του Σουλτάνου Αρπ Ασλάν. Με την ήττα αυτή, οι Τούρκοι εγκαθίστανται στην Μ. Ασία και τα πράγματα παίρνουν τον δρόμο τους για την ίδρυση της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ, του Απόλλωνα Αθηνών και των λοιπών προσφυγικών ομάδων.

1346 – Μάχη του Κρεσί. Μια από τις σημαντικές μάχες του 100ετή πολέμου. Όπως είναι φυσιολογικό σε κάθε σοβαρή μάχη, οι Γάλλοι έχασαν και η επόμενη φορά που κατάφεραν να κερδίσουν σημαντικό αγώνα ήταν στο Μουντιάλ του 1998.

1907 – Ο Χουντίνι πέφτει αλυσοδεμένος στο Ακουάτικ Παρκ με τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη. Καταφέρνει να δραπετεύσει μέσα σε 57 δευτερόλεπτα, ένα ρεκόρ που μόνο η Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό της Βαρκελώνης του 1999 κατάφερε να πλησιάσει.

1980 – Γεννιέται ο Μακάλει Κάλκιν. Γνωστός για την μία καλή του ταινία, φέρει και το όνομα Νίνης του σινεμά, και για την… φιλία του με τον Μάικλ Τζάκσον.

2008 – Το sombrero.gr βγαίνει στον αέρα του διαδικτύου. Από τότε περνούν πέντε χρόνια με περίπου 3.500 άρθρα, 11.000κάτι τουίτς, μεγάλο αριθμό επισκέψεων που δεν μπορώ να υπολογίσω ακριβώς, έξι τακτικούς συγγραφείς εκ των οποίων οι περισσότεροι έφυγαν γιατί ο duendes τους ζήλευε, αρκετούς φιλοξενούμενους, χάπενινγκς με πλούσια δώρα, διαγωνισμούς, πολλές φωτογραφίες, ακόμα περισσότερα βίντεο, πάνω από 12.000 σχόλια από πολλούς γκρινιάρηδες σχολιαστές και διάφορα άλλα στατιστικά που δεν μου ‘ρχονται και κυρίως δεν έχουν καμία σημασία.

diego_mrxlm7CtNN1sq97xjo1_1280

Σκηνή από το μέλλον. Ο Ντιέγκο στα 16α γενέθλια του σομπρέρο.

Ευχαριστούμε όσους μας έχουν ανεχτεί όλα αυτά τα χρόνια, μας διάβαζαν ή συνεχίζουν να μας διαβάζουν, όσους μας αναδημοσιεύουν, όσους μας ακολουθούν στα σόσιαλ μίντια, όσους μας κλέβουν κείμενα χωρίς να αναφέρουν πηγή, όσους επικοινωνούν με οποιονδήποτε τρόπο μαζί μας (αλήθεια το χαιρόμαστε), όσους μας κράζουν γιατί τα ρετρο-κουίζ είναι εύκολα, όσους θέλουν να μαθαίνουν κι άλλες γραφικές ιστορίες από την Λ. Αμερική, όσους μας κατηγορούν ότι αντιπαθούμε την Μάνστεστερ, την Λίβερπουλ, τον ΠΑΟΚ, την Ρεάλ, τον Πανιώνιο, τον Πελέ, τον Κριστιάνο, τον Ολυμπιακό κ.ο.κ., όσους τέλος πάντων έχουν κάνει το σομπρέρο ένα μικρό μέρος της διαδικτυακής ενασχόλησής τους. Ζητάμε συγγνώμη σε όσους δεν απαντάμε καμιά φορά, ο χρόνος είναι περιορισμένος, αλλά εμείς συνεχίζουμε να σας διαφωτίζουμε και να λύνουμε τις απορίες σας στη γνωστή μας στήλη. Ελπίζουμε και του χρόνου να είμαστε εδώ, όσο το δυνατόν καλύτεροι. Μην περιμένετε τούρτα, τα οικονομικά μας είναι σφιχτά. Αρκεστείτε σε ένα βίντεο με την αιτία που είμαστε όλοι εδώ, την μπαλίτσα:

http://www.youtube.com/watch?v=CKfZsk8F4_M

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Εκτός θέματος, Ρετροφωτογραφίες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ρετρό-κουίζ νο36

Πολλά μπορεί να πει κανείς γι’ αυτή τη μάζωξη της φωτογραφίας. Το βασικότερο όλων είναι ότι η φωτογραφία είναι άκρως τρομακτική. Βγαλμένη από κάποιο θρίλερ όπου μια αίρεση ετοιμάζεται για ανθρωποθυσία (ή έστω κουκλοθυσία), μήπως από τη νέα σεζόν του True Detective; Κι όμως πρόκειται για αμιγώς ποδοσφαιρική εικόνα. Άλλωστε υπάρχει μια πολύ γνώριμη φάτσα. […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το πιο σημαντικό πέναλτι στην ιστορία της Αργεντινής

9 Δεκεμβρίου 1962. Το Μπομπονέρα του Μπουένος Άιρες υποδέχεται ακόμα ένα σούπερ κλάσικο. Η Μπόκα περιμένει με άγριες διαθέσεις τη Ρίβερ Πλέιτ σε ένα ματς υψίστης σημασίας μια που κατά πάσα πιθανότητα θα έκρινε και τον τίτλο. Οι δυο μισητοί εχθροί ισόβαθμοι στους 39 βαθμούς και σε περίπτωση ισοβαθμίας (πάρτε ανάσα) το πρωτάθλημα δεν το […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

5 σχόλια σχετικά με το “Πέντε χρόνια σομπρέρο”

  1. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Χρόνια πολλά λοιπόν. Και καλά και ξεχωριστά!

  2. Ο/Η Elaith λέει:

    Να τα εκατοστήσουμε Μίστερ !

  3. Ο/Η aaa λέει:

    Χρόνια πολλά! Τι ωραία η φωτογραφία του Ντιέγκο, καλά κάνατε και την φυλάξατε για μια τέτοια επίσημη περίσταση.

  4. Ο/Η corto maltese λέει:

    δύναμη και κουράγιο να χετε να γράφετε
    για πολλά χρόνια ακόμη

  5. Ο/Η MrPinkEyes λέει:

    χρονια πολλα παιδια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *