Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Άντερλεχτ-Ολυμπιακός: Αν συνεχιζόταν…

and_roberto

94′ – Το σκορ είναι στο 0-3. Οι Βέλγοι κερδίζουν κόρνερ από τα δεξιά. Οι παίκτες του Ολυμπιακού αναλαμβάνουν από έναν παίκτη. Ο Μανωλάς διώχνει τον Σάμαρη από την περιοχή για καλό και για κακό. Ο Σάμαρης τον ρωτάει “και τι να κάνω;” Ο Μανωλάς του απαντάει “δεν με νοιάζει, πρόσεχε τον τερματοφύλακα τους, τι να σου πω”. Το κόρνερ εκτελείται. Ο τερματοφύλακας της Άντερλεχτ που έχει ανέβει με το πάσο του στην περιοχή παίρνει ανενόχλητος την κεφαλιά χωρίς καν να πηδήξει αλλά η μπάλα χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και φεύγει άουτ.

95′ – Η Άντερλεχτ πιέζει κι άλλο για το γκολ της τιμής και χάνει τριπλή ευκαιρία κατά την οποία ο Ρομπέρτο αποκρούει τα αλλεπάλληλα σουτ με χαρακτηριστική άνεση, μένοντας ακίνητος στο κέντρο της εστίας και κουνώντας απλά τα χέρια με τρομακτική ταχύτητα. Σοκαρισμένος από το θέαμα ένας Άγγλος σπίκερ αναρωτιέται “What’s he doing?” για να του απαντήσει ο συνάδελφος του από δίπλα “He’s beginning to believe”.

97′ – Οι γηπεδούχοι συνεχίζουν να απειλούν χάνοντας ευκαιρίες κάθε λεπτό, ο Μανιάτης διαμαρτύρεται σε κάθε φάση στον διαιτητή για τον χρόνο των καθυστερήσεων αλλά ο διαιτητής του λέει ότι υπάρχει ακόμα χρόνος. Σ’ ένα σαλόνι κάπου στο Ρέθυμνο ο Μιχάλης Βοσκάκης σχολιάζει στους φίλους του, τρώγοντας πίτσα και πίνοντας μπύρα, “πλάκα μας κάνει ο τύπος, έλεος, πόση ώρα θα παίζουν;” Ένα μικρό κομματάκι πίτσα κάθεται άσχημα στο λαιμό του και του προκαλεί δυνατό βήχα.

99′ – Με τους γηπεδούχους ανεβασμένους υπερβολικά ψηλά ο Μήτρογλου βγαίνει χωρίς μεγάλη δυσκολία ξανά τετ-α-τετ με τον Καμίνσκι, τον πλασάρει, ο τερματοφύλακας της Άντερλεχτ αποκρούει προσωρινά με τα πόδια, η μπάλα πηγαίνει με δύναμη στα αχαμνά του επιθετικού του Ολυμπιακού και μετά από την τριπλή αυτή απίστευτη καραμπόλα κυλάει αργά και βασανιστικά προς το βάθος της άδειας πλέον εστίας. Ο Μήτρογλου γίνεται ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που έχει σκοράρει στο ίδιο παιχνίδι και με τα τρία πόδια και, έχοντας εξαντλήσει όλα τα είδη γνωστών όπλων στους πανηγυρισμούς του, υποκρίνεται ότι σημαδεύει την κερκίδα με σφεντόνα.

101′ – Εντυπωσιασμένοι από την εμφάνιση του Μήτρογλου και τα τέσσερα γκολ του, ξένοι δημοσιογράφοι ψάχνοντας στα Ελληνικά σάιτ περισσότερες πληροφορίες για τον επιθετικό του Ολυμπιακού αναφέρουν τον Kourkouti ως μάνατζερ του και μεταφέρουν στην υπόλοιπη Ευρώπη ότι το παρατσούκλι του είναι “The Kangaroo Man”.

103′ – Με το σκορ σε τέτοια επίπεδα και παρά το γεγονός ότι δεν έχει δικαίωμα για άλλη αλλαγή ο Μίτσελ αποσύρει τον Χολέμπας για τιμωρία για την αντίδραση του το απόγευμα. Εκνευρισμένος ο Ουρουγουανός Γερμανός Έλληνας Ελληνο-Γερμανός φεύγει κατ’ ευθείαν για τα αποδυτήρια και κάνει RT στο απογευματινό του tweet: “RT @JHolebas Fuck it !!!! Stay calm now jose !” Λίγα δευτερόλεπτα μετά κι αφού αντιλαμβάνεται ότι κάτι τον ενοχλεί στο μήνυμα του, ότι κάτι σημαντικό λείπει, ακολουθεί νέο tweet το οποίο έχει μόνο θαυμαστικά: “!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”

104′ – Η Άντερλεχτ κερδίζει φάουλ απ’τα αριστερά. Οι παίκτες του Ολυμπιακού παίρνουν ξανά από έναν παίκτη. Ο Σάμαρης παίρνει εντολή από τον Μίτσελ αυτή τη φορά να μαρκάρει απλά χώρο. Το φάουλ εκτελείται, ο Σάμαρης κλείνει τα μάτια με τα δυο του χέρια, ονειρεύεται τον Τιάγκο Μότα και μένει επίτηδες ακίνητος στη μέση της περιοχής αλλά ο Κλιέσταν πέφτει πάνω του προσπαθώντας να πάρει την κεφαλιά. Ο διαιτητής το θεωρεί παρεμπόδιση και καταλογίζει το πέναλτι αλλά από οίκτο δεν του δείχνει την δεύτερη κίτρινη. Ο αγανακτισμένος Σάμαρης σηκώνεται και φεύγει από τον αγωνιστικό χώρο μόνος του. Ο Ρομπέρτο αποκρούει εντυπωσιακά κι αυτό το πέναλτι αλλά κανένας δεν μπαίνει στη διαδικασία να τον συγχαρεί πλέον.

106′ – Ο Ολυμπιακός εκτελεί κόρνερ, οι αμυντικοί των Βέλγων διώχνουν τη μπάλα και τρεις παίκτες βγαίνουν στην αντεπίθεση απέναντι στον ανυπεράσπιστο Ρομπέρτο. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού επιχειρεί ηρωική έξοδο, ο Σουάρεζ την κατάλληλη στιγμή δίνει δίπλα στον Μίτροβιτς κι αυτός σε άδεια εστία πλασάρει ελάχιστα έξω. Ακολουθούν πέντε δευτερόλεπτα σιγής σ’ όλο το γήπεδο, οι Βέλγοι στις κερκίδες και οι παίκτες της Άντερλεχτ κοιτάνε ο ένας τον άλλον, συνειδητοποιούν ότι δεν γίνεται να τη ζούνε αυτή την κατάσταση και βιώνοντας μια κανονική υπαρξιακή κρίση αφού αποδέχονται πλήρως ότι δεν υπάρχουν γενικότερα, αποχωρούν σκυφτοί και αμίλητοι οι μεν από τις εξέδρες και οι δε από τον αγωνιστικό χώρο. Ο Νορβηγός διαιτητής αναγκαστικά σφυρίζει τη λήξη του αγώνα. Ο Ολυμπιακός παίρνει μεγάλο διπλό.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Champions League, Θέλω διακοπές

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

H κατάρα του Τσάμπιονς Λιγκ για τους Βραζιλιάνους

Το περασμένο Σάββατο η Μπαρτσελόνα του Λουίς Ενρίκε κατέκτησε το 5ο Τσάμπιονς Λιγκ της ιστορίας της. Αστέρι της ομάδας, δίπλα στους Σουάρεζ, Ινιέστα και Μέσι, και ο Βραζιλιάνος “μάγος” Νεϊμάρ. Ένα αυθεντικό Βραζιλιάνικο ταλέντο, ακατέργαστο όσο πρέπει για να μας χαρίζει μοναδικές στιγμές εντός γηπέδου αλλά και όσο επιβάλλεται (στο σύγχρονο ποδόσφαιρο) για να μπορεί […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο 40αρης Ράιαν Γκίγκς

Τετάρτη βράδυ, δεύτερο ημίχρονο στο Λεβερκούζεν, η Γιουνάιτεντ προηγείται με 0-2 της Μπάγερ. Σε μια αδιάφορη φάση στο κέντρο και κοντά στη γραμμή του αράουτ ο Λαρς Μπέντερ μονομαχεί με τον Ράιαν Γκίγκς. Η διεκδίκηση κρατάει μερικά δευτερόλεπτα, ο Γερμανός στην προσπάθεια του να βγει νικητής απ’ αυτήν τραβάει τη φανέλα του Ουαλού αλλά αυτός […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2 σχόλια σχετικά με το “Άντερλεχτ-Ολυμπιακός: Αν συνεχιζόταν…”

  1. Ο/Η duendes λέει:

    Τουλάχιστον υπάρχει αναφορά στην πηγή (αν και χωρίς λινκ).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *