Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Φεύγει όπως τον ζήσαμε

juninho
Κάθε μεγάλος ποδοσφαιριστής ονειρεύεται να παίξει το τελευταίο του παιχνίδι όπως του αρμόζει, να φύγει νικητής και εν μέσω αποθέωσης. Για τον 38χρονο πλέον Ζουνίνιο Περναμπουκάνο φαίνεται ότι μόνο το τρίτο θα είναι αλήθεια. O Βραζιλιάνος χαφ επέστρεψε στη Βάσκο πριν μερικούς μήνες και προσπαθεί με τους συμπαίκτες του να σώσει την ομάδα από τον υποβιβασμό. Μπροστά σε 56.000 θεατές (ρεκόρ για το νέο Μαρακανά) η Βάσκο αντιμετώπιζε την Σάντος και στο 7′ είχε κερδίσει ένα φάουλ, σαν κόρνερ. Ο Ζουνίνιο πήγε να το εκτελέσει, ένα ακόμα από τα χιλιάδες φάουλ που έχει εκτελέσει στην μεγάλη του ποδοσφαιρική καριέρα.

http://www.youtube.com/watch?v=j6jdrx4Mveg

Μόνο που το φάουλ αυτό ήταν κακοεκτελεσμένο, σαν να μην το εκτέλεσε αυτός, και ο παίκτης έπεσε αμέσως στο χορτάρι σφαδάζοντας. Η αλλαγή ήταν άμεση για τον Ζουνίνιο και παρ’ ότι οι εξετάσεις θα γίνουν αύριο, όλα δείχνουν ότι χάνει το υπόλοιπο της φετινής σεζόν και πολύ πιθανόν να μην επιστρέψει καθόλου. “Μπορεί να ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι” δήλωσε ο παίκτης, μια που είχε πολλά προβλήματα με τραυματισμούς τον τελευταίο χρόνο και πιθανότατα αυτός ο σοβαρός τραυματισμός να ήταν το τέλος. Πόσο ειρωνικό, η τελευταία του ενέργεια στο χόρτο να ήταν τελικά αυτή που τον έκανε τόσο διάσημο, ένα ακόμα φάουλ.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Οι αθάνατοι οπαδοί

Ξεκινώντας να βλέπω το βίντεο χωρίς να έχω ιδέα περί τίνος πρόκειται, πίστεψα αρχικά ότι είναι ακόμα ένα από αυτά τα καλογυρισμένα κλιπάκια τα οποία χρησιμοποιούν οι σύλλογοι για να εκμεταλλευτούν την αγάπη του κόσμου οικονομικά. Είχα κάνει τελικά λάθος. Η Σπορτ Ρεσίφε ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες μια καμπάνια άξια αναγνώρισης για ένα σημαντικό […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο πιο δύσκολος αγώνας

Είναι από τα κλισέ που είναι αληθινά. Η υγεία πάνω από όλα. Και το έμαθε καλά αυτό ο Χoνάς Γκουτιέρες, ο ποδοσφαιριστής που κυρίως γνωρίσαμε από τους πανηγυρισμούς του με την μάσκα του σπάιντερμαν. Μετά από την παρουσία του στην Μαγιόρκα ο Γκουτιέρες μετακόμισε στην Αγγλία όπου από το 2008 έπαιζε στη Νιουκάστλ και αγαπήθηκε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

5 σχόλια σχετικά με το “Φεύγει όπως τον ζήσαμε”

  1. Ο/Η john_c λέει:

    Κρίμα.Τεράστιος ποδοσφαιριστής κ πολύ υποτιμημένος.Με εκνευρίζει που η εκτέλεση χωρίς να περιστρέφεται η μπάλα εχει γίνει γνωστή ως “το φάουλ του Cristiano” ενώ ο καλλιτέχνης Juninho το έχει κάνει πολύ πριν απ’αυτόν.

  2. Ο/Η kostas λέει:

    Με την διαφορά φίλε john_c ότι ο Κριστιάνο έχει άλλους 10 τρόπους να στέλνει την μπάλα στο πλεκτό.Ο Ζουνίνιο καλός ήταν για το σαμπιονά.

  3. Ο/Η duendes λέει:

    Μιας και αναφέρθηκαν τα ονόματα Ζουνίνιο και Κριστιάνο και μιας και κάπου αλλού πέτυχα ένα άρθρο για τα γκολ με φάουλ που έχει βάλει ο Πορτογάλος στη Ρεάλ, θα ήθελα πολύ να δω ένα στατιστικό με τα ποσοστά επιτυχίας στα φάουλ όλων αυτών των σπεσιαλιστων. Εντυπωσιακό το “ο Χ έχει βάλει 25 φάουλ σε σχέση με τα 14 (τυχαία νούμερα) του Ψ” αλλά αν ο πρώτος τα έβαλε με 382 προσπάθειες και ο άλλος με 98 αλλάζει λίγο το πράγμα.

    *Όπως φυσικά αλλάζει κάπως και με το αν κάποιος βάλει φάουλ απ’ τα 40 μέτρα σε σχέση με κάποιον που το βάζει πάνω απ’τη γραμμή της μεγάλης περιοχής αλλά αν μπει κι αυτή η παράμετρος μετά η κουβέντα ξεφεύγει εντελώς.

  4. Ο/Η john_c λέει:

    Κώστα δεν έκανα σύγκριση των παικτών κ ούτε χρειάζεται να κάνουμε.

    duendes http://soccerlens.com/top-ten-free-kick-specialists-of-all-time/20493/ εδώ γράφουν για 50% επιτυχία του Juninho.Μου φαίνεται υπερβολικό αλλά εφόσον δεν τον έχω παρακολουθήσει σε διάρκεια δε μπορώ να ξέρω.Άν ισχύει φαντάζομαι είναι το καλύτερο ποσοστό τουλάχιστον σε σύγκριση με όσους παίζουν σήμερα.Όπως κ νά’χει για’μένα είναι ο κορυφαίος γιατί έχει σκοράρει με τόσες διαφορετικές εκτελέσεις κ αποστάσεις.

  5. Ο/Η duendes λέει:

    Αποκλείεται να ισχύει αυτό το νούμερο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *