Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Όταν ένας τυφλός άντρας κλαίει

Dobri

Ο 21χρονος Ντόμπρομιρ Στογιάνοφ ήταν ένας άσημος Βούλγαρος που περνούσε αναγκαστικά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο σπίτι του. Παρά το γεγονός ότι έχει χάσει την όραση του σε μικρή ηλικία ο Ντόμπρι παραμένει πιστός οπαδός της ΤΣΣΚΑ Σόφιας, αντικαθιστώντας την παρακολούθηση των αγώνων από το γήπεδο με την ακρόαση τους από το σπίτι. Λίγες εβδομάδες πριν, μια φίλη του πήρε την πρωτοβουλία και επικοινώνησε με την παρουσιάστρια μιας εκπομπής της Βουλγάρικης τηλεόρασης ζητώντας της να μεσολαβήσει ώστε να κάνει ο τυφλός οπαδός της ΤΣΣΚΑ ένα από τα όνειρα του πραγματικότητα: να συναντήσει τον προπονητή και τους παίκτες της ομάδας.

Η παρουσιάστρια επικοινώνησε με τον υπεύθυνο τύπου της ομάδας και πριν λίγο καιρό ο Ντόμπρι – με τη συνοδεία, φυσικά, μιας κάμερας της εκπομπής – άφησε για λίγο το δωμάτιο του, επισκέφτηκε το γήπεδο της ομάδας, ακούμπησε το χόρτο, μπήκε στην αίθουσα τροπαίων, σήκωσε στον αέρα την κούπα του τελευταίου πρωταθλήματος που έχει πάρει η ΤΣΣΚΑ, το 2008, γνώρισε τους παίκτες και τον προπονητή και έφαγε μαζί τους. Ο Ντόμπρι γύρισε το βράδυ ευτυχισμένος σπίτι του έχοντας ζήσει μια από τις πιο ωραίες μέρες της ζωής του, η εκπομπή, όπως αναμενόταν, τα πήγε εξαιρετικά στον τομέα της τηλεθέασης και κάπου εδώ τελειώνει το τηλεοπτικό παραμύθι.

Τα πιο ωραία όμως ήρθαν μετά και δεν είχαν παρουσιάστρια, μοντάζ, συγκινητική μουσική και κοινό στο στούντιο να χειροκροτάει. Οι άνθρωποι της ΤΣΣΚΑ κάλεσαν τον Ντόμπρι στο ντέρμπι με την πρωτοπόρο Λουντογκόρετς που διεξήχθη την προηγούμενη Κυριακή. Ο νεαρός οπαδός κάθισε στην κερκίδα των φανατικών, τους άκουσε να τραγουδάνε το όνομα του σε διάφορες στιγμές του αγώνα, κατέβηκε στο ημίχρονο στον αγωνιστικό χώρο όπου και χειροκροτήθηκε από όλο τον κόσμο και έμαθε από τους οργανωμένους οπαδούς ότι έχουν ξεκινήσει μια προσπάθεια ώστε να συγκεντρωθούν τα 7.500 ευρώ που απαιτούνται για να υποβληθεί σε επέμβαση και να μπορέσει να δει ξανά.

Αδυνατώντας να αντέξει όλη αυτή την απρόσμενη, συναισθηματική έκρηξη ευτυχίας σε κάποια από τις φορές που οι συνοπαδοί του φώναξαν το όνομα του ο 21χρονος Ντόμπρι έβαλε τα κλάματα και, όπως έχουν τραγουδήσει και οι Deep Purple, when a blind man cries, you know he feels it from his soul.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, Ιστορίες για το τζάκι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η πιο άσχημη στιγμή του ‘όμορφου παιχνιδιού’

Στις 21 Ιουνίου του 1978 η Αργεντινή αντιμετώπιζε το Περού στα πλαίσια της τελευταίας αγωνιστικής του δεύτερου γύρου του Παγκοσμίου Κυπέλλου το οποίο και διοργάνωνε. Με βάση το σύστημα διεξαγωγής που ίσχυε τότε και τα αποτελέσματα των προηγούμενων αγώνων που είχε την τύχη (ή το προνόμιο) να γνωρίζει, χρειαζόταν νίκη με διαφορά μεγαλύτερη των τεσσάρων […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το παιχνίδι της ζωής τους

Το 2002 δυο Βρετανοί κινηματογραφιστές πήραν ειδική άδεια για να μπούνε στη Βόρεια Κορέα και να γυρίσουν ένα ντοκιμαντέρ που καταπιάνεται με την, απρόσμενα επιτυχημένη, συμμετοχή της Βόρειας Κορέας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966 στην Αγγλία, την πρώτη και μοναδική της παρουσία σε Μουντιάλ μέχρι το 2010 όταν και κατάφερε να βρεθεί στα γήπεδα της […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

3 σχόλια σχετικά με το “Όταν ένας τυφλός άντρας κλαίει”

  1. Ο/Η Γιωργάκης λέει:

    Ρε Σομπρέρο ποιος κόβει κρεμμύδια ρε γαμωτο;

  2. Ο/Η Nikos λέει:

    Μας κανατε να κλαψουμε αλλα ρε παιδια ενω ειχε δυνατοτητα να γινει καλα για 7000 € εμεινε τυφλος ολη του τη ζωη(μεχρι τοτε τελος παντων)

  3. Ο/Η duendes λέει:

    To πιθανότερο είναι ότι πρόκειται για άνθρωπο που προέρχεται από φτωχή οικογένεια. Αν σκεφτείς ότι το 2013 ο κατώτατος μισθός στη Βουλγαρία ήταν κάπου στα 150 ευρώ καταλαβαίνεις ότι τα 7500 είναι μια ολόκληρη περιουσία και νούμερο απλησίαστο, ειδικά για οικογένεια που με το ζόρι τα βγάζει πέρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *