Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Metegol

Τα κινούμενα σχέδια εδώ και αρκετά χρόνια (και κυρίως λόγω της Pixar πιστεύω) δεν είναι πια μόνο για παιδιά και δεν είναι απλοϊκά. Είναι πανάκριβα, πανέμορφα αισθητικά και συνήθως λένε ωραίες (συγκινητικές και αστείες) ιστορίες. Όπως θα λεγε κι ο Χάρυ Κλυν: “Τέχνη κάνουν ρε μάνα, δεν βράζουν ροβίθια”. Το “Μετεγκόλ” είναι η πιο ακριβή ταινία όλων των εποχών στην Αργεντινή αφού στοίχισε περί τα 21 εκατομμύρια δολάρια (ποσό όμως που θεωρείται πολύ χαμηλό για τα χολυγουντιανά στάνταρντς μιας τέτοιας παραγωγής) και την σκηνοθέτησε (και έγραψε) ο Χουάν Χοσέ Καμπανέγια. Αν το όνομα σας λέει κάτι, είναι επειδή πρόκειται για τον σκηνοθέτη της οσκαρικής ταινίας “Το μυστικό στα μάτια της”, μιας πολύ καλής ταινίας που όπως ξέρουμε είχε μέσα και αρκετό ποδόσφαιρο.

Πολύ ποδόσφαιρο έχει και το “Μετεγκόλ” μια που ο τίτλος του σημαίνει το ξύλινο ποδοσφαιράκι, που στην Αμερική πολύ συχνά (και ανώμαλα) λένε φούσμπολ (βγαλμένο από το γερμανικό όνομα του ποδοσφαίρου) όπως έχουμε δει σε αρκετά επεισόδια σειρών όπως το Community, αλλά και παλιότερα στο Friends. Ο πρωταγωνιστής είναι ο μικρός Αμαντέο που έχει δυο αγάπες στη ζωή του, το ποδοσφαιράκι και την Λάουρα. Και αν στην πρώτη είναι πολύ καλός, η Λάουρα είναι απλά μια φίλη. Όλα αλλάζουν όμως όταν στο χωριό επιστρέφει ο Γκρόσο (ελεύθερη μετάφραση “ο τεράστιος”), ο arch-enemy του Αμαντέο που είχε χάσει σε ένα ματς πριν χρόνια και είχε γίνει ρεζίλι. Μόνο που τώρα γυρίζει σαν διεθνής σταρ του ποδοσφαίρου, με πολλά χρήματα και με τη διάθεση να αγοράσει όλο το μέρος και να το κάνει ένα πάρκο για τον εαυτό του (θα μπορούσε να είναι ο Κριστιάνο και δεν το λέω μόνο εγώ, καθώς υπάρχει η φήμη ότι ο χαρακτήρας βασίζεται σε αυτόν). Κι ενώ όλα δείχνουν χαμένα, οι ξύλινοι ποδοσφαιριστές του Αμαντέο ζωντανεύουν, αποκτούν προσωπικότητα και η ιστορία μας ξεκινάει.

Η ταινία πήγε πολύ καλά στην Αργεντινή, αλλά συνάντησε αρκετές δυσκολίες στο να βρει διανομέα σε άλλες χώρες. Μετά όμως από τις εξαιρετικές κριτικές που πήρε άρχισε σιγά σιγά να προβάλλεται σε όλο και περισσότερα μέρη και υπάρχουν συζητήσεις για να προβληθεί και στις ΗΠΑ (το teaser trailer στα αγγλικά υπάρχει εδώ και καιρό άλλωστε).

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

sombrero at the movies

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Όχι στην πειρατεία, ναι στον έρωτα

Ήρθε και πάλι αυτή η μέρα φίλε αναγνώστη, εσύ που έχεις αποφασίσει να δεσμευτεί, που πρέπει να την αφιερώσεις στο έτερόν σου ήμισυ. Πιθανώς να σκεφτόσουν να περάσεις αλλιώς την Παρασκευή σου. Να ψάχνεις π.χ. να δεις σε stream το μεγάλο ματς της Γοδόι Κρους απέναντι στην συμπαθή Κίλμες που θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον κάθε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Sombrero Quiz: Πόσο Ποδοσινεφίλ είσαι;

Στο Sombrero εκτός απ’ το ποδόσφαιρο αγαπάμε και το σινεμά και τις σειρές. Το έχετε καταλάβει είμαι σίγουρος. Έτσι σκέφτηκα να ετοιμάσω ένα εύκολο κουιζάκι (όχι πως δεν ήταν εύκολο το προηγούμενο που είχα φτιάξει) για να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας στις ποδοσφαιρικές ταινίες. Φτιάξτε ποπ κορν, χαμηλώστε τα φώτα και απαντήστε στις 11 ερωτήσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *