Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Έπεα πτερόεντα

Man-Utd-214463_732-6372631

Σεπτέμβριος 2011

Η Έβερτον ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την Μάνστεστερ Σίτι του Μαντσίνι έχοντας ένα πολύ καλό σερί εναντίον της. Είναι όμως μια χρονιά που η Σίτι έχει ξοδέψει πολλά χρήματα. Ο Ντέιβιντ Μόγιες κάνει μια δήλωση που μένει ιστορική (και θυμίζει λίγο την περίφημη δήλωση Φερέρ για ποδήλατα και τανκς): “Είναι σαν να πηγαίνουμε σε πιστολίδι και εμείς έχουμε μαχαίρι”. Μία ακόμα από τις κλασσικές δηλώσεις ενός προπόνητη που ναι μεν έκανε έργο στην Έβερτον χωρίς πολλά χρήματα, αλλά είχε την στάμπα του αμυντικογένη και λούζερ στα μεγάλα ματς. Η Έβερτον χάνει τελικά με 2-0 τον αγώνα.

Δεκέμβριος 2013

Το καλοκαίρι ο Μόγιες έχει εγκαταλείψει το Λίβερπουλ για να πάει λίγο πιο πέρα και να αναλάβει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αφήνοντας την Έβερτον έχει ένα εντυπωσιακά αρνητικό ρεκόρ. Στα 11 χρόνια της παρουσίας του έχει δώσει 46 εκτός έδρας αγώνες με την Άρσεναλ, την Λίβερπουλ, την Τσέλσι και τη Γιουνάιτεντ. Ο απολογισμός είναι… 0 νίκες. Το ξεκίνημά του δεν είναι καλό στη Γιουνάιτεντ, ενώ αντίθετα η Έβερτον με τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ δείχνει σε καλή κατάσταση. Η Έβερτον ταξιδεύει στο Ολντ Τράφορντ όπου έχει να κερδίσει από το 1992. Στο 80φευγα ο Μιραλάς εκτελεί φάουλ και βρίσκει το δοκάρι. Λίγο αργότερα μετά από φάση διαρκείας, ο Οβιέδο σκοράρει ένα γκολ που γράφει ιστορία καθώς δίνει τη νίκη στους Τόφιζ. Οι εκδρομείς της Έβερτον ξεσπούν και ανάβουν μέχρι και μερικά μπλε καπνογόνα. Τραγουδάνε “Οβιέδο μπέιμπι” (σε ρυθμούς Don’t you want me baby), “Είμαστε η Έβερτον, ο μπλε στρατός του Ρομπέρτο”, “Το βλέπεις Ντέιβιντ Μόγιες;” και “Θα σε απολύσουν το πρωί”. Εκεί όμως που οι φωνές τους ενώνονται είναι όταν θυμούνται την περίφημη δήλωση του 2011 και τραγουδούν ξορκίζοντας το κακό:

Knife to a gunfight,
You brought a knife to a gunfight,
Knife to a guuuuuuuuuuunfight,
You brought a knife to a guuuunffiigggght

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αγγλικό πρωτάθλημα, Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Μια μικρή προσωρινή νίκη

Ένα από τα πρόσωπα του καλοκαιριού στο αγγλικό μεταγραφικό παζάρι είναι ο Τζον Στόουνς. Η αλήθεια είναι ότι τον θεωρώ αρκετά αδούλευτο και υπερτιμημένο, αλλά σε ένα πρωτάθλημα που ο Τζόνι Έβανς πωλείται με 6 εκατομμύρια λίρες δεν μπορείς να πεις πολλά. Ο Στόουνς είναι ακόμα άγουρος και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι βρίσκεται […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

9 σχόλια σχετικά με το “Έπεα πτερόεντα”

  1. Ο/Η Stefanos λέει:

    Ντέιβιντ Μόις διαβάζεται εκεί πάνω το David Moyes! Ούστ καράβλαχοι ξεπλυμένοι ανήλιαγοι!

  2. Ο/Η john_c λέει:

    The chosen one!

  3. Ο/Η Elaith λέει:

    Εγώ ποτέ δεν κατάλαβα πώς το Peterborough προφέρεται Πίτερμπρο (σαν το Έντινμπρο).
    Και μια και το έφερε η κουβέντα:

    http://www.youtube.com/watch?v=zNA7XRvFDjU

    ΑΘΠΙΛΙΚΟΥΕΤΑ

  4. Ο/Η corto maltese λέει:

    ELAITH είσαι αρρωστάκι ρε!

  5. Ο/Η Elaith λέει:

    Όχι μωρέ, απλά όσο δεν συμπαθώ τους Άγγλους, τόσο μου αρέσουν κάποια πράγματα και κάποιες συμπεριφορές τους. Δεν θα τους προτιμήσω ποτέ από τους λατινοαμερικάνους, αλλά μου αρέσει που κρατάνε μια ιδιότυπη γραφικότητα παρά το γεγονός ότι το πρωτάθλημά τους έχει γίνει πλέον αποκλειστικά υπόθεση των πλουσίων.

  6. Ο/Η Rasko λέει:

    Μίλα καλά για την Πίτερμπρο ρε.

  7. Ο/Η Rasko λέει:

    Επίσης όποτε ακούω Oviedo θυμάμαι την τρισκατάρατη ομάδα που μας πήρε τον Χότα-Χότα. Από τις κατάρες και τα βουντού έπεσε στη Σεκούντα Β και ήταν στα όρια του αφανισμού, αλλά μαζεύτηκαν εκεί κάτι περίεργοι (ανάμεσα τους ο Sid Lowe) και κάνανε έρανο και τη σώσανε γμτ.

  8. Ο/Η Elaith λέει:

    Νταξ…

    Ο άλλος μας λέει για την Οβιέδο.
    ΜαζέΦτε τους μωρέ, τι τους κοιτάτε !

  9. Ο/Η Manos λέει:

    Πάντως είναι γεγονός πώς ο Μαρτίνες κάνει τρομερή δουλειά στην Έβερτον! Όλοι οι παίκτες φαίνονται σούπερ γυμνασμένοι, πειθαρχημένοι και συνολικά η ομάδα βγάζει πολύ καλή εικόνα μέσα στο γήπεδο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *