Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Η κερκίδα των καπέλων

Στην ιστορική φωτογραφία από το Χάιμπουρι που είχαμε ανεβάσει πριν λίγους μήνες την παράταση κλέβουν οι προβολείς της κερκίδας, στη φωτογραφία του Ντα Λουζ που ακολούθησε λίγο καιρό μετά πρωταγωνίστριες είναι οι χιλιάδες ομπρέλες και στην εντυπωσιακή φωτογραφία από τη Σκωτία που βλέπεις παραπάνω (και η οποία κυκλοφορεί χωρίς επιβεβαιωμένες συνοδευτικές πληροφορίες, καθώς υπάρχει διχογνωμία για το αν απεικονίζεται το Σέλτικ Παρκ ή το Άιμπροξ) αυτό που ξεχωρίζει αναμφίβολα είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένας θεατής που να μην φοράει καπέλο.

Κι αν η φωτογραφία επανέφερε στο μυαλό σου την απορία που έχεις κάθε φορά που βλέπεις μια ταινία ή σειρά που διαδραματίζεται στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα, “γιατί σταμάτησαν οι άνθρωποι να φοράνε καπέλο”, στο ίντερνετ υπάρχουν αρκετές αναλύσεις με διαφορές πιθανές αιτίες. Μια από τις πιο διαδεδομένες είναι αυτή: Η εξάπλωση των αυτοκινήτων!

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ρετροφωτογραφίες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Θέ μου τί μπλε ξοδεύεις για να μη σε βλέπουμε

Αν κάποιος αποπειραθεί κάποια στιγμή να φτιάξει μια πολύ σοβαρή και προσεγμένη (γιατί τσαπατσούλικες υπάρχουν ήδη αρκετές στο ίντερνετ) λίστα με τις δέκα πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων, το τουρνουά του 1978, που διοργάνωσε η Αργεντινή, έχει σίγουρα καπαρωμένες δυο θέσεις. Η πρώτη θα πάει δικαιωματικά στην εκπληκτική φωτογραφία του Ρικάρντο Οσβάλντο Αλφιέρι, που μπορεί […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2 σχόλια σχετικά με το “Η κερκίδα των καπέλων”

  1. Ο/Η Elaith λέει:

    Ούτε ένα σομπρέρο;

  2. Ο/Η ανορθόγραφος λέει:

    Ψιλοέψαξα και το σχεδόν 90% λέει ότι είναι το Άιμπροξ,κυρίως λόγω του πίνακα του σκόρ.Όπως και να έχει το σίγουρο είναι ότι οι καπελάδες της εποχής πρέπει να έκαναν χρυσές δουλειές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *