Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Τα 14 χαρτάκια της Πανίνι, η επιστροφή

Θά ΄ναι  περίπου εδώ και δυο-τρεις εβδομάδες που έχω αρχίσει να δέχομαι φιλικές παρατηρήσεις από τους υψηλά ιστάμενους του sombrero, του στυλ “τι θα γίνει ρε κοπρόσκυλο θα γράψεις κάνα κείμενο επιτέλους;” και “αν ανεβάζεις από τώρα ένα κείμενο το μήνα τι θα γίνει όταν μπεις στην εμμηνόπαυση;”. Παιδιά δεν έχω έμπνευση, τους λέω, τι να κάνω, πάλι για χαρτάκια της Πανίνι να γράψω; Αφού δεν μπορείς να σταυρώσεις άλλο θέμα γράψε για Πανίνι ρε άμπαλε, μου λένε. Υπό την αφόρητη καταπίεση της εργοδοσίας λοιπόν ιδού η εορταστική μπόνους έξτρα λαρτζ έκδοση αγαπημένων χαρτακίων της Πανίνι.

brando

Στο Νο 14 ο  Φρεντερίκ (τύφλα νά’χει ο Μάρλον) Μπράντο. Τον βλέπουμε εδώ από την εποχή που ήταν μέλος της Μαρσέιγ απ’όπου και αναγκάστηκε να πάρει μεταγραφή και να αναζητήσει άλλο σταθμό στην καριέρα του, όταν πλέον δεν επαρκούσαν τα αποθέματα σαπουνιού Μασσαλίας για να πλένει το υπέροχο σμιλευτό του φρύδι.

fleming

Στο Νο 13 ο Ρίκι Φλέμινγκ. Μία παρουσία με ξεκάθαρες σινεφίλ αναφορές αφού απαντάει στο μεγάλο κινηματογραφικό ερώτημα, πώς θα ήταν ο Σαγώνιας από τις ταινίες του Τζέιμς Μποντ με το χτένισμα της πριγκίπισσας Λέια του Πόλεμου των Άστρων.

larsson

Στο Νο 12 ο Χένρικ Λάρσον. Μη σας ξεγελάει το USA 94 της φωτογραφίας. Στην πραγματικότητα πρόκειται για mug shot που τραβήχτηκε λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του σε παραλία της Ανάφης όπου έπαιζε γυμνός μπιτς σόκερ. Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράνομο κάμπινγκ ενώ βρέθηκαν και πάνω από 7μισι κιλά μαριχουάνα μόνο στα μαλλιά του.

van-de-ban

Στο Νο 11 ο Άμπε Φαν Ντεν Μπαν. Επειδή είχα κι εγώ ακριβώς την ίδια απορία μ΄εσένα φίλε αναγνώστη, είναι όντως μουστάκι και όχι κάποιο κοράκι που προσπαθεί να τρυπώσει στη μύτη του. Η φωτογραφία που σκόρπισε οδύνη στα ελληνικά βοσκοτόπια οδηγώντας χιλιάδες ατιμασμένους τσέλιγκες σε αυτοκτονία.

penner

Στο Νο 10 ο Μίροσλαβ Πένερ. Ο Τσέχος σέντερ μπακ που θα μπορούσε να αφήσει εποχή αν δεν είχε χτυπητές αδυναμίες στο ψηλό παιχνίδι. Με τι καρδιά όμως να σηκωθείς για κεφαλιά και να χαλάσεις τα υπέροχα αυτά ξανθά φρατζάκια; Ο παίκτης που εισήγαγε ειδικό όρο στο συμβόλαιό του, τα αποδυτήρια της εκάστοτε ομάδας του να μην έχουν ντουζιέρα αλλά κομμωτήριο.

effenberg

Στο Νο 9 ο Στέφαν Έφενμπεργκ. Φωτογραφία-καμπάνια για τις χαρές της τρίτης ηλικίας. Η ζωή και η Νασιοναλμανσαφτ ξεκινάνε στα 60. Εφάπαξ, σκουλαρίκι και ανεμελιά.

dronia

Στο Νο 8 ο Νόρμπερτ Ντρόνια. Η φωτογραφία-αφίσα στο παιδικό δωμάτιο του Κάρλες Πουγιόλ. Το κούρεμα-οδηγός για κάθε Φρεντερίκ Μπράντο, Νίκο Ευαγγελάτο και τους υπόλοιπους μονόφρυδους του κόσμου αυτού.

voordeckers

Στο Νο 7 ο Έντι Βορντεκερς. Οκ, το έχουμε επισημάνει στο sombrero ότι οι Βέλγοι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ αλλά Έντι μου δεν είναι δυνατόν να φωνάζεις τη μαμά σου να φτιάξει τη χωρίστρα πριν τη φωτογράφηση, γιατί το αποτέλεσμα θα παραμπέμπει σε άλμπουμ φωτογραφιών αποφοίτων της τάξης του ΄77 της καθολικής σχολής παρθένων μοντελιστών.

iordanescu

Στο Νο 6 ο Άνχελ Ιορντανέσκου. Είναι προφανές ότι στην ΕΠΟ δεν έχουν συλλογή με χαρτάκια Πανίνι. Γιατί αν είχαν δει αυτή τη φωτογραφία δεν θα είχαν υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ρουμάνο πρώην ομοσπονδιακό μας τεχνικό, αλλά ένταλμα σύλληψής του ως υπόπτου για σειρά κακουργηματικών πράξεων.

aguero

Στο Νο 5 ο Σέρχιο Αγκουέρο. Μια προσφορά του sombrero εναρμονισμένη στο πνεύμα των ημερών. Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και δείτε τον μικρό Σέρχιο να τραγουδάει αποκλειστικά για εσάς τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα αγκαλιά με τον Χρήστο Σαντικάι. Τα έσοδα θα διατεθούν στο σύλλογο “Γκάρεθ Μπέιλ” ατόμων με χρόνια καρδιοπάθεια στον πανηγυρισμό 

valente

Στο Νο 4 ο Νούνο Βαλέντε. Ο αριστερός μπακ με το θεληματικό προγούλι. Ο μοναδικός αντάξιος διάδοχος της Τζίνας Βαρώνη στο ριμέικ της διαφήμισης για το μασαζοκαλσόν Σλιμ. Ο διεθνής Πορτογάλος της διπλανής καντίνας. Μεγάλο, υπέρβαρο, αιώνιο ρισπέκτ.

coates

Στο Νο 3 ο Ραλφ Κόουτς. Αινιγματικό μειδίαμα του άντρα που ξέρει να ξεχωρίζει και η αγαπημένη σε όλους μας κουπ “ημικαράφλιο”. Τον φαντάζομαι να τρέχει αέρινα πάνω στη γραμμή με το μαλλί να ανεμίζει ατίθασα αλλά μονόμπαντα στην πλευρά του ασβέστη. RIP Ραλφ, ας ειναι ελαφριά η φαβορίτα που σε σκεπάζει.

Gow

Στο Νο 2 ο Τζέρι Γκόου. Τον κέρδισε η Μπρίστολ Σίτυ, τον έχασε το μόντελινγκ. Ακόμα και η ξανθιά ανέμελη μπούκλα γίνεται πάνω του σύμβολο αρρενωπότητας. Καδένα που τονίζει διακριτικά αλλά αποφασιστικά το τριχωτό στέρνο, υπέροχο τσιγκελωτό μουστάκι, αιώνιο σύμβολο πόθου και ηδονής στην κομητεία του Μπρίστολ.

gowling

Και last but not least στο Νο 1 ο Άλαν Γκόουλινγκ. Από τον Γκόου στον Γκόουλινγκ, μια συλλαβή παραπάνω πολλή τρίχα παρακάτω αλλά ελάχιστη σημασία έχουν αυτά. Χαμόγελο κολγκέιτ έστω και με υποψία περιοδοντίτιδας, ατέλειωτες ώρες προπόνησης και κομμωτηρίου για να τον χαίρεστε εσείς με ένα μόλις κλικ στο sombrero.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις, παγκόσμιο ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η πρώτη και τελευταία φορά

Ο Ζοάο Μάρκος Αντριέτα δεν έχει πολλές απαιτήσεις. Θέλει ότι κάθε φίλαθλος. Στα 55 του έχει την οικογένειά του, τη γυναίκα του και τις δύο κόρες του, και όπως λένε όλοι όσοι τον ξέρουν έχει δυο αγάπες: το ποδόσφαιρο και τον καθολικισμό. Ένας κλασσικός Βραζιλιάνος δηλαδή. Κι όμως, παρ’ ότι φανατικός οπαδός της Κορίνθιανς και […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα 10+1 χαρτάκια της Πανίνι, δε Μουντιάλ εντίσιον

Μπήκαμε κιόλας σε μήνα μουντιάλ, περνάει ο καιρός παιδιά χωρίς να το καταλαβαίνουμε, μεγαλώνουμε και τι είναι αυτό που μας μένει τελικά; Οι αναμνήσεις, κάποιες παιδικές φωτογραφίες και τα χαρτάκια της Πανίνι, αυτό το λατρεμένο χόμπι κάθε ποδοσφαιρόφιλου που τόσο έχουμε και έχετε αγαπήσει μέσα και από τα αφιερώματα του sombrero. Τι καλύτερο λοιπόν ενόψει της επερχόμενης ποδοσφαιρικής […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

8 σχόλια σχετικά με το “Τα 14 χαρτάκια της Πανίνι, η επιστροφή”

  1. Ο/Η duendes λέει:

    Ο Σούλης Παπαδόπουλος γιατί φοράει τη φανέλα της εθνικής Πορτογαλίας;

  2. Ο/Η knasos λέει:

    Τραγικοί να μας πλασάρετε φωτοσοπαρισμένο Κώστα Τσάκωνα για ποδοσφαιριστή στο Νο. 3

  3. Ο/Η c0n_An λέει:

    @duendes @knasos
    Πρέπει να καταλάβετε ότι δεν υπάρχουν άπειρα πανίνι οπότε αναγκαστικά καταφεύγουμε σε αλχημείες

  4. Ο/Η gr72stam λέει:

    Εντάξει…
    Δάκρυσαν και τα εικονίσματα…
    Μπας σε καλό σας, χριστουγεννιάτικα!

  5. Ο/Η Kanthar0s λέει:

    Θεούληδες!

  6. Ο/Η balkou λέει:

    Για να σώσω τον συγγραφέα από τη μίρλα των αφεντικών του μπλογκ, και μέρες γιορτών που είναι με δώρα κλπ, δωρίζω λινκ σελιδούλας στο ΦΜΠ με άφθονο υλικό για πολλά ποστς.

    https://www.facebook.com/pages/Le-figurine-pi%C3%B9-brutte-della-storia-del-calcio/404887986261104

  7. Ο/Η Manolog3 λέει:

    Ακομη παντως δεν εχει ανεβει χαρτακι απο τον τιτανοτεραστιο Βαλντεραμα…. παιζει να εχω απο μουντιαλ 98!

    Κατω τα χερια απο τον Λαρσον ισως ο μονος Σουηδος που ειχε ραστα μαλλια και τα κρατησε και παρα πολλα χρονια!

  8. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Για Μιχαλη Γριμπιλα δε βλεπω κατι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *