Η ξεχωριστή στιγμή του Τζόντζο Σέλβι

  [Καθόλου σχόλια]

 Liverpool v Swansea City - Barclays Premier League

Ο Τζοντζο Σέλβι έχει μόλις σκοράρει ένα πανέμορφο γκολ μέσα στο Άνφιλντ. Ο Τζοντζο Σέλβι σηκώνει τα χέρια ψηλά. Ο Τζοντζο Σέλβι αρνείται χαρακτηριστικά να το πανηγυρίσει. Οι οπαδοί της Λίβερπουλ τον χειροκροτούν.

Δεν μπορώ να ξέρω πόσο μεγάλη καριέρα θα κάνει τα επόμενα χρόνια ο Σέλβι, ούτε αν θα μας αναγκάσει να ασχοληθούμε κι άλλη φορά μαζί του στο μέλλον, αυτό που ξέρω όμως είναι ότι ακόμα κι αν αποτύχει παταγωδώς να αφήσει το στίγμα του στο Αγγλικό ποδόσφαιρο, ακόμα κι αν για χρόνια περιφέρεται σε ομάδες δεύτερης και τρίτης ταχύτητας με μοναδικό επίτευγμα στο βιογραφικό του το ότι κάποτε, έστω και για λίγο, θεωρήθηκε «ο επόμενος Στίβεν Τζέραρντ», ακόμα και σ’ αυτήν την περίπτωση θα μπορεί, δίκαια και πανάξια, να περηφανεύεται ότι λίγες μέρες πριν γίνει 22 χρονών – μια ηλικία πάνω-κάτω που στην Ελλάδα αρκετές φορές χαρακτηρίζεσαι ακόμα «παιδί» που δεν έχει πλήρη επίγνωση των πράξεων του – σκόραρε ένα εξαιρετικό γκολ μέσα στο Άνφιλντ και, παρ’ όλο που το πέρασμα του από τη Λίβερπουλ δεν ήταν ούτε πάρα πολύ μεγάλο, ούτε ιδιαίτερα πετυχημένο, σεβάστηκε τα χρόνια που αποτέλεσε μέλος του συλλόγου και ο σύλλογος, παραβλέποντας την ασημαντότητα του μεγέθους του νεαρού παίκτη στο ποδοσφαιρικό στερέωμα, του το ανταπέδωσε άμεσα με μια πράξη υπέρβασης, δεδομένου ότι μιλάμε για σκηνές που διαδραματίστηκαν δευτερόλεπτα μετά από ένα επίσημο γκολ που μπήκε στην εστία της Λίβερπουλ, μ’ ένα παρατεταμένο χειροκρότημα από τους οπαδούς, ένας ακόμα ‘εκνευριστικά’ πολιτισμένος συνδυασμός δράσης-αντίδρασης για τον οποίο το ποδόσφαιρο πρέπει να νιώθει περήφανο.

Liverpool v Swansea City - Barclays Premier League

Καθόλου σχόλια μέχρι τώρα

  • Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια...
    Συμπληρώστε την παρακατω φόρμα για να αποστείλετε ένα.

Σχολιάστε:

XHTML: Μπορείτε να κάνετε χρήση των εξής tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>